Твърде пияни сте за Facebook? Това може да ви помогне | webcafe.bg
Webcafe

Твърде пияни сте за Facebook? Това може да помогне

Webcafe.bg , По CNN
09.11.2010, 15:38 (обновена 16.11.2010, 16:31)
пияница, пиян, алкохол

Снимка: © Getty Images

"Шефът ми е пиян в хола, а единственото, което всъщност искам сега, е да чета Хари Потър преди лягане..."

Съжалявате ли за туитването на пияна глава в петък?

Или отговорът ви от вашата майка на каченото в 3 часа сутринта видео във Facebook разкрива, че на трезва глава на сутринта натискането на бутона "Публикувай" не е било най-добрата идея?

Решението на проблема може би вече е само на един клик разстояние.

"The Social Media Sobriety Test" - безплатен плъгин за браузъра Firefox, създаден от компанията за сигурност онлайн Webroot, позволява на потребителите да определят сайтове - например Facebook и Twitter, за които желаят да бъдат държани "под око".

Можете да настроите часовете, в които смятате, че е най-вероятно да се поддадете на заредено с твърдо гориво изкушение да споделяте онлайн - и плъгинът ще поиска от вас да преминете през простичък тест, преди да бъдете в състояние да влезете в съответния сайт.

"Нищо хубаво не се случва онлайн след 1 часа сутринта", гласи Web страницата за модула за Firefox, обещавайки да ви помогне "да сложите край на неловките ситуации, настъпващи след непростими публикации късно през нощта."

"Преминете през простичък тест, за да докажете, че сте в подходящо състояние на разума," заявява страницата. "След това публикувайте - или ако не издържите теста, може би просто ви е време за лягане."

Тест в понеделник сутринта изискваше от потребителите да удържат курсора на мишката вътре в движещ се кръг. Брена Ерлих от блога за социални медии Mashable обаче твърди, че се е провалила на теста за влизане в сайта, докато е била напълно трезвена.

"Опитайте се да напишете азбуката в обратен ред," коментира тя. "Това не е толкова лесно, колкото изглежда."

Сайтът също така позволява да настроите текста да ви възпира да публикувате в Myspace, сайта за снимки Flickr, блог-хостинга Tumblr и YouTube. Потребителите могат ръчно да добавят и други сайтове на социални медии в списъка.

Като доказателство за нуждата от съществуването му, страницата на приложението показва поредица от текстове, изглеждащи като публикации в Twitter, които биха могли да бъдат избегнати.

"Може би се е появило видео, в което аз пея 'Mine' на Тейлър Суифт. Може би съм пиян на него, а може би не съм," гласи едното от съобщенията.

"Шефът ми е пиян в хола, а единственото, което всъщност искам сега, е да чета Хари Потър преди лягане," гласи друг текст.

Функцията е подобна на "Mail Goggles" на Google. Това приложение изисква от потребителите на Gmail, които го инсталират, да решават относително лесни математически задачи, преди да изпратят напоени с алкохол съобщения късно нощем през уикендите.

Oще: facebook  firefox  браузър  потребители  сайтове  туитване 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.