Филм на екс | webcafe.bg
Webcafe

Филм на екс

Lifecafe
23.10.2011, 22:08 (обновена 02.11.2011, 10:32)
Done in 60 seconds

Режисирай в 60 секунди за Jameson Empire Awards

Избери класически филм, дестилирай го до основните му съставки и побери всичко във време по-кратко от жизнения цикъл на остроумен многознайко от зловеща хорър лента.

Това е шотовото описание на стартиращият международен конкурс за римейк на филм в 60 секунди - Jameson Empire Awards Done in 60 Seconds 2012.

90% от един филм си е чиста загуба на ценно време - със сигурност имате достатъчно време да сразите лошия герой, да спасите момичето и да отпрашите на фона на огнения залез, казват организаторите и допълват:

"За да участвате в конкурса и да получите шанса да спечелите голямата награда, Jameson Empire Award, както и да присъствате на бляскавата, звездна церемония през месец март в Лондон, съберете приятели, грабвайте камерите и започвайте снимки".

След избора на филм и съмишленици, които имат навършени 18 години (уверете се, че екипът ви е съгласен да участва и е информиран, че филмът ще бъде качен в Интернет), имате свободата да интерпретирате филма, както ви е удобно (не е необходимо да сте напълно достоверни, хуморът е неопределимо понятие).

Направете филма си на английски език или използвайте английски субтитри (за да улесните международното жури в оценяването на вашата продукция).

Свалете и добавете логото на конкурса към началото на вашия филм, на jamesonempirediss.com (показването на логото не заема част от официалните 60 секунди), където можете да видите и форматите, в които да качвате заявките си.

Щом качите успешно вашата заявка и тя е одобрена, ще бъде публикувана на jamesonempirediss.com и в YouTube канала на Jameson Empire Done in 60 Seconds. Следва да напомняте на близки и приятели да гласуват.

Крайният срок за подаване на заявки е 20 януари 2012 г. Очакват се детайли около церемонията по избора и награждаването на големия победител за България, който автоматично попада сред номинираните за голямата награда на конкурса. Той ще пътува до Лондон за световния финал на надпреварата на 23 март 2012, където ще се състезава с най-добрите филми от целия свят.

Международното жури ще избере 5 заявки, които ще получат правото да участват в церемонията по връчването на прочутите награди за кино на списание Empire на 25 март 2012 г.

На осеяната със звезди церемония по награждаването, ще бъде обявен победителят в конкурса Done in 60 Seconds. Как ви се струва възможността да бъдете забелязани и аплодирани от елита на Холивуд, докато получавате своята награда. Тя е безценната възможност да прекараш стойностни мигове с утвърдено име в режисурата и да обмениш с него мисли в сферата на киното.

През 2011 година конкурсът Jameson Empire Done in 60 Seconds беше по-мащабен и по-добър от всякога, казват орагнизаторите. Качеството на изпратените от цял свят филми бе наистина впечатляващо и и поради тази причина журито бе наистина затруднено. Голямата награда отиде при Маев Стам от Холандия за уникалния римейк на филма „127 часа"  на Дани Бойл, базиран на биографичната книга на Арън Ралстън - "Between a Rock and a Hard Place".

Ето как е интерпретиран филмът, в който алпинистът Арън пада в една дупка и в продължение на пет дни е затиснат от тежък камък, докато накрая се решава да ампутира ръката си с джобно ножче.

Oще: jameson empire awards done in 60 seconds 2012  награда  филм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани