На лов за любовници | webcafe.bg
Webcafe

На лов за любовници

Lifecafe , The Daily Beast
15.08.2012, 18:38 (обновена 17.08.2012, 11:59)
жена, огледало

Мъжете предпочитат жени, които не носят грим, нали? Нищо подобно. "Мъжете само си мислят, че не харесват грим!"

40 години преди "Сексът и градът" да се превърне в културен феномен - и героините в него, които търсят не само секс и любов, а и добро кариерно развитие, да започнат да живеят мечтания от всяка жена живот - покойната Хелън Гърли Браун учеше неомъжените жени как да вземат най-доброто от живота, предимно чрез много горещи любовни връзки. От нещата, които правят една жена секси до това защо необвързаните задължително трябва да се гримират, следват най-дръзките 10 съвета от легендарната авторка.

Какво НЕ ви трябва, за да омаете много красиви любовници

Има много неща, от които една жена се нуждае в репертоара си, за да завърти главата на някой красавец, но преди да стигнат до този дълъг списък, Хелън Гърли Браун уверява читателите си, че има едно нещо, от което със сигурност не се нуждаят: "голяма красота". Да вземем за пример самата авторка, която е успяла да прелъсти много желани ергени въпреки факта, че "не съм красива, нито дори сладка, нито дори цицореста или надарена" и някога дори е имала ужасно акне. На въпросната фатална жена не й трябва и да е особено богата ("Някога забелязвали ли сте младежите, които обикалят около богатите момичета само заради парите им?") Така че да, дори една бедна и невзрачна жена може да бъде прелестна по своя собствен начин, както мъжете често откриват с изненадващо удоволствие. По същия начин, те са изненадващо разочаровани, когато осъзнаят, че "проникването в дълбините на една поразяваща красавица може да бъде точно толкова вълнуващо, колкото допира до пластмасово фолио". Казано накратко, невинаги се налага да бъдете най-добрите, най-прекрасните или най-желаните, за да успеете да си завоювате някой велик мъж. "Трябва да можете да работите със суровия материал, с който разполагате - а именно със самите себе си, и никога да не се отказвате".

Защо необвързаните жени не бива да избягват донжуановците

Той със сигурност ще ви разбие сърцето и има вероятност да ви зарази с някоя ужасна венерическа болест, ала срещите с един донжуан винаги си струват всички проблеми. "Вярвам, че никое момиче не е готово за брак, преди да е усетило тръпката от връзка с някой донжуан. Това е част от нейното обучение". Но жената трябва да бъде готова за всички последици от това "обучение" - добрите, лошите и саморазрушителните - и да се научи как да разпознава този тип мъже от момента, в който ги срещне.

Добрите аспекти на връзката с донжуан са, че неговата мотивация и внимание към детайла са покъртителни. Той се старае еднакво усърдно и при прелъстяването на някое невзрачно момиче, и при някоя кралица на красотата. Той не се скъпи за добри ресторанти, хубаво вино или билети за театър. Негативните страни са, че "донжуановците са болни мозъци, разбира се - точно толкова болни, колкото всеки мъж, който се смята за Наполеон или пък обикаля и наднича по прозорците на хората."

Защо работното място е най-подходящо да срещнете мечтания от вас ерген

Без съмнение е, че нещата са се променили за жените през последните 50 години, ала при все това Хелън Гърли Браун предлага достатъчно добри причини за това защо едно момиче трябва да "дебне тихо" за своята плячка между 9 сутринта и 5 следобед - "това невероятно подходящо време да си откриеш мъж". След края на работния ден, голяма част от необвързаните мъже вече имат планирани срещи с някои секси млади мацки ("Въобще да не ви притеснява, че някаква празноглавка държи на каишка вашия потенциален роб с високите си токчета и десертите, които неговата майка никога не би могла да направи"). Следователно е задължително една необвързана работеща жена да изглежда привлекателно по време на сутрешните работни срещи, обедните почивки и т.н.

И все пак какво мъжете мислят за секси в една жена? (Подсказка: секси жените не симулират)

Със сигурност има много интересни ходове, които една необвързана жена може да изиграе, за да изглежда по-привлекателна в очите на мъжете, голяма част от които са посочени в самата книга. Ала според Хелън Гърли Браун има едно основно нещо и то е, че "секси жената е просто жена, която обича секса". Авторката не използва аналогията с "умрялата риба", която се е превърнала в съвременна метафора за жената, която видимо не харесва секса, ала все пак схващаме идеята. А какво има да каже тя за необвързаните жени, които не правят много секс, защото са... ами, необвързани? "Да бъдеш секси означава да приемеш всички части от тялото си като достойни за обичане... половите си органи, гърдите си, дори хранопровода си," пише Хелън Гърли Браун. "Една жена, която дори от време на време се радва на оргазъм, който я разтърсва от корените на косата й та чак до върха на пръстите й, е секси". Още повече власт над това има необвързаното момиче, което може да достигне това усещане без партньор. Ако тя поначало харесва "да се чувства секси", е много вероятно тя да може да се радва и на секса. Ами жените, които намират това самоопознаване за непривлекателно? "Запомнете, фригидността не е физически недъг, а лечимо състояние на духа".

Да, клише е, но понякога най-добрият път до сърцето на мъжа (или до съдържанието на панталона му) минава през стомаха

Може да звучи противоречащо на останалата й философия, че Хелън Гърли Браун проповядва овладяване на майсторството в готвенето за необвързаните жени, но възможността да приготвите вкусна храна за вечерно парти или специален нов приятел е привлекателно качество и в двата пола. А тъй като мъжете са биологически по-податливи на първични инстинкти (т.е. храна и секс), да бъдете добра готвачка без съмнение е толкова важно, колкото и да сте добра в леглото. Поради тази причина тя отделя 13 страници за рецепти за "Три забележителни малки вечери" (и един полу-забележителен обяд). Какво от това, че тези "малки" вечери включват седем или осем ястия? Представянето на нещата е важно, както и позата. "Понякога се случва да не знаете на предната вечер, че ще имате гост за закуска, но ето че той е тук - и е гладен!" Няколко прости съставки и способността за импровизация могат да постигнат чудеса.

Оставете го да яде колкото иска (и вие също, докато сте в негова компания), но не си позволявайте твърде много в негово отсъствие

Тенденцията на Хелън Гърли Браун да проповядва диетите винаги е била повод за спорове сред критиците й - и нещата не стават по-добри от това, че тя е поддържала свръхслаба фигура през целия си живот. Въпреки това, което говорят хулителите, тя подчертава, че поддържането на форма е важен избор за необвързаната жена. "Това, което сервирате на него и на други, няма общо с това, което би трябвало да консумирате, когато те не са наблизо, за да оставате секси, чаровна и да не излеждате мрачна заради факта, че сте необвързана." Избягвайте усложненията и не говорете за диети на срещите, и не позволявайте мисията ви за поддържане на "здравословна" фигура да се превръща в обсесия. "Не се притеснявайте, ако понякога консумирате "нечисти" ястия. Ако през повечето време сте разумни, ще излъчвате повече чар."

Каквото и да правите, не допускайте ръцете ви да са увиснали

Повече от нормално е да сте сами в края на 30-те и началото на 40-те си години - всъщност тогава сте основна целева аудитория на книгата на Гърли Браун. Няма обаче да ви навреди да заимствате това-онова от Джейн Фонда. "Вземете си дъмбели. Ръцете на една жена издават възрастта й по-бързо от фразата, че помните филми отпреди десетилетия (но не защото сте ги гледали по телевизията)." Упражненията ви не е нужно непременно да са твърде изтощителни - и помнете, че може дори да привлечете мъжко внимание, докато го правите. "Останалата част от програмата ви за упражнения изисква разходки между 3 и 5 км всяка седмица," пише Хелън Гърли Браун. "Слагайте маратонки и колкото може по-малко дрехи."

Не се бойте да използвате червило и руж

Мъжете предпочитат жени, които не носят грим, нали? Нищо подобно. "Мъжете само си мислят, че не харесват грим!" Гърли Браун твърди, че малко (или много) грим може да направи много за една необвързана жена, стига тя да знае как да го слага правилно и не оставя следи от него по бялата риза на любовника си. Но не се подвеждайте от мисълта, че точното количество червило и руж ще ви направи копие на Мерилин Монро. "Правилните черти, алабастровата кожа, разтапящата, спираща дъха хубост, по които мъжете тичат като кучета, често не могат да бъдат постигнати с грим, молитви, заклинания или връщане на лицето ви на производителя!" Разумните жени знаят това. Те обаче знаят също, че гримът може да подчертае "интересно, живо, секси лице."

В защита на въргалянето в чаршафите с женен мъж

Необвързаната жена знае границите си: както и при донжуановците, не се захващайте с женен мъж... освен ако сте готови да си понесете последствията. Те може да дойдат под формата на склонна към убийство жена, или неизпълнено обещание, че той ще изостави жена си и семейството си, за да започне начисто с вас. "Много от ожесточените ухажори всъщност са доста удовлетворително (ако не и щастливо) женени за съпруги, които обожават, и разводът никога не им идва на ум," пише Гърли Браун. Нещо по-лошо, "прилично удовлетворен съпруг с "права за кръшкане" е доста безмилостен към необвързаната жена. Обикновено той не е по-верен на любовницата си, отколкото на съпругата си." Не може да се отрече обаче, че е трудно да му се устои: "Господ знае, че жененият мъж, поел на кампания за превземане на сърцето и леглото ви, може да бъде сред най-убедителните." Стига необвързаната жена да съзнава това, тя може да извлече достатъчно удоволствие от извънбрачната връзка, за да е оправдана тя. Така че, дами, водете си бележки: женените мъже "определено имат място в живота на необвързаната жена - като приятели и довереници, понякога като хора за срещи и много-много рядко като любовници (ако живеят на хиляди километри от вас и обещават да ви навестяват само веднъж или два пъти годишно!)."

Помнете, че ключът към щастието на необвързания живот е в пътуването, а не в целта

Книгата на Хелън Гърли Браун по никакъв начин не е ръководство за необвързаната жена как да си намери съпруг. Защото, скъпи читателки, "може да се омъжите или да не се омъжвате. В сегашните времена това вече не е толкова важен въпрос за жените. Тези, които налитат на мъжете, така че да могат да се отпуснат в облекчение, прекарвайки остатъка от дните си в поддържане на блясъка на символа на статуса си, които никога няма да се налага да полагат усилия, да спортуват, да се учат, да порастват, да се изправят пред страховете си, или да градят кариера, са достойни за съжаление. "Ако си изиграете картите добре, животът ви ще бъде "добро шоу... наслаждавайте му се, където и да сте, без значение дали е от ложата на балкона или от брачния олтар - и не пропускайте нищо от него."

Oще: връзка  жени  мъже 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

11 post deluvian | 19.08.201213:16

може и да пишем по някоя и друга простотия под статиите, но това въобще не означава, че ги четем. Ни най-малко.
Аз само заглавията чета, и то ако не са дълги.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

10 lina | 19.08.201201:22

Не съм. Зачудих се, че има 7, които не само са я изчели, но и са разсъждавали над нея!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

9 Мина | 17.08.201222:23

Номер 8, а ти защо си я чела!??
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

8 lina | 17.08.201220:39

Ужас!!! Цели седем "хора" са прочели препоръките на Хелън Гърли Браун ?!?! Шокиран Шокиран Шокиран Шокиран И са разсъждавали върху тях??? Тази априори е унизително да се чете, бе! Хубавото е, че вади миризливите си есенции още в заглавията и по този начин предупреждава отдалече да се спасяваш!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.09.2010, 13:12

7 sarfios | 17.08.201216:31

Тази статия да не е олтар на непривлекателните жени които си мислят, че за да завъртите главата на един мъж не трябва да сте поне симпатична... Аз в живота съм си срещнал една или две умни жени, ако не сте хубави няма какво друго да предложите, че да ви търпим хленченето и драмите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

6 Pavur Pezev | 17.08.201209:28

Maжа клупа със сапун,пия поиследно саке и си отивам от тоя свят,щото съм пропуснал тия съвети и съм живял в заблуда и обскюрити,ебаси...Феъруел,круъл уърлд
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

5 Manuela Gerenova | 17.08.201209:20

Правилно, женени мъже, заети, с приятелки - няма к'во да подбираш, мачкай наред. Даже ако ти писне - удари го на геронтофилия или педофилия, к'во ше му мислиш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2011, 10:23

4 Блуждаещ читател | 17.08.201208:28

Забравяте, че целта на подобен род книжлета е да изцедят някой лев от заблудените женици, а не да им налеят акъл в кухите лейки. Всяко търсене рано или късно ще бъде задоволено. На кого му пука за помията вътре..
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

3 fALLEN | 17.08.201200:38

е номер 6 е върха на простотията, верно... Усмивка
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 15.12.2011, 14:16

2 Elena Dyakova | 16.08.201220:37

Доста се депресирах, докато четох статията. Не знаех, че има толкова изисквания за старите моми. Винаги съм смятала досега, че който иска да си остане неомъжен/неженен може да бъде по-искрен в сравнение с тези, които искат да излъжат някого да встъпи в брак с тях. А то какво било:

1. Трябва задължително да се нагласиш и нагримираш, за да отидеш на работа - то по принцип не е лошо, ама все си мислех, че старата мома може да отиде негримирана на работа в замяна на това да поспи половин час повече.
2. Трябва да готвиш не-знам-си-колко-закуско-обяда-вечери на мъжа, който се е навил да легне с теб - мисля, че е малко нахално някоя жена да тръгне да бърка в хладилника и по шкафовете на някой мъж, с когото няма нищо сериозно, че да му готви закуска.
3. Едва ли не трябва да гладуваш през времето, в което не си с някой мъж, да не би случайно да напълнееш - тук вече съм без коментар...
4. Трябва да си чувстваш червата секси - е, сигурно щях да си чувствам по-секси, ако ядях по-често боб.
5. За да поддържаш форма, трябва да си правиш разходки от 5-7 км седмично - тук мисля, че преводачът вероятно се е объркал, тъй като 5-7 км са прекалено нищожно разстояние за поддържането на някаква форма. За седмица вероятно това е разстоянието, което един човек изминава от хладилника до печката. И то при условие, че няма навика да готви вечери от 6-7 ястия всяка.
6. Това най-много ме депресира - трябва задължително да си излизала с донжуан и по възможност да си хванала венерическа болест. Преди 50 години, ако е било въпрос на престиж да хванеш венерическа болест от някой донжуан, сега определено не е...
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани