Безследно изчезнали, но живи във Facebook | webcafe.bg
Webcafe

Безследно изчезнали, но живи във Facebook

webcafeLifecafe, по Daily Beast
13.10.2016, 23:12 (обновена 17.10.2016, 17:17)
чарли карвър

Снимка: © The Daily Beast

Facebook страницата на Чарли Карвър e идеалната илюстрация на един влюбен човек.

На 1 юли той пише, че с приятелката му Кейла очакват бебе. На 1 август съобщава, че си купуват къща. На 1 септември отбелязва, че се жени за любимата си жена.

Тези публикации обаче ужасяват приятелите и близките на Чарли.

Всички позитивни новини в житейската му история са добавени със задна дата на 1 октомври - повече от месец след изчезването на Карвър и приятелката му.

32-годишният Чарли Карвър и 30-годишната Кейла Браун са видени за последно в апартамента им в Андерсън, Южна Каролина на 31 август. След това автомобилът на Карвър изчезва безследно. Мобилните им телефони са изключени. Дори любимото им куче порода померан е оставено да обикаля из къщата без храна или вода.

Някой обаче все още използва Facebook-профила на Карвър, изпраща съобщения на приятелите му и пише зловеща нова история на живота на двойката.

"Иска ми се да можех да им кажа да спрат. Ако знаят къде е той, да го върнат у дома", казва с горчивина по-малката сестра на Чарли - Кейти.

Миналата седмица човекът, пишещ от името на Карвър, е качил и изтрил стара снимка на двойката, казва Линдзи Мейсън, най-добрата приятелка на безследно изчезналата Кейла Браун.

"Текстът към снимката гласеше "добре сме" и това със сигурност не е той. Неговите Facebook постове са хакнати. Човекът, който пише тези неща, не е Чарли", разказва Мейсън.

Последният запис, който все още е видим на страницата на Карвър, е от 2 октомври. Публикуван е повече от месец след изчезването.

"Каква лентичка се слага в подкрепа на хората, които не спират да си врат носа в чужди работи?", се казва в публикацията.

Близките на Чарли и Кейла твърдят, че подобно поведение не е типично за двойката.

Те рядко прекарват дори и един ден, без да се чуят с роднини или приятели. След като Чарли не се обажда в продължение на няколко дни, неговата майка моли домоуправителя на сградата, в която се намира апартаментът му, да провери дали всичко е наред с тях.

Той намира вратата отключена. В жилището няма никого.

Дори да приемем, че Карвър и Браун са заминали на изненадваща почивка, остава неясно защо са оставили вкъщи основните си вещи. Очилата и контактните лещи на Кейла все още са в апартамента, тук е и аптечката с лекарства. Кучето на Кейла, Ромео, също е оставено само вътре. Странното е, че е изчезнала клетката, която използват за пренасянето му.

"Това куче е като дете за нея", коментира майката на Кейла пред NBC News. "Тя никога не би го изоставила така."

За последно Чарли и Кейла са комуникирали с познати на 31 август, когато тя е писала на няколко приятели. Има записи от камери за наблюдение, които показват как Чарли си тръгва от работа. Предната вечер Кейла е направила уговорка с най-добрата си приятелка за вечеря.

"Беше около 18:45 вечерта", разказва Линдзи Мейсън. Идеята е била да се запознае с Чарли, когото не е срещала дотогава.

Кейла Браун прекарва месец август в тревожно настроение.

Тя и Чарли тъкмо са решили да заживеят заедно след няколко месеца срещи. Но Кейла започва да се притеснява все повече. Пред приятелката си Линдзи тя твърди, че се чувства постоянно наблюдавана. Чарли Карвър е в процедура на развод. Кейла има усещането, че вижда бившата му съпруга навсякъде.

Кейла е споделяла, че жена му ги следи, стои пред блока и наблюдава.

"Всякакви безумни и плашещи неща. Тя ми каза, че не се чувства комфортно, че я е страх", разказва Линдзи.

Полицията не намира следи от насилие и няма заподозрени лица за изчезването на двойката.

"Няма нови доказателства, които да сочат към каквато и да е нова насока в разследването. Няма нови улики, но разглеждаме всякакви хипотези", коментира лейтенант Дейвид Криймър от полицейското управление в Андерсън.

Той допълва, че полицията още не е предприела стъпки да изиска IP адреса на човека, използващ акаунта на Карвър.

"За да направим нещо такова, трябва да се предяви искане до Facebook, за да се претърсят архивите им за IP адрес", казва той.

Сестрата на Чарли Карвър се оплаква от бездействието: "Казаха, че се надяват скоро да открият нещо ново, но говорят така от няколко седмици".

Докато издирването на двойката продължава вече втори месец, полицията приканва местните жители да се оглеждат за изчезналата кола на Карвър - бял Pontiac Grand Prix 2002 с регистрационни табели от Южна Каролина и лепенка на университета на Луизиана на задния прозорец. Семейството и приятелите на двойката прекарват седмици в разпространяване на флаери за изчезналите и в опити за набиране на средства за наемане на частен детектив.

Човекът, който използва Facebook акаунта на Карвър, пуска и новини, посветени на изчезването им.

От изчезването на Чарли в неговия Facebook акаунт са публикувани десетки постове за липсващата двойка, включително призивите на сестра му всички да се молят за живота му.

Новините за изчезването, публикувани от името на... изчезналия човек, се комбинират със зловещи мемета.

Една от снимките в профила му, пусната на 24 септември, носи текст: "Понякога късно нощем изравям дупка в задния двор, за да карам любопитния съсед да гадае какво правя".

"Сложете край на насилието с огнестрелно оръжие! Върнете мечовете", гласи надписът върху друго изображение, пуснато в същия ден.

На 1 октомври профилът на Чарли споделя последните думи от текста на "Hotel California" на The Eagles:

"Last thing I remember, I was running for the door. I had to find the passage back to the place I was before. ‘Relax,' said the nightman. ‘We are programmed to receive. You can check-out any time you like, but you can never leave.'"

("Последното нещо, което си спомням, беше как тичам към вратата. Трябваше да намеря начин да се върна обратно към мястото, от което дойдох. "Спокойно", каза нощният пазач. "Тук само приемаме гости. Можеш да освободиш стаята по всяко време, но никога няма да си тръгнеш.")

Човекът, който използва акаунта на Карвър, не публикува само публични статуси. Той пише и лични съобщения на неговите приятели.

"Просто се скрих от всички останали", казва той на приятел в поредица от съобщения от септември. "И двамата сме добре. Има само един човек, който знае къде сме... човекът, който означава най-много за мен и Кейла - тя знае къде сме и ще сме така завинаги".

Мистериозният автор на съобщенията отказва да се включи във видео-чат, за да се види лицето му.

На 26 септември човекът, който използва акаунта на Карвър, влиза в спор с един от приятелите, коментиращи новите Facebook постове.

"Откъде познаваш съпруга ми?", пише фалшивият Чарли.

Приятелите започват да предполагат, че бившата му съпруга е хакнала неговия Facebook акаунт, или че някой се опитва да я натопи.

"Тя не е хаквала страницата ми. Тя има паролата за моя фейсбук", отговаря акаунтът на Чарли Карвър.

Междувременно, близките на двойката не забравят истинските Чарли и Кейла, и се надяват някой ден да се върнат.

"Брат ми е много добър човек, наистина много добър. Той е обещаващ писател. Заедно трябваше да работим по създаването на комикс-роман", разказва Кейти.

Чарли наскоро е бил повишен в компанията за производство на хартия, където е работил, и е обичал работата си. Той е любител на комикси, особено тези на Marvel - интерес, който е споделял с Кейти от детство.

"Последния път, когато се чухме, беше в неделята преди изчезването му", казва Кейти.

"Изпрати ми някакво глупаво меме, винаги се закачахме един с друг. Нямах време да отговоря веднага, така че последното, което му казах, беше "еха".

Близките на Кейла Браун я описват като верен приятел.

"Беше много мила, много оптимистична и открита. Двамата си пасваха чудесно", споделя Кейти.

"Тя е от тези приятели, които винаги са насреща", коментира Линдзи Мейсън. "Независимо какво се случва. Ако имаш нужда от нея, тя идва".

Сега приятелите на двойката търсят улики по най-добрия начин, който им е достъпен: като пишат на човека, който се представя за Карвър.

"Кой си ти?" пише приятелката на Карвър Катрина Мега до акаунта през септември, като добавя: "Можеш да пишеш коментари, но не можеш да ми отговориш?"

"Четях нещо", е неясният отговор от акаунта на Карвър.

"Къде си", пита Мега. "Добре ли си, наистина ли си ти".

"Да, добре съм," пише човекът от страната на Карвър.

Мега повтаря въпроса.

"Наистина ли си ти?"

Няма отговор.

Oще: facebook  изневяра  изчезнали  кейла браун  кибер тормоз  онлайн тормоз  полиция  престъпление  приятели  развод  раздяла  сащ  фейсбук  фейсбук чат  хакерска атака  чарли карвър 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

2 Nikkor | 14.10.201612:22

Имам един колега, даже сега седи малко зад мен. И той така - 70% от работното му време преминава във facebook. Та и него го броя за безследно изчезнал но жив.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 14.10.201610:42

Мълчанието на агнетата, чуек..
   

оценка

+0 -0