Какво да правим след секс | webcafe.bg
Webcafe

Какво да правим след секс

Lifecafe , По jezebel.com
27.01.2012, 16:55 (обновена 31.01.2012, 14:10)
Секси блондинка

Какво всъщност искат хората, когато партньорите им заспят след секс?

Науката най-после доказа, че разговорът между завивките не е приоритет само на жените. Но ако жената заспи първа, това може и да означава нещо съвсем различно от ситуацията, в която мъжът се унася в сън.

Деликатната ситуация, когато единият от партньорите заспива, но другият будува

В зависимост от обстоятелствата, заспиването след секс може да се окаже твърде рискован избор. Все пак не искате да изглеждате груби и да отказвате гушкането, но пък въпреки това сте и уморени.

А ако все още не сте преминали на по-открит и естествен етап от нашата връзка, усилията да изглеждате любезни и мистериозни ще бъдат съсипани.

Ако пък случайно сте преспали със съквартиранта си и има само едно парче от онази вкусна торта в хладилника, крадливата гад ще се промъкне и ще го изяде, докато сте заспали блажено. Виждате ли? Това е сложна игра със сериозни последствия.

Може би това е причината, поради която някои еволюционни психолози от университета в Мичиган и колежа "Олбрайт" в Пенсилвания решават да изучат поведението след секс и неговото значение. Интересната зависимост, която установяват те, е между това колко бързо заспива единият от партньорите и колко голямо желание има другият за трайно обвързване с него.

Анкетирани са 456 души, които споделят информация за изживяванията и желанията си след секс, включително заспиването след половия акт и кой заспива първи, след като дадена двойка си ляга, но без да е правила секс.

Научният ръководител на изследването, Даниел Крюгер, обяснява направените наблюдения: "Колкото по-голяма е вероятността един човек да заспи след секс, толкова желанието за връзка с него нараства".

Ранното заспиване на партньора оставя другия жаден за емоционална връзка

Най-общо казано, хората, чиито сексуални партньори заспиват първи, в крайна сметка остават будни - с желанието да се гушкат и да си говорят. Това е нещо като метода "остави ги да искат повече" при игрите след секса. Въпреки това изследователите посочват като възможна причина за заспиването и подсъзнателното желание да се избегне разговорът за обвързване.

Според учените мъжете е възможно да избягват подобни разговори заради факта, че жените имат като цяло по-добри способности за вербална комуникация, така че имат предимство в обсъжданията на бъдещето на една връзка.

"Ако мъжете активно избягват обещания за обвързване в разговорите след секс, това би повишило шанса жените да сложат край на интимните отношения... така че по-бързото заспиване може да е начин да се избегне този негативен ефект," пишат изследователите.

Това изглежда ужасно хитро - не може ли просто на човек да му се е струпало много през деня и да се опитва да не се забърква в коварни разговори за бъдещето си? Явно всичко зависи от ситуацията.

Мъжете и жените реално не са толкова различни след миговете на сексуална близост

Обаче има и добри новини по отношение на стереотипите за това кой е по-"уморен": изследването проследява и кой от двата пола заспива по-често след секс.  Драматичното твърдение, че "всеки мъж изпада в безсъзнание веднага, щом слезе от жената", е развенчано и си остава завинаги митология, присъща единствено на романтичните комедии.

Изследователите са открили, че всъщност жените заспиват също толкова често, колкото и мъжете. И това ако не е равенство между половете в истинския смисъл на думата...

Всъщност жените заспиват по-често от мъжете, когато не са правили секс преди това. Една от може би малко тъжните причини за това е, че мъжете вероятно стоят будни по-дълго време в опит да накарат жените си да правят секс... ала единственото, което получават, е тихото похъркване от другия край на леглото. За съжаление, все някой трябва да затвори очи първи.

Така или иначе, изследването дава повод за сериозен размисъл - какво всъщност искат хората, когато партньорите им заспят след секс? Защо емоционалната връзка е толкова голяма част от сексуалния живот за толкова много хора, без значение какъв е полът им?

Както се казваше във филма "Когато Хари срещна Сали", в правото си ли е героинята да бъде разгневена, когато мъжът задава въпроса: "Колко дълго трябва да лежа и да я прегръщам, преди да мога да стана и да се прибера вкъщи?" Може и никога да не разберем.

Oще: бъдеще  връзка  жена  жени  заспиване  мъж  мъже  оргазъм  разговори  секс  сън 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

14 lele male | 30.01.201210:14

Според мен най-лошото след секс е, ако някой от партньорите иска да му бъде прочетена приказка... за лека нощ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.11.2011, 05:22

13 Hush spasitel | 30.01.201203:09

Аз с мойта жена не заспиваме след секс.Защото го правиме сутрин.Когато ми се иска секс свирна с уста и тя долети в мойта спална.Но понекога идва в мойта спална и ме пита.Свирна ли?Казвам не но тя казва а свирна свирна и се умкъне при мене под юргана.След това закусваме.Аз немога да спя с никоя заедно цела нощ.Понеже хъркам и се обръщам често в леглото.Освен това ако некоя мърда в леглото ми нарушава съня.Но с котарака немам проблем когато спи на мойто легло.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.05.2011, 20:14

12 Niko Mutrafone | 29.01.201222:02

Ми какво, мажем "смока с дисагите" с лубрикант или крем за кожа, сменяме презерватива се връщаме под завивките с нови сили! и така до 6:30 сутринта. Доде са не протрием тотално, не спираме. Към 4 сутринта е допустима 15 минутна почивка за едно топло мляко (половина, от което разливате и разтривате по тялото на партньорката си). Може и парче шоколад/чашка пенливо винце и излизаме на "терена" в високо вдигната "глава" (настървени до полуда) за второто полувреме. За да се пазим от контузии, мажем срамните устни с крем за тяло и го разнасяме навътре, за да се хлъзга повече, а и ние да избегнем евентуални "контузии".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.06.2010, 08:12

11 джон арт | 29.01.201214:01

какво да правим след секс? ами да станем, да се облечем след душа и - право в къщи!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

10 Чинчифон | 29.01.201202:04

OMNE ANIMAL POST COITUS TRISTE!
/Всяко живо същество след сношение е тъжно!/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2012, 23:07

9 Баба Унна | 29.01.201200:15

Йе се най-вазбуждам от каматни милувки. Моят Ненчо е голем гальовник, по неродопскому, либовник
Намига Намига Намига Намига Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.09.2011, 12:05

8 axsbf | 29.01.201200:03

Англичанин, французин и българин разказват кое най-възбужда жените им. Англичанинът - когато я погаля с език по вратлето и тя е вече .... на седмото небе!
Французинът - след като се я обсипал цялата с целувки, започвам с език игра около пъпа й - тя е на седмото небе!
Българинът - моята пък се възбужда най-много с пердето. От другите двама - недоумение и неразбиране. Българинът пояснява - след секс ставам и си го избърсвам в пердето и тя е възбудена до бяс!
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2011, 15:32

7 еднажена | 28.01.201223:16

http://www.youtube.com/watch?v=k775maeCoU4
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.01.2012, 09:02

6 светъл балкански субект | 28.01.201222:24

Какво да правим след секс
----------------------------

ми какво да правим........аз и преди и след като WEB-a все си мисля ........дали да не се самопредложа на пернишката Алма Матерна за "лекар хонорис кауза"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2012, 17:28

5 Boril Marinov | 28.01.201217:29

Саурон, сайтът ти наистина е много малоумен. E-Republik е къде-къде по -добър избор.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани