"3/4 любов" в борба срещу насилието над жени | webcafe.bg
Webcafe

"3/4 любов" в борба срещу насилието над жени

webcafeLifecafe
08.03.2019, 13:32 (обновена 08.03.2019, 13:42)
три четвърти любов

Снимка: © Жанет 45

С тази книга "Жанет 45" показват как НЕ трябва да изглежда любовта

За 8-ми март издателска къща "Жанет 45" започва своеобразна кампания срещу насилието над жени с издаването на стихосбирката "3/4 любов".

Причината за започването на кампанията е стряскащата статистика за броя на жените, които са били жертви на домашно насилие - една на всеки четири българки.

За да повдигне темата за този проблем, книгата използва един от символите на любовта, а именно поезията.

Чрез нея издателството иска да покаже как не трябва да изглежда любовта, затова и всяко четвърто стихотворение в стихосбирката не е свързано с любов, а точно обратното - то показва болката и унижението, през което една четвърт от жените в България са преминавали.

В книгата със свои творби участват българските поети Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова, Рене Карабаш и Георги Господинов.

Със стихосбирката "Жанет 45" иска да даде гласност на този проблем и на тази ужасяваща статистика, защото вярва, че единственият начин да я променим е първо всеки от нас да заговори за това.

Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на организации, които помагат на жени, станали жертви на домашно насилие.

Като партньори в кампанията се включват творческата агенция Huts J. Walter Thompson и пиар агенцията V+O.

Повече информация можете да видите и на www.34lubov.bg

Oще: домашно насилие  жанет 45  насилие  насилие над жени  осми март  социална инициатива  три четвърти любов 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.