Новата мода: вагинопластиката | webcafe.bg
Webcafe

Новата мода: вагинопластиката

Webcafe.bg , по Observer
05.03.2011, 10:10 (обновена 10.03.2011, 13:52)
цици, секс, жена

Снимка: © Getty Images

Лекарите винят порното за бума на търсене на "дизайнерски вагини"

Медицински специалисти са притеснени от многократно увеличеното търсене на вагинопластика. Предварителните резултати от ново проучване са показали, че жените все по-често се обръщат към хирурзи в опит да се сдобият с "дизайнерски вагини".

Британските пластични хирурзи казват, че част от младите жени, обръщащи се към клиниките за такава процедура, страдат от депресия или са на медикаментозно лечение. Те често се съгласяват да им бъдат извършвани подобни операции без предварителен достъп до алтернативна психологическа терапия.

Извършеното от лондонския "Кингс Колидж" проучване също така твърди, че така наречената "порноизация" на съвременната култура издига честотата на хирургическите интервенции до безпрецедентни нива, тъй като и мъже, и жени са изложени на повече порнографски образи в Интернет.

Съвременната жена иска да изглежда съвършена... дори и интимно

Изследването прави опит да научи повече за мотивацията на дамите, които в последно време често търсят хирургическа корекция на интимните си органи.

Гинекологът Линда Кардозо казва, че предварителните констатации показват, че макар част от жените да търсят медицинска помощ заради функционални проблеми от рода на дискомфорт по време на секс, немалък брой от пациентките в частни клиники проявяват интерес към чисто козметични корекции - и по този начин се излагат на риск в като цяло нерегулираната индустрия на пластични операции.

Според експерти при вагинопластика съществува риск от постоянни белези, инфекции, кървене и възпаления, както и повишена или понижена чувствителност, ако при операцията бъдат засегнати нервни връзки.

"Като цяло частните пластични хирурзи не са на отчет, не им се извършват проверки, нито дейността им се регулира по някакъв начин", коментира Кардозо. "Няма как изобщо да се знае колко точно операции се извършват. Теоретично всеки може срещу $75 000 да посети курс по хирургия в САЩ, да се върне със собствено лазерно оборудване и да отвори собствена клиника. Би трябвало подобни операции поне във Великобритания да се оторизират от здравната каса, така че като един вид междинно звено да се налага за тях да получите одобрение от личен лекар."

Според Кардозо и други специалисти, пластичните хирурзи вероятно действат безотговорно, като оперират уязвими жени, нуждаещи се от психологическа помощ.

Цената на интимното самочувствие: 3000 лири и две седмици болка

Британският пластичен хирург Анджелика Кавуни споделя, че извършва средно по три вагинопластики седмично - както в болници върху пациенти, насочени към нея от британската здравна каса, така и в частната й клиника Cosmetic Solutions, където таксата за такава операция е 3000 лири.

По нейни думи "много от жените, които идват за вагинопластика, са хронично депресирани, някои от тях редовно пият антидепресанти. Това е сериозен проблем, тъй като не би трябвало пациенти да бъдат оперирани в такова състояние. Това положение би трябвало да бъде проучено."

Напоследък броят извършени вагинопластики във Великобритания нараства рязко. Основната част от тези операции имат за цел да направят дамските интимни части по-малки по размер или по-симетрични.

Според статистиката водещият доставчик на пластични хирургически услуги във Великобритания Harley Medical е получил през 2010 г. повече от 5000 запитвания за козметична гинекологична хирургия, 65% от които са били за намаляване на срамните устни, а останалите - за стягане и преоформяне.

Подобен ръст отбелязва и от британската здравна каса. Публикувано през 2009 г. в изданието "British Journal of Obstetrics and Gynaecology" изследване разкрива, че броят жени, които са си правили вагинопластика през предишната година, се е увеличил със 70%. През 2008 г. броят на този тип операции е бил 1118, в сравнение с 669 през 2007 и 404 през 2006 г.

Дамите просто се сравняват с изглеждащите безупречно порнозвезди

Друг от участниците в проучването на "Кингс Колидж" - консултативният психиатър и специалист по когнитивна поведенческа терапия Дейвид Вийл, твърди, че пикът на търсенето на интимна пластична хирургия е преди всичко свързан с по-лесния достъп до силно сексуални образи.

"Още не сме приключили изследването си, но имаме подозрения, че този феномен е свързан с много по-големия достъп до порно, чрез който жените по-често се съпоставят с актрисите, които вероятно са си правили подобни операции. Има връзка и нарастващото сексуализиране на обществото - това е последната част от тялото, която бива променяна", казва той.

Вийл също така изразява опасения, че част от жените, стремящи се към операции (повечето от които са под 30-годишна възраст), го правят с погрешното впечатление, че това би преодоляло психологически проблеми от рода на дисморфично телесно разстройство - състояние, което кара болните да бъдат обземани от натрапчиви мисли за конкретна част от тялото си.

"Повечето хора директно отиват на пластичен хирург и заявяват: "Имам проблем... там долу", без да осъзнаят, че може би проблемът е чисто психологически... Целта на това изследване е да бъдат намерени алтернативи", казва Вийл.

Oще: вагина  вагинопластика  пластична хирургия  порно 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

17 pueblo | 09.03.201103:56

Смее се ама да бе! точно медицинските специалисти са претиснени от нарастващия брой кифли,които искат да си направят вагините по пластични.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.03.2011, 22:23

16 An Other | 07.03.201123:23

Ако нещо се променя след това - то е самочувствието или като цяло самоусещането на тези бивши пациентки с нови вагини. И дори СЛЕД да не стане по-добре, то ПРЕДИ е било със сигурност по-зле - защото са очаквали нещо и нещо им е липсвало. Не е нужно до ходят без гащи - нали всичко е в главата - те ще знаят какво имат там скрито.
А ми стана интересно какви се тези "всички" жени, които никога не са гледали порно...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

15 Ицо | 07.03.201115:23

А що не казват в тази статистика как стои въпроса с куропластиката ?
Азис например се хвали че си присадил 25 сантиметров ...
Ама не казва за какво му е, като не му става.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.11.2010, 10:19

14 Amor Mio | 07.03.201109:54

Не ми е много ясно после какво се променя. На тези дами, като така и така не им върви с мъжете, сега като са с нова вагина табела ли си слагат, без гащи и разкрачени ли вървят? И някой стойностен мъж дали ще ги хареса само заради това? Ама че глупави жени.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

13 boris | 07.03.201109:08

Обаче ако питаш която и да е жена - тя никога не е гледала порно muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.03.2011, 22:23

12 An Other | 06.03.201119:06

Преди 5 или повече години една колежка ми говореше за САЩ и казваше, че там битови проблеми няма, но пък има други много по-големи. Тогава така се учудих - "Какви пък са тези толкова големи проблеми, като няма да са битови". Ето - с тази статия отново си отговарям на този въпрос Много щастлив Иначе казано - за какво ти е да оцеляваш - така и така си с грозна ...
Жените, които се решавали на такива операции - казва статията - били в повечето случаи в депресия... И както се правят корекции на носове, пълнене на разни недостатъчно големи (според тях) области със силикон - така и някоя вагинопластика - пля-ааааас... Така де... след като имаме възможността да гледаме толкова много порно и по този начин да сравняваме себе си с хората там - какво пречи освен някой нос да си наресаме и някоя нова вагина. Сигурно е ужасно, опасно и - напълно съм убедена - абсолютно ненужно (както и силикона), но не мога да кажа, че не ги разбирам. Не мога да кажа също и - "Ами напоравете си мозъко-пластика по-добре", защото... защото това последното няма как да бъде направено (за сега) и се оказва, че на този етап вагинопластиката е решението Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.02.2011, 17:03

11 Непиещ | 06.03.201111:31

От личен опит знам, че стигне ли се до оглеждане там долу, "работата" вече е опечена.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

10 Thea Atanasova | 06.03.201110:09

Преди имаше ноктопластика сега има вагинопластика Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.10.2010, 17:30

9 Danail Ivanov | 06.03.201100:29

Хахаха, както спомена някой по-надолу май скоро и мозъкопластика ще въведат. То е нужно да се вкара малко силикон в някои глави, та поне да не дрънчат на кухо. Луда работа, но рекламите и интелекта в световен мащаб са в обратно пропорционална зависимост, а знаем че за реклама се отделя все повече и повече, така че това е само началото на глупостта, на която ще се нагледаме през идващите години!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.03.2010, 20:02

8 aron | 06.03.201100:13

В сборника на пословици и поговорки на Славейков, цитирам по памет, имаше следната поговорка: Всичката Мара втасала, сал п......... си не сресала. Не е ли прекрасна.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани