6 сигнала, че половинката ви е склонна към изневяра | webcafe.bg
Webcafe

6 сигнала, че половинката ви е склонна към изневяра

webcafeLifecafe
22.02.2017, 17:59 (обновена 02.03.2017, 16:44)
8768567

Когато се поставяш в центъра на всичко, си много по-податлив на интерес и внимание спрямо личността ти отстрана и на други хора.

Работа до късно непрекъснато, прекалена предпазливост с телефона или лаптопа, бягане от интимност - понякога е твърде очевидно, че някой има любовна афера.

В други случаи обаче нищо толкова ясно не ви склонява към идеята, че може би ви изневеряват.

Съществуват обаче някои конкретни сигнали, които подсказват, че може би партньорът ви е предател. Ето 6 от тях:

Алчност

Идеята, че винаги зад ъгъла те чака нещо или някой по-подходящ за теб е проблем, който може да сигнализира, че човек е склонен към изневяра.

Ако той/тя смята, че има възможност да "уцели" по-подходящ от вас партньор, то изкушението да се пробва и да търси други варианти е по-голямо.

Склонност към флиртуване

В съвременния свят обикновения флирт може и да се приема за нещо нормално и безобидно, но е логично да смятаме, че ако някой е склонен да се закача с другите по този начин, то и шансовете за изневяра не са малки.

Много хора, които изневеряват, не виждат нищо нередно да флиртуват наляво-надясно, въпреки че са в сериозна връзка.

Вдъхновява ги идеята да бъдат харесвани, желани и оценявани, което може лесно да ги подхлъзне към желанието да изневерят. Все пак едно е да си мил, любезен и приятелски настроен с околните, съвсем друго - да флиртуваш открито с тях.

Егоизъм

Склонните към любовна измяна хора често са пълни егоцентрици и мислят основно за себе си. Когато се поставяш в центъра на всичко, си много по-податлив на интерес и внимание спрямо личността ти отстрана на други хора.

Това "омайва" егоцентрика и го склонява към предателство на партньора. Чуждите хвалби и внимание се оказват по-важни от вашите чувства и нужди.

Предишен опит в изневярата

Ако партньорът ви веднъж ви е изневерил, вероятността да повтори изневярата е немалка. Просто тук става дума за такъв човек, а не за единичен изолиран случай на дадено поведение.

Същото важи и за лъжата. Една популярна мисъл гласи, че не всеки лъжец изневерява, но всеки, който изневерява, е лъжец. Помислете си дали сте били лъгани от половинката си в миналото, как и защо.

Несигурност

Неувереността в собствените качества е масово срещана при онези, които кръшкат. Нуждата им да се чувстват обичани и да печелят непрекъснатото вниманието на своите половинки лесно може да ги накара да изневерят.

Страхът, че могат да бъдат изоставени, продиктуван от неувереността им, е всъщност ключът към предателството на партньора. Това е един вид изграждане на план Б, в случай, че настоящата връзка пропадне.

Склонност към обвинения и прекалена мнителност

Склонният към изневяра е и склонен към болезнени съмнения в своя партньор. Той обобщава, че вие ще му изневерите, ако някой ви направи комплимент или ви покани на обяд в обедната почивка, защото самият той би го направил.

И обратното - честният партньор не би се съмнявал във вас, защото не се съмнява и в самия себе си.

Колкото по-бързо разпознаете потенциалните опасности от изневяра у вашия партноьр, толкова по-бързо ще вземете мерки, за да се предпазите от нараняване.

Oще: алчност  брак  егоцентризъм  изневяра  предателство  семейство  суета  флирт 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани