Кой го е страх от легалната проституция | webcafe.bg
Webcafe

Кой го е страх от легалната проституция

Миранда
04.04.2012, 14:30 (обновена 09.04.2012, 11:01)
жена, секс

Извадете този бизнес на светло. Или някой не дава

България ще се превърне в дестинация за секс туризъм, ако легализираме проституцията, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV преди ден.

Каква липса на далновидност в подобно изказване. Или прозирам нещо друго тук. Малко факти - и анализ по тях. Министърът се яви да коментира проучване на Центъра за изследване на демокрацията, според което най-голямото и доходоносно перо в ъндърграунд бизнеса не била търговията с дрога, а трафикът на жени за проститутки и сексуслугите. Резонно - България е твърде малък пазар за пласмент на наркотици.

Не само на Цветанов, а и на всички останали е безпощадно ясно, че България е евтина дестинация, в която се предлагат евтини проститутки и евтин алкохол. Сп. Men's Health ни нареди на първите места като страна за секс туризъм, заедно с Куба, където за $200 долара на седмица плюс черпене и подаръци си осигуряваш "приятелка" на 24-часово разположение.

Българското и румънското Черноморие са достатъчно известни като места за детски секс туризъм. Какви ли ще са резултатите, ако се направи представително социологическо проучване в Гърция - само за мъже, с какво е известен град Сандански и някои села наблизо.

Ако вицепремиерът не е наясно с тези неща, значи е твърде зле осведомен за МВР-шеф.

В случай че този сив сектор от икономиката бъде легализиран, това означава две неща: първо, ще плаща данъци в хазната, и второ, работещите в него ще имат някакви права. Според данните на Центъра за изследване на демокрацията годишно приходите от секс услуги на българската организирана престъпност са 1.26 милиарда лева годишно. При 10% данък това си е 126 милиона лева...

Да подсилим познанията на вицепремиера, като му посочим два примера - Холандия и Тайланд. Същата тази Холандия, която таки ни пречи за Шенген и непрекъснато ни напомня как не сме се справили с престъпността и корупцията, е с легална проституция. Но също така и с най-развитата данъчна система в Европа. Така че можем да понаучим как го правят там и в двете направления.

Иначе НАП доста ще се стресне, че ще падне работа - касови апарати в салоните за масажи и публични домове, които ще трябва да се вържат онлайн с приходната агенция.

Какво пречи с парите от данъците на проститутките да се облагороди района около Лъвов мост в София например. Има нужда да придобие по-европейски вид като Квартала на червените фенери в Амстердам (виж вдясно).

Сексиндустрията в Тайланд, която е на четвърт век, осигурява 7% от БВП - повече от износа на ориз. Освен това има обединения на проститутките, благодарение на които те имат възможност за добро медицинско обслужване и защита на трудовите им права. Нашите не са мръднали от времето на Карамански, който, казват, гасял фасове по телата на "непослушните".

Единственото възможно обяснение да не се легализира проституцията най-вероятно е същото, както и да не се легализира лобизмът. Трябва да се плащат данъци. Защо не - в тези две сфери се въртят най-големите пари. Стиска ли й на властта да ги извади на светло и обложи? Ако не, значи... изводите са ясни.

Oще: българия  проституция  секс туризъм  холандия  цветан цветанов 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.01.2012, 08:51

175 Falconetti | 13.04.201218:42

Бая народ се е изабил да настоява за легализиране на ебането срещу пари. За един било изкуство, за друг природна нужда, за трети религиозен култ. Бая садо мазохистични войори са се навъдили напоследък в Бълхария!А то си е пари срещу да речем болести. А, бе не се абете, ченгесарите обират парите, сводниците и мърлявите българо- мангасарски проститутки. Клиенти са им същите скапани ченгесари, доносници, и боклуци господстващи на мизерния финансов български пазар. луд!?!?!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 30.03.2012, 16:52

174 Мария Василевска-Григорова | 13.04.201201:43

Браво за статията!!! ДА! Хареса ми!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 15:57

173 Диян Янков | 10.04.201208:57

За да се вкара нещо в законовата рамка , трябва първо да разполагаме с механизъм за контрол . В противен случай закона става безпредметен . А проституцията не е едно от нещата , които могат да се контролират . Брояч за пичка няма още измислен Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

172 Rodrigo Diaz de Vivar | 09.04.201216:35

Глупост Боби, извини ме. Разочароваш ме в известна степен.
Не бъркай нагона [the sex urge] с физиологичните нужди.

За първи път чувам, че въздържането от еякулация може да навреди на качествата на спермата.
Ако имаш други данни, от сериозни медицински източници, а не от някоя лечителка от "Канал 3", моля да ги споделиш.

Спермата не е кисело мляко, което стои в хладилника и ако не се използва,
вкисва.
Всичко в спермата [овлажняващи вещества, хормони, простатен секрет и сперматозоиди] се произвежда от организма, когато има нужда от тях. Не се съхраняват и да си губят качествата, ако "престоят".

Има фактори, които влияят негативно на спермата, но въздържанието не е един от тях.

По твоята теория, яростните чекиджии ще трябва да разполагат със светкавично бързи сперматозоиди, само че ... не съм сигурен в това.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

171 Bobby_gBG | 09.04.201212:26

174 Rodrigo Diaz de Vivar | 09.04.201210:09
Сексът не е "природна нужда".
---------------------------------
така ли? Я гледай 40 дни и нощи. Смее се

Сериозно, аре да не е секса, но "изпразването", или семеотделяне, или както и да се нарече при мъжете наистина е природна нужда... Ако не за друго, поне за психично здраве, а и за да не се стига до намаляне на енергичността на сперматозоидите, и/или стерилитет.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

170 lele male | 09.04.201210:43

Объркан Малеейй тази дискусия още продължава... Смее се
Чудя се само, как не се е стигнало до извода, че любовта са я измислили жените...За да не чакат, докато мъжете съберат пари за секс... Намига Усмивка
Хубава страстна седмица желая!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.10.2010, 17:03

169 tougherty | 09.04.201210:27

Ехаааа, до къде стигнал чак спорът - щом вече намесихме Библията, Корана, Ведите и Талмуда, значи работата е наистина сериозна. Но така или иначе фактът си е факт - проституцията е толкова стара, колкото и човечеството. Нея винаги я е имало и винаги ще я има. Просто такава е човешката природа. Ако щете и не само човешката - при много животни, които живеят в група (вкл. всички човекоподобни маймуни), сексът се използва като средство за придобиване на по-добър социален, а съответно и материален статус. Така че независимо дали има опора в свещените книги, проституцията реално е съпъствала развитието на човека от момента на зараждането му като такъв. Никакъв морал, религия или писано право не са успели да я прекратят и не виждам как някога това ще се случи. И вместо да я вкараме в някаква законова рамка, ние си завираме главата в пясъка и казваме "такова нещо не трябва да има". Не трябва, ама го има. И колкото и да се правим, че го няма, него пак ще го има. Човекът не е по-силен от природата. Човешките норми не са по-силни от природните закони. Горещо препоръчвам на всички да прочетат един разказ на Уилям Съмърсет Моъм - "Дъжд". Този разказ е все едно писан за тази дискусия. Все едно авторът е знаел какво ще обсъждаме тук.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

168 Rodrigo Diaz de Vivar | 09.04.201210:09

@Frida
Сексът не е "природна нужда". Нито за жените, нито за мъжете.
Принизяваш го.
Природна нужди са храненето, дишането, уринирането, дефекирането.
Не съм чул някоя/някой да е умрял от липса на секс.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2011, 23:16

167 Qlena | 09.04.201209:27

Родриго, знам, че цитатът, който си постнал, не се отнася за Мария Магдалена, а за друга жена, спасена от камъните на лицемерието. Намесих името на Мария Магдалена, тъй като други го бяха споменали много по-назад в коментарите и ме подразниха точно с литературното си отношение към нещата.
Фрида, може би разликата, която виждам, е в избора. Според мен в миналото проститутки са ставали жени, които просто не са можели да водят друг живот. В днешно време обаче единствено жена, която много малко уважава себе си или пък гледа на себе си само като на тяло, би се занимавала с това. Просто не виждам други обективни причини да го прави. За мен това са примитивни души, които все още смятат, че в мъжа е и ножа, и хляба. И разбира се те имат пълното право да съществуват, точно колкото и убиецът има право да бъде убиец, като разликата е, че те извършват престъпление срещу самите себе си.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 19.08.2011, 14:27

166 Ex Freerider | 08.04.201223:53

.. и накрая сме на едно мнение.
След 10 минути търговията минава на заден план. Остава любовта...

Светла седмица!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани