70% от жените се лъжат жестоко, смятайки, че мъжете никога не намират оправдания, за да откажат заниманията в леглото. | webcafe.bg
Webcafe

Изследователски секс

Lifecafe
26.05.2010, 10:15 (обновена 26.05.2010, 11:43)
В леглото

Снимка: © deviantart.com

62 % от жените искат да правят секс с непознат

„Италианците не се занимават със секс - те просто много говорят за него", казва Марчело Мастрояни за сънародниците си, без да подозира, че това ще се превърне в сентенция, определяща сексуалното поведение на мъжете в целия свят.

Поне така личи от едно от последните проучвания на тема секс, според което цели 70% от жените се лъжат жестоко, смятайки, че мъжете никога не намират оправдания, за да откажат заниманията в леглото.

Подобно мнение на жените явно се дължи на твърде стари изследвания, когато ролите на ловеца и плячката не са били толкова размити както днес. В днешно време 52% от мъжете, участвали в проучването, твърдят, че също търсят ред оправдания, за да пропуснат секса. Британските изследователи намират и най-честите извинения, които мъжете използват, за да не правят секс, и те много приличат на женските: "Изморен съм", "Имах тежък ден", "Не мога, пих доста" или "Любимият ми футболен отбор загуби мача".

35% от участнците в изследването признават, че избягват секса най-вече, когато са разтревожени или са изложени на стрес.

В същото време се оказва, че жените предпочитат книгите или телевизията пред секса. До това заключение стигат американски сексолози.

Само 37 на сто от изследваните семейни жени поставят секса на първо място, докато цели 63 % от семейните жени предпочитат да четат книги или да гледат телевизия, отколкото да се занимават със секс.

Според сексолозите това се дължи на мързела при двамата партньори. Сред основните причини експертите посочват и ежедневния стрес, на който са подложени съвремените хора.

Като причина сексолозите изтъкват и това, че сексуалният живот при семейните двойки е твърде предвидим - цели 80 % от жените твърдят, че няма какво да ги изненада в секса с партньора им. Явно по тази причина 62 на сто от запитаните жени признават, че мечтаят за секс с непознат.

Въпреки тези мрачни прогнози обаче, американски изследователи си направиха труда да разкрият кои са най-популярните места за секс. Повече от 1500 души, участвали в онлайн анкета, поставиха на последно място банята. Не толкова предпочитани се оказват и спалнята, палатката и кухненската маса.

42% от участниците в анкетата обаче признават, че са правили секс на по-екстремни места като парка, а почти половината са го правили и в гората.

Още по-примамливо място за секс според анкетираните е басейнът, а безспорен победител в класацията на най-популярните места за секс е колата - според 80% от хората, участвали в изследването, задната седалка е прекрасно решение, стане ли дума за секс.

Oще: жени  изследване  мъже  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани