Е, тя - любовницата, какво е виновна? | webcafe.bg
Webcafe

Е, тя - любовницата, какво е виновна?

Венера Симеонова
04.06.2016, 15:43 (обновена 10.06.2016, 21:24)
Аферата

Паралелната връзка е избор на двама души, не грешка (снимка: The Affair - сериал, който ви препоръчваме)

„Тя не е виновна, не я мрази, мъжът носи цялата отговорност в ситуацията" е най-често срещаната реплика на приятелка към приятелка, която току-що е разбрала, че съпругът или приятелят й има паралелна връзка, повтарям - паралелна връзка, а не мимолетна изневяра след пиянска вечер с момчетата.

Пълното оневиняване на любовницата е логично само в случаите, когато тя е занзибарка, а съпругът на приятелката ви - примерно шуменец и са се срещали в Цюрих на работни конференции. Тя изобщо не е знаела, че той е женен, има семеен дом и в родината си е горд собственик на клишето „любяща съпруга и две прекрасни деца". Той е покрил тази част от живота си с тъмно наметало, няма Фейсбук и нямат общи познати, от които занзибарката да разбере истината.

При модерния начин на живот, този сценарий е възможен, разбира се, за не повече от два месеца. В 99 процента от случаите на паралелна връзка, другата жена е напълно наясно със семейния статус на любимия и единственото, за което се тормози е дали от поддържаща роля ще заиграе главна. Изобщо не я вълнунва, че клетата съпруга бели повече лук за кюфтетата, отколкото е необходим, за да има оправдание за напиращите сълзи, когато дойде време за вечеря. Тя го кара да избира или се тръшка за по-хубава кола, докато готви с мили очи.

Освен това, да знаете, че тази реплика се произнася най-вече от жени били вече в сходна ситуация, свирили на втората цигулка и опитващи да се оневинят, пред най-важния съдник - себе си.

Втората цигулка често се възприема като диригент на оркестъра, но единственото, което ръководи е собствения си път към греха.

Натоварването на мъжа с цялата отговорност и свалянето й от крехките рамене на „горката" друга жена води до пълна виктимизация на жените, нарежда ги във втора категория хора, излъгани, употребени и използвани, а Негово Величество се превръща в тотален господар на Вселената, който прави каквото си пожелае и реди лего човечета в сложни конструкторни схеми.

Много съжалявам, че ще му сваля короната, но това изобщо не е така.

Ако намирате за резонен въпроса „е, тя - любовницата, какво е виновна?" значи слагате знак за равенство между съпруга-лъжец и ало-измамника и между любовницата и наивната пенсионерка, която си дава всичките спестявания.

Нито палавият съпруг е толкова хитър, колкото е циганинът от "Левски", нито секс-зайчето му е толкова глупаво. Не се заблуждавайте, дори и любовницата да се вие.

Когато детето ви се опитва да вземе чужда играчка на детската площадка му казвате да я върне и му обяснявате, че постъпката му е грешна, нали? Правите го дори, когато другото дете видимо няма особен интерес към собствеността си и тя отдавна му е омръзнала.

И стига с това фалшиво широкоскроено „никой на никого не принадлежи", щото на съпруга ви му викате „мъжа МИ", когато говорите за него.

Представете си, че в магазин за парфюми до вас идва симпатичен непознат мъж и ви подава лъскава опаковка, казва ви, че точно този аромат много ще ви отива и иска да ви го подари. Вие, без въпроси, го прибирате в чантата и излизате от магазина. Алармите свирят и вие от щастлива от жеста жена се превръщате в обикновена крадла. Сега си мислите, че да вземеш нещо от непознат в магазин, без да провериш дали е платено и да си излезеш е адски глупаво, нали?

Е, точно толкова глупава е и всяка любовница на женен мъж, ако в главата си я оневинявате за връзката й.

„Ама тя му е повярвала, като й е казал, че не обича жена си, че са си омръзнали, че не прави секс с нея, че нищо не е като преди, че само тя му дава радост в живота". Това са част от аргументите на защитниците на тезата „само мъжът е виновен". Само че мъжът ще е виновен, ако вместо доброволен секс, връзката им е представлявала около 100 изнасилвания, предшествани от отвличане на улицата с кърпи хлороформ. Останалото е осъзнат избор.

Паралелната връзка е избор на двама души, не грешка, така че не обяснявайте глупости, не давайте тъпи съвети и оставете излъганата жена да мрази, когото си поиска.

Oще: изневерява ли ми  изневяра  любовен триъгълник  любовница  мъжът ми има любовница 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

19 gothic | 08.06.201616:11

Lidiya Ahmedi, и като седне да поговори какво? Аз не познавам жена, която да умее да приеме доводи, които противоречат на нейните виждания по който и да е въпрос. А едо и едно четивце по темата, ей така, за размисъл. Написано от жена, бай дъ уей.....


http://www.gnezdoto.net/izkustvoto-na-lubovta/2305-kak-jenite-ubivat-myjestvenostta
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.06.2016, 14:17

18 Lidiya Ahmedi.1197571756922416 | 08.06.201614:21

Ако един мъж не иска да изневери на жена си-няма. Точка. Никоя друга жена не може да го накара да спи с нея. Затова оневинявам "жените-любовници". Мъжете не са "играчка" която да кажете да се върне на "собственицата".

Ако един мъж е стабилен ще седне и ще започне разговор с жена си какво не му харесва, че живота е станал скучен и трябва да направят нещо по въпроса, за да съживят брака си. Жената пък трябва да изслуша и да постави и нейните доводи. Същото е и в обратната ситуация (когато жената започне да се чувства задушавана).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

17 explorer | 06.06.201614:33

По правило жените, които претендират за собственост над мъжете в живота им, отдавна са ги задушили под чехъла си и се изненадват, че те показват признаци на живот в чужда компания Идея
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.02.2011, 15:02

16 kakao | 06.06.201612:12

Интересно защо толкова много се коментират любовниците - жени? Нима няма мъже, които са 'втора цигулка' (изключително тъп израз)...
Но както и да е. Отговорността за една връзка имат участващите в нея, всички други хора са свободни да правят своя избор. Дори той да е свързан с ангажиран партньор. Всичко друго е прехвърляне на вина.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.05.2016, 21:57

15 VENZ | 06.06.201600:21

Колко много доводи за вината на любовницата, а нищо не се спомена за личната вина на съпругата!?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2016, 06:11

14 Сия | 05.06.201618:30

Всъщност какво е това животно "паралелна връзка"? Харесва ми определението "избор, а не грешка". Не вярвам, че съществува човек, който малко или много,за кратко или дълго да не е бил въвлечен в папарелни връзки. Мисля си, че това е част от живота. Някой да се сеща за филм или книга където не съществуват паралени връзки? Хайде да си представим филма "Мостовете на Мадисън" без паралена връзка! Или пък в последния сериал по НоваТВ "Откраднат живот" - там пък колко паралени връзки вървят! Този сериал е може би първото изследване на паралените връзки.
В статията не ми харесва категоричността с която се лепят етикети, определя се кой е виновен и кой не, липсва анализ и дефиниции, за какво точно говорим. Ако ще говорим за паралелните сексуални връзки е едно - естествено, че любовницата е виновна, кой друг. Иначе статията е компилация от други публикации и ме подразни опростенческия подход към проблема. А може и проблем да няма.
Съгласна съм, че един от проблемите идва от разпадането на българското семейство. То, българското патриархално семейство, беше изправено за разстрел с победата на социализма. Децата ги отглеждаха дебелогъзи лелки в яслите, защото майките трябваше да строят социализма. А циганките бяха превърнати в машини за раждане на деца, защото трябваше много бързо да станем 9 мил., а и трябваха войници и трудоваци да строят живота нов. Така че проблемът е сложен, човешките отношения са сложно нещо. Знам потресаващи истории за хора, които живеят в паралелни връзки няколко десетилетия, на хиляди километри един от друг и са по-интересни от роман или филм. Хората въвлечени в паралени връзки съвсем не са глупави и безотговорни. Познавам баща, който се вижда и поддържа връзка с дъщеря си тайно, защото глупавата му бивша супруга не разрешаваше на бащата да си вижда детето само за да го накаже. Ето ви една причина за паралелните връзки - глупостта, която си мисли, че може да определя живота на другите. Примерите са безкрайни. А паралените връзки са много и засягат живота на много хора, затова си мисля, че трябва да бъдем внимателни, ама много внимателни с оценките и етикетите. Да се опитаме да разберем за какво точно става въпрос е добро начало. Проблемът не е български, а общочовешки.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.05.2016, 22:05

13 connie | 05.06.201616:31

Изключително добре написана статия, с много добре изложени аргументи! Дори да не съм изцяло съгласна с мнението, няма как да не отдам заслуженото на авторката. А относно предния коментар за САЩ на Шамито: съгласна съм с това, че трябва твърда ръка, и че либералните ценности позволяват, даже окуражават изневери, но САЩ е далеч от примера, който искаш да дадеш. В САЩ традиционните връзки отдавна са под влиянието на разкрепостените идиотщини на 21-ви век.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

12 Шамито | 05.06.201614:18

Гони.С всичкото уважение към теб ще отбележа че разпад на семейството се дължи на разпада на наложените демократични ценности.Най безпроблемно се управлява разложено общество.Затова съм привърженик на твърдо управление облечено в кадифена ръкавица.Образеца е САЩ.Дава ти свобода обслужваща нейните интереси но е безкомпромисна когато ги нарушаваш.Но и други искат това.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.03.2012, 22:53

11 Galina Aleksandrova | 05.06.201613:34

За разпада на българското семейство са виновни инфантилите, които го създават. Бракът им рязко остава без смисъл, когато хем няма секс, хем мръсните гащи и гладните деца още стоят.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 10.08.2014, 15:05

10 goni | 05.06.201611:41

Е,няма какво да го усукваме! Усмивка Подобни връзки винаги е имало, но напоследък станаха епидемия! Усмивка Проблемът не е кой е виновен! А, защо изобщо се стига до там!Просто напоследък се навъдиха много "златотърсачки", но още по-интересно е че постоянно намират "златни жили"! Много щастлив Ако, "златната жила" се окаже от бързо изчерпващите се те просто си намират друга изоставяйки изчерпаната! Усмивка Както се изразява една позната работеща в този бранш:"Кой ви е виновен че на мъжете ви е слаб ангела! Усмивка Може и да е права! В края на краищата тя е професионалистка! Но, със сигурност е прав шефа на Института по социология към БАН, който каза че е добре да се изследва, какво доведе до все по-големия разпад на семейството в България! Само че никой не ни е възлагал подобно изследване и едва ли ще ни възложи-добави той! Усмивка
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани