Любов и технологии: Kакво крие бъдещето за връзките ни | webcafe.bg
Webcafe

Любов и технологии: Kакво крие бъдещето за връзките ни

webcafeLifecafe, по Business Insider
25.10.2016, 12:35 (обновена 28.10.2016, 18:04)
love

До 2029-а година се предвижда, че ще имаме по две сродни души. Един човек и един робот.

Според скорошен доклад на Имперския колеж в Лондон (Imperial College London) и международния сайт за запознанства eHarmony, връзките и интимните отношения на бъдещето ще се променят значително през следващите 25 години на принципа, по който вече са се трансформирали през последите години. Но доста по-бързо, имайки предвид напредъка в технологиите.

"Хората искат да срещат и да изграждат връзки с възможно най-сходни по мислене и убеждения партньори по възможно най-ефективния начин" - казва изпълнителния директор на еHarmony за Великобритания Роман Бетранд пред Business Insider.

Ето как срещите и връзките навярно ще изглеждат до 2040-a година:

Срещи във виртуалната реалност

Забравете за Tinder, онлайн свалките вероятно ще бъдат много по-лесни. До 2040-a година ще сме способни да държим нечия ръка още преди действително да сме срещнали човека на живо.

С новите VR технологии се предполага, че не само ще виждаме и чуваме други хора, но ще ги докосваме и помирисваме също така.

"Никой няма да е прекалено далеч, за да поддържате връзка с него" - казва Бетранд. "Ще бъде сякаш партньорът ви е в стаята с вас всеки път, когато пожелаете."

Възможността да виждаме как другият се чувства

В бъдещето вероятно ще имаме възможността да виждаме физически емоциите на другите.

В момента екип от специалисти работи върху създаването на татуировка, вградена под кожата, която визуализира здравето и емоциите.

Когато някой докосне или почувства нещо, тази татуировка, наречена UnderSkin, ще придобива специфична форма. Например, когато влюбен държи ръката на своя любим, тя ще получава формата на петоъгълник, за да маркира чувството любов.

Дизайнерите вярват, че този проект ще е приложим до 2021-а година.

Отношения с роботи

Всеки път когато се чувстваме затворени в себе си, ще можем да се обръщаме към роботи, вместо към хора.

"Общуването с роботи за сметка на човеци би донесело по-малко емоционално напрежение за хората" - казва изпълнителният директор на Silicon Valley Robotics Андреа Кий.

До 2029-а година се предвижда, че ще имаме по две сродни души. Един човек и един робот.

Предсказване на чуждото поведение

Най-вероятно ще разполагаме с голяма база данни, благодарение на която по-лесно да планираме отношенията си в бъдещето. Като това с кого да излизаме на срещи, кога да сключим брак и колко деца да имаме.

Докладът предполага, че един ден "телепатични компютри" биха могли да предсказват поведението на партньора, преди то да се е случило, като изследват потока на кръв към мозъка му.

Това може да помогне на хората да преценят дали да зарежат някого, или да продължат да излизат с него на базата на това как и в каква посока ще се промени той.

Краят на неловкото мълчание

Представете си бъдеще, в което може да избегнете неловките ситуации, в които настъпва тишина между вас и човека отсреща. Особено на първа среща.

Учените вярват, че в бъдещето ще можем да поддържаме разговора жив с помощта на технологии, които кореспондират директно с мозъка ни и дават съвети каква тема да повдигнем и как да се държим в ситуация.

Това ще е нещо като изкуствен интелект, работещ в реално време, който анализира данните с бърза скорост и предоставя на потребителите мигновена обратна връзка с информация за това как върви срещата им в момента.

ДНК съвместимост

Три от най-големите сайтове за запознанства в света имат своите алгоритми, базирани на личностни характеристики и местоположение, за да събират потенциални партньори.

В бъдещето може би най-добрият начин да откриеш своята половинка ще бъде по ДНК съвместимост.

През последното десетилетие все повече учени изследват ролята на гените в привличането между хората.

Проучване от 2014-а година откри, че сме по-склонни да избираме партньори със сходно на нашето ДНК.

Срещи с хора по целия свят

След години няма да сме ограничени в избора си на партньор по местожителство.

Докладът предполага, че градовете ще разполагат с много по-бързи начини за пътуване и придвижване. Разстоянието няма да бъде от значение, когато огромни дистанции ще могат да бъдат преодолявани за значително по-малко време, благодарение на бъдещите средства за транспортация.

Раздяла от ново поколение

Представете си бъдеще, в което всяка тежка раздяла може да се случва под формата на видео.

Докато продължаваме да жертвопринасяме личния си живот във Facebook, Twitter и Snapchat, най-вероятно ще е нормално след време да превръщаме дори най-съкровените си моменти в публично достояние.

До 2030-а година учените си представят свят, в който записваме и шерваме как късаме с гаджето в социални мрежи така, както днес споделяме обяда си.

Oще: snapchat  tinder  vr технологии  бъдеще  виртуална реалност  връзки  днк съвместимост  любов  отношения  раздяла  роботи  технологии 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

3 Dear Ivan | 25.10.201616:47

Според мен всички са изперкали и видиотени. През 1975-1985 година използвахме следната авангардна електронна технология. Късна вечер. Телефонът на твоя приятелка е блокирал и дава само заето. Ти се обаждаш в нейната централа да й го оправят, но момичето, което вдига оттатък, е с много хубав глас. Завързвате флирт, лигавите се половин час, тя излиза от работа, когато идва у вас, се оказва, че и наяве е хубава, и след още един час вече се чукате. Нататък - каквото решите. Тоя интернет ви побърка. Ще се миришете по интернет. Идиоти.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

2 Dear Ivan | 25.10.201616:42

Скъпа Джейн от Синсинати,

Пиша ти от Чукурово с разбито сърце, след като ти се наеба електронно по интернет с Джан Джун Джен от Цзън Цзян, провинция Хуан Джоу, и пуснахте видеофилм на електронното ви ебане във "Фейсбук". За утешение си заврях в гъза електронния букет, който бях купил за теб, и си включих електронната ръка да ми направи една електронна чекия за утешение. Сега съм си сипал чаша електронно уиски от електронната бутилка, запалил съм си електронна цигара и мисля, че е най-добре да се разделим.

Пожелавам ти всичко най-електронно.

Твой,

Гошо

П. П. Прилагам ти и видеофилм на електронната чекия, която ми направи електронната ръка, за да го видите ти и твоите приятели във "Фейсбук".

Г.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

1 Xaoc | 25.10.201615:10

http://i.imgur.com/Br00TCn.gif
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани