Зи Хайн Дудук? | webcafe.bg
Webcafe

Зи Хайн Дудук?


23.09.2010, 09:51 (обновена 23.09.2010, 11:35)
Матеус

Снимка: © Getty Images

Матеус!?! Умолявам ви... аз да съм следващият!

Като днес си спомням мигове от първия ми международен пионерски лагер в Шверин, ГДР през лятото на далечната 1980-та година.

Седим си значи ние в една огромна столова и закусваме. Стотици маси пълни с германчета, българчета, полячета, унгарчета, чехословачета и русначета. Строги дружинни намръщено крачат между масите. Чува се само чукане на лъжици по алпаката. Гробна тишина.

На масата до мен седи Пацката. Вече сме разбрали, че не е наред с главата, ама успял да измами „кастинга" и дотупал с групата ни на немска земя.

И както си ядем, Пацката забил глава в чинията започва да крещи: „Зи Хайн Дудук! Зи Хайн Дудук!" ...

Лъжиците спират и започва зверски смях от 200 гърла. Пълен дизордър в столовата и после наказания за Пацката ...

Споменавам това соц-интро, защото безумната фраза „Зи Хайн Дудук" беше първата, която ми се монтира в мозъка, като разбрах кой ще е новия  национален треньор по футбол. Просто винаги съм си превеждал неофициално „Зи Хайн Дудук", като „Какъв е този Дудук?".

Лотар Матеус беше нелош футболист, издигнат доста изкуствено до немски култ в името на рекордите и статистиките. Дотук добре, но да го изтъпаниш за национален треньор на възможно най-закъсалия тим в Галактиката е пълна комедия.

Проблемът не е, че „убавеца" Лотар се е провалил в няколко измислени отбора учейки се на треньорство. Онова с „Партизан" в ШЛ беше жива клизма и един Тарибо Уест в супер форма.

Проблемът е, че на нашата национална „гарнитура" може да бъде треньор абсолютно всеки жител на планетата Земя. Само без Мъри ... ако обичате!

Има десетина топ-селекционера в света, който наистина могат да спасят нещата с мега тактики и разбиране на играта. Всички останали сме на едно ниво. И аз, и ти, и Лотар Матеус! Ако сега ви звучи безумно, ще си говорим пак след 2-3 месеца! Е, има и един чичо Митко, който явно е от извънземна раса, постоянно се оглежда да не си го приберат извънземните, не знае името на една линия в отбора си, но пък върти и суче не'кви магии от Мировяне и все го докарва донякъде ... ама той не е от „правилните"!

Така, че без грам скромност предлагам услугите си като следващ селекционер на националния футболен тим на Родината.

Има поне 10 причини според които ще съм в пъти по-подходящ от Лотар Матеус:

Първо: Мразя Чалга!

Е, нали се сещате колко от „чака-рака" идиотите в сегашния състав ще останат в него???

Второ: Евтин съм!

30 000 евро на месец за Лотар! Аз ще искам само 1000! Не подбивам заплата, просто грехота е да се искат повече пари, за да напишеш 18 имена на един лист и от тях да избереш 11-те най-трезвени за титуляри.

Трето: Не пия и не пуша!

Опааааа! Още половината от сегашните титуляри си заминават!

Четвърто: Превъртал съм всички електронни игри на ФИФА!

Дори с отбора на Кения съм ставал световен шампион! Нека някой каже, че нямам опит в игрова обстановка!!!

Пето: Против гела и силикона съм!

Под моето ръководство националите ще изглеждат в главите, като Аржентина. Ще видите, че ще има ефект! Рунтави дългокоси защитници, вместо зализани гейове ... минаване към наказателното ни поле няма!

За капак никакви силиконови бозки да ни разсейват нападателите! Ако ще ловят гаджета, само в джаз-клубове и то 100% натурал!!!

Шесто: Имам албуми с лепенки на футболисти от 1978-ма година насам!

Нека някой каже, че нямам теоритическа подготовка! Два месеца съм го търсил оня Платини от 84-та!!! Дори Матеус ми се мотка в 3-4 албума!

Седмо: Имам колекция с футболни отбори от вестник „Старт"!

Същата работа! Някога Лотар да се е редил по реповете в 5.30 заранта, за да докопа картинка с Рух Хожув или Збройовка Брно? Айде, да си имаме уважението!

Осмо: Мога да давам интервюта на книжовен език без да повтарям „и така" след всяка дума!

Е, тук съм вече с едни квалификации напред! Не пресконференции ще давам, а рецитали! С членуване, прилагателни и артистични паузи за убедителност! Плюс това няма да се дават пари за преводач от немски, хасковски и чичомитковски!

Девето: Гледал съм световното в САЩ!

И знам, че можем! Дори с резервите на Калиакра можем да спретнем отбор, който няма да падне с 4 на 1 в Кипър!

Знам, че и Матеус е гледал световното в САЩ, ама к'во ли е видял с този ръст метър и половина? Головете на Стоичков и Лечков бяха в горната част на вратата! Нищо лично, ама ненавиждам ниски играчи! Ако ще Меси да получи поданство, не го ща в моя отбор!

Десето: Имам особено мнение за сегашните ни „звезди"!

Сигурно съм единствения „специалист" който смята, че мега-звездата Мартин Петров играе в стил „кьорав носорог". Засилва се и тича. Няма значение с топка, без топка, с причина, без причина! Този не бих го пуснал да играе и в „17 нъндори", Албания.

Или пък човекът-чебурашка Чавдар Янков! Да си играе в някое кулинарно предаване. Или най-добре да го сготви Ути!

Ами, обидчивата примадона Стенли? Да си се върти, като пумпал на Острова. Вземат ли ме за национален треньор ... нито един „чужденец" в състава и нито един от А-група. Само биткаджии-питбули от Б и В ешалоните! До равен с Черна Гора ще издрапаме! Гаранция!

Хайде, Лотар, идвай да праснеш десетина чалгаджийки по Студентския град и си заминавай, че аз съм следващият!

Боби, говоря съвсем сериозно!

„Зи Хайн Дудук"?

Oще: vagro  бфс  българия  лотар матеус  национален тим 


Още от Животът

Най-коментирани