Майстори на секса са жените | webcafe.bg
Webcafe

Майстори на секса са жените

Lifecafe
24.01.2014, 14:52 (обновена 27.01.2014, 23:45)

1 от 4 снимки Назад Напред

masters of sex

Снимка: © Showtime Network

До голяма степен успехът се дължи и на главните актьори. Това са уелсецът Майкъл Шийн ("Фрост/Никсън") като доктор Мастърс и Лизи Каплан като Вирджиния Джонсън. Всъщност Каплан е половинка на Матю Пери от „Приятели” и макар че вече има доста роли в киното, тази на Вирджиния се смята за най-значимата й до момента

Тази година ни очаква вторият сезон на един от най-интригуващите сериали от последните месеци. Американският „Майстори на секса" (Masters of Sex) се появи в края на септември 2013 г. и веднага се открои със силната актьорска игра и смело разказаната история, базирана на реални личности и събития.

Поредицата разказва за Вирджиния Джонсън и Уилям Мастърс - доайени в областта на сексуалните изследвания, избрали в средата на XX век да се захванат с нещо, което до момента не е било обстойно анализирано от научна гледна точка.

Перипетиите им никак не са малко - Джонсън въобще няма медицинско образование и случайно открива с какво всъщност се занимава д-р Мастърс в клиниката си; самият той стартирал своя труд с надничане из бордеите, преди да докара доброволци в клиниката и да започне да изследва телесните им процеси, докато правят секс; а между него и асистентката му Джонсън също се появява любовно напрежение, макар че той е женен...

Различната гледна точка

Вместо да разгърне тяхната история под формата на пикантна 16+ комедия (каквато изглежда в подвеждащия трейлър), „Майстори на секса" избира по-дълбокия подход на класическата ТВ драма, с многопластови персонажи, изобразяващи цялостен период на големи промени в Америка.

Вероятно именно заради това критиката прие сериала превъзходно, като Rotten Tomatoes свидетелства, че 90% от ревютата му са позитивни. На американска почва успехът сред зрителите също е безспорен, за разлика например от Великобритания, където не го приеха чак толкова радушно.

Но навсякъде беше оценен сценарният акцент върху женската гледна точка по всички основни теми в поредицата. Вместо да се превърне в поредния сериал за кризата на мъжествеността, „Майстори на секса" предпочита да се фокусира върху грижите и тревогите на нежния пол - което може би не е толкова изненадващо, предвид, че сценарният екип се състои предимно от жени.

Затова именно Вирджиния Джонсън е героинята, която въвежда зрителя в света на сериала. Тя е малко над 30-те, разведена и самотна майка, която се мъчи да балансира между свободата, открита в новата й работа, сложните й взаимоотношения със суровия д-р Мастърс и трудностите у дома.

Но тя не е жена, готова просто да седи отстрани и да гледа как нещата се случват наоколо. Вирджиния се бори за издигане в кариерата, въпреки че няма необходимото образование, и за зрителя е много по-лесно да разбере нея, отколкото другия главен герой, студения и дистанциран Мастърс.

Господари са жените

Така първите 12 епизода на „Майстори на секса" поставиха въпроси, които и до днес са основни за модерната жена - кариерата, самотното майчинство, същността на женската сексуалност.

Вместо да ни обрисува 50-те години по най-клиширания начин (мъжете са мъже, а жените са някакви техни придатъци), сериалът показва нещо различно: същите тези времена, пречупени през женска перспектива.

Макар да се нарича „Майстори на секса", поредицата изобразява свят, в който истинските майстори са жените и никой друг. Така е впрочем и в емблематичната книга на дуета Вирджиния Джонсън и Уилям Мастърс „Човешката сексуална реакция" (Human Sexual Response).

Основното заключение там е, че в сексуален план жените решително превъзхождат мъжете - всъщност те са страшно далеч от определението „по-слаб пол" и се оказват много по-издръжливи и ненаситни. Което настина изглежда като твърде дързък и неочакван извод за времето си...

Oще: вирджиния джонсън  лизи каплан  майкъл шийн  майстори на секса  пол  секс  сексперти  сериал  уилям мастърс  човешката сексуална реакция 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

3 Борката | 26.01.201409:19

Би могло да се направи едно малко ,сладко сериалче по Чарлз Буковски>
-какво правиш бе свиня?
-мисля да те еба!
-моля?
-еба те!
-какво?
-ебате бе!
-добре не бих искала да те разсейвам!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

2 Bichkiiata | 25.01.201420:00

Ей къде е истината ( доколкото съм способен да преведа Ч. Буковски), за съжаление никой не прави филми за този вид истина в сех-а

"... ноща в която 300 паундовата (136 кг.) проститутка дойде, аз бях готов. никой друг не бе, но аз да. тя беше готина ужасно дебела от където и да я погледнеш, също и не много чиста. в бара: от къде по дяволите беше дошла, какво искаше и как беше оцеляла до сега, въпроси които всеки би попитал което и да е човешко същество... и така ние пиехме, пиехме и се смяхме, аз стоях до нея натисках се в нея, душекйки, смеейки, надървяйки се.
"бейби, бейби, бих могъл да те достигна с нещо, което вместо да се смееш ще те накара да плачеш!"
"ах хахахаха, ха!" тя продължи да се смее.
"когато ти го сложа вътре, главата ми ще достигне твоята, минавайки целият път през стомахът, храноровода, продължавайки нагоре през трахята. да-а-а!"
"ах хахахаха, ха!"
"по дяволите, обзалагам се, че когато сереш бузите на задникът ти висят чак до подът,м? и когато сереш, бейби, запушваш канализацията така, че месец е необходим да бъде отпушена, м?"
"ах хахахаха, ха!"
когато затвориха , ние излязохме заедно - аз 6' висок (180см.) и тежащ 165 паунда (75кг.), тя 5' висока(150см.) и тежаща 300 паунда. самотният и странен свят вървящ надолу по тротоарът. най-накраят си осигурих задник вместо шепата на ръката ми....

....някак си успяхме да се качим по стълбището, въпреки, при едно нейно залитане си помислих, как тя събаря цялата западна стена.
съблякохме се, аз се качих отгоре.
"Боже мой!" казах, "опитай да се ДВИЖИШ!"
"не дей да просто да лежиш като огромна купчина маджун! вдигни тез огромни, гигантски дървеночервени крачища... майко мила не мога да ти я НАМЕРЯ!"
тя започна да се киска, "ох хехехехехе, ох хехехехе."
"оф да го еба!" изръмжах. " ДВИЖИ СЕ! ВЪРТИ!"
тогава тя наистина започна да подскача и върти. аз се закачих и опитах да уловя риъмът: тя въртеше доста добре, но това беше завъртане след което следваше движение нагоре и надолу и отново завъртане. Улових ритъмът на завъртането, но при последователността нагоре-надолу бях изхвърлен от седлото няколко пъти. Имам в предвид, че пружините с матракът идваше нагоре когато аз идвах надолу, нещо нормално при нормални обстоятелства, но с нея удряйки се в матракът движейки се към мен, просто ме изхвърляше като билярдна топка напълно от седлото и често директно от леглото на пода. спомням си , че по едно време почти се вкопчих в огромна цица, част от нещото "гърди", но това бе едно от най-ужасните и гадно изглеждащи неща така, че просто се вкопчих отсрани за матракът, като гладна дървеница, олюлявайки се напред размятан като куче обратно в центърът на тези 300 паунда, потъвайки отново в центърът на това "ох хехехехехе, ох хехехехе," яздейки и държейки се, незнаещ дали аз еба или мен ебът, нещо което рядко се случва.
"нека Господ бъде с нас" прошепнах в едното от горещите и и тлъсти мръсни уши
и двамата много пияни, продължавахме да го правим все по- и по-нататък, самият аз изхвърлян отново и отново, но пълзейки обрано към бойното поле. сигурен съм, че и двамата искаме да се откажем, но някак си нямаше изход. понякога сексът може да се превърне в една от най-ужасяващите задачи. в момент на отчаяние сграбчих едната от тези огромни гърди, повдигнах я като отпусната палачинка и наблъсках зърното в устата си. имаше вкус и на тъга, и гума, и агония, и развалено кисело мляко. изхвърлих това нещо от устата си с отвращение и продължих да копая.
най-накраят я изтощих. имам в предвид тя все още продължаваше да работи по въпросът, не се бе отпусна като умряла , трябва да и го призная, но успях да я изтощя, успях да вляза в ритъма, открих го, и набивайки и набивайки и го отбелязвайки необходимото количество най-накраят като къща съпротивляваща се да се срути, тя се предаде. успях да я закова. тя започна да реве и плаче като дете при и което аз свърших. беше красиво. после и двамта заспахме.
на сутринта, когато се събудихме открих, че леглото беше пльоснато на пода. бяхме счупили и четирите крака в откаченото ни изродско ебане
"о Господи!" казах"О Господи!Господи!"
"к'о ст'а'а Ханк?"
"счупили сме леглото."
"аз си мислех, че така трябва"
" да, но намам никакви пари. не мога да платя за леглото."
"нито пък аз имам пари."
"предполагам трябваше да ти платя нещо,Ан."
"не моля ти се недей, ти си първият мъж накарал ме да почувствувам нещо от години."
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

1 Мина | 25.01.201401:13

YESSS!!!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани