Мъже в пазарска количка | webcafe.bg
Webcafe

Мъже в пазарска количка

Lifecafe , По jezebel.com
09.12.2011, 12:27 (обновена 15.12.2011, 16:48)
мъж и жена

Супермаркет за "забивки", в който жените винаги получават най-добрата сделка"

Френският сайт за запознанства AdopteUnMec ("Осинови си пич") третира мъжете като продукти, които жените могат да слагат в пазарски колички. Това може би е леко притеснително за мъжете, но за дамите пък със сигурност е нов и привлекателен начин да "пазаруват" секс.

AdopteUnMec описва себе си по следния начин: "Нашата концепция е семпла. Клиентите са като крале за нас - или в случая кралици. Жените са високо ценени тук. Това е супермаркет за "забивки", в който жените винаги получават най-добрата сделка."

Харесвате си мъж според характеристиките и го слагате в "пазарската количка"

Сайтът допълва метафората с пазаруването, предлагайки на жените "пазарски колички", наричайки препоръчваните мъжки профили "сделки на деня" и разделяйки момчетата на "категории продукти", включително "техничар", "зубрач", "авантюрист", "голобрад" и "бисексуален". Някои мъже може би потръпват от ужас от идеята да бъдат разделяни на типове (особено по сексуалната си ориентация), но немалък брой господа вече са предоставили данните си в сайта. И някои от тях изглежда нямат нищо против, ако вярваме на Google Translate, "да бъдат подлагани на гушкане".

Идеята да се продават мъже като любовни/сексуални предмети звучи долнопробно, но кой знае - може би точно заради това и да постига успех. Поначало това, което различава AdopteUnMec от останалите сайтове за запознанство е, че той обръща традиционните роли. С хумористичен привкус на сайт за е-търговия, жените го разглеждат и избират мъжете, които харесват, слагайки ги в своите пазарски колички - като само малцината избрани господа имат възможността да контактуват с "купувачките".

Авангарден начин за пресяване на потенциалните (и досадни) кандидат-свалячи

Разбира се, това е отличен начин за всяка жена да пресее противните типове в един такъв сайт. Но освен това, тази възможност дава и реална голяма власт на дамите. Те могат да търсят мъже според специфични критерии и имат пълен контрол над ситуацията. Интересувате се от 35-годишен метросексуален мъж на ръководна позиция? Готово.

Двадесет и пет годишен интелигентен поет? Имате го. Не е необходимо да се отговаря на сложни въпроси, нито пък сайтът изчислява съвместимостта между потенциалната двойка по някакви свои неведоми пътища. Всичко е оставено в нежните женски ръце. Това силно усещане за контрол не само дава власт на жените, но прави чудеса и за самочувствието им. Толкова е лесно да се използва този сайт, че веднъж щом започнете, ще ви бъде трудно да не се пристрастите.

Въпреки, че жените имат възможност да "купуват" мъжете в рамките на сайта, услугата си остава напълно безплатна за потребители от женски пол. Бизнесмоделът на AdopteUnMec е донякъде вдъхновен от начина, по който мъжете плащат куверт за клубове, а жените често влизат в тях безплатно. Освен метафората за супермаркета, сайтът предлага модел, който не е непременно фокусиран върху връзки и обвързаност. Въпреки че според самата услуга са направени повече от 114 000 "осиновявания", далеч не всеки потребител търси вечната любов.

Голяма част от жените просто искат да "наемат" мъж за две-три вечери, а не да го "купуват" за постоянно. В своите отзиви някои жени споделят, че са открили чрез сайта дългосрочните си партньори, но други дами търсят там по-краткотрайно забавление - както споделя една от тях, "вече не съм заклетата девственица, която се страхува от секса".

Френският сайт се разраства и скоро отваря врати и за американците и англичаните

Как поставянето на мъже в пазарска количка променя нещата за една жена в сайт за запознанства? Това е идея, която е трудна за възприемане от представителите на силния пол. И все пак понастоящем цели 3 милиона души използват сайта, предимно във възрастовата граница 18-30 години - като само около 40% от тях са жени.

Повечето от потребителите в този сайт засега са или от Франция, или от Белгия и Швейцария - но това вероятно се дължи на факта, че доскоро сайтът беше изцяло за френскоговорящи. Това ще се промени след въвеждането на американската версия на AdopteUnMec, а неговият британска еквивалент ще стане достъпен само след няколко месеца.

Oще: забивки  любовници  мъже  супермаркет 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

7 gothic | 15.12.201118:18

Мислите ли, че така или иначе не сте на тезгяха, момчета? Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2011, 14:27

6 Ex Freerider | 11.12.201102:02

Палав
Дъ моръл ъф дъ стори бе, че сайта е на френскоговорящи. Линк: ввв.ъдъптъонмуа.бе
Лош или много луд
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2011, 14:16

5 igrach | 10.12.201122:38

Ще избират избират и кат праснат35- 40 ще им се е.е мамата Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

4 Мина | 10.12.201117:02

А стига бе! Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

3 YOLE | 10.12.201113:11

Е ся им се еба мамата на ангелите-хранители .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

2 Божидар Гюлмезов | 10.12.201112:29

Ти може и да не се продаваш, ама съм сигурен че много мъже се.
Много интересна идея като цяло - струпваш всичките мъже там, ясно е че си търсят женско, там няма мимикрия като при жените - да обясняват че са в сайт за запознанства "за да си намерят приятели" луд!?!?!

Всичкото вътре търси секс, и вместо да досаждаш наред на всичко женско по ред на номерата, като половината те игнорира или се прави на разсеяно, просто жените си казват - ти, ти и ти ме интересувате. Я да видим какво ще стане.

Много добър "бизнес модел" бих казал Усмивка Определено ще създаде повече "връзки" - дали за една нощ или повече е спорно, но със сигурност поне се знае всичко, открито на масата. Стига тъпи маски и малоумна показна и фалшива целомъдреност.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.09.2010, 13:12

1 sarfios | 10.12.201111:59

А сигурни ли са, че си поръчват мъже... до колкото си спомням ние не се продаваме.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани