Колкото жени, толкова оргазми | webcafe.bg
Webcafe

Колкото жени, толкова оргазми

Lifecafe , По L'espresso
13.12.2010, 15:48 (обновена 13.12.2010, 17:47)
сексуален акт

Снимка: © Getty Images

Оргазмът сам по себе си не гарантира по-добро качество на женския сексуален опит, категоричен е Кинг.

Aнглийският изследовател Робърт Кинг e подредил в каталог различни типове сексуално удоволствие при жените. Те се различават един от друг не само по сила, но и в много други аспекти - физически и психически, твърди англичанинът

Заедно с няколко канадски колеги Кинг направи първото по рода си сравнение между оргазъм по време на мастурбация и оргазъм, получен по различни начини с партньор.  

Самозадоволяването при жените води до по-малки физически и емоционални реакции, но те са много по-разтоварващи, тъй като са постигнати спокойно, а не под влиянието на очакванията на партньора, смятат изследователите.

Другите разлики се отнасят до различните възможности за степенуване на интензивността на удоволствието, което може да бъде изпитано: дифузията или локацията на контракциите, както и продължителността и дълбочината им.

Изледователите добавят още, че важно значение за разликите в женските оргазми има и нивото на изпитваното чувство за емоционална близост с партньора, както и степента на участие в сексуалния акт.

Оргазмът сам по себе си не гарантира по-добро качество на женския сексуален опит, категоричен е Кинг.

В категоризираните като "отлични" оргазми са представени различни психологически компоненти, като чувство на щастие и задоволство, породено от усещането за голяма емоционална близост в двойката. В тези случаи рефлектира цялото тяло - оргазмично преживяане, възприемано като феномен, заради дълбочината на удоволствието и по-голямата му продължителност.

Характеристиките на женските оргазми и на отношенията между партньорите в тези изследвания са насочени главно към справяне с аноргазмията. Смята се, че невъзможността за достигане до оргазъм е сред основните сексуални проблеми при жените, като се нарежда на второ място след загубата на либидото. В Америка, например, проблемът засяга една четвърт от жените, а между 20 и 30% могат да изпитат оргазъм само при самозадоволяване, но не и по време на полов акт.

Докато пък в Италия до оргазъм достигат осем от всеки десет мъже (аноргазмия съществува и при мъжете), при жените съотношението е едва три на десет, сочат данни от скорошно изследване, цитирани в статията "Сексуалността на италианците", публикувана в списание Mulino.

Шест на сто от младите жени смятат, че сексуалният акт носи удовлетворение само на техния партньор, a симулирането на удоволствие все още е широко разпространена практика. Жените най-често се преструват, за да не разочароват партньора си, за да съкратят времето на сексуалния акт или за да си докажат, че връзката им върви добре....

Oще: жени  мъже  оргазъм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.11.2010, 13:34

1 xtrm | 14.12.201012:37

Интересна гледна точка за нещата. За мен нищо ново. но мисля, че добавя стойност към дискусията, която се проведе по статията "Монолози на вагината" от преди няколко дни. Намига
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани