Портрети от класната стая | webcafe.bg
Webcafe

Портрети от класната стая

Lifecafe
14.11.2012, 17:14 (обновена 17.11.2012, 21:47)

1 от 20 снимки Назад Напред

класна стая

Снимка: © juliangermain.com

Детска градина в Саудитска Арабия

В началото това не е било дългосрочен проект. Просто баща-фотограф с дъщеря, която тръгва на училище. И той снима деца в класните им стаи просто така.

Днес вече английският фотограф Джулиън Жермен пътува из целия свят, посещавайки страни от Йемен до Бразилия, за да го прави под името "Портрети от класната стая 2004-2012 г." Идеята е, че не обяснява предварително на децата да позират или да излъчват определено чувство.

Снимките сами по себе си са уникални и впечатляващи. Но едва когато разгледаш целия албум, стават отчетливо ясни културните и социални разлики на децата в тях. А те са на различна възраст и от различна социална среда.

При всичките си снимки фотографът използва универсален план за всеки клас, който посещава. Фотографът поставя апарата си на мястото на учителя (който никога не участва в снимката) и има на разположение само няколко минути от времето - и вниманието на децата.

Oще: деца  джулиън жермен  класна стая  проект  снимки  ученици  фотограф 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.