Лесно е да бъдем заедно | webcafe.bg
Webcafe

Лесно е да бъдем заедно

Webcafe.bg
26.04.2014, 08:42 (обновена 26.04.2014, 10:50)
Форум заедно

Снимка: © Горичка

Какво свързва криминолога Нилс Кристи, режисьора Мартин Киселов, архитекта Пламен Братков и Приятели на бежанците? Отговорът е Форум „Заедно", който ще се проведе между 10. и 19 часа в Модерен театър утре, 27 април.

Мотото на събитието с повече от интересни разказвачи не е случайно. Както обясняват организаторите от „Горичка": „Заедно като обратното на сами, в държава, в която разединението е инструмент на властта, а разумът и доверието са на изчерпване".

Вероятно всеки сам може да намери най-точното съдържание на думичката - любов, смелост, и е крайно време тя да се превърне в действие.

Самодивите и юнаците, които се грижат за „Горичка", са приготвили и купища изненади извън залата. Издават само някои от тях - игри, които сме забравили, среща с Фреди - иракчанина с най-вкусния ресторант на Женския пазар, книги и специална „тайна стая". Ще се вари боб, ще се свири на тъпани и гайди...

10 лекори ще излязат на сцената, за да разкажат своите вдъхновяващи истории - тъжни или весели, но никога безнадеждни. Сред тях са още политологът Димитър Бечев, активистът Яна Тавание, Цветелина Йосифова, хижарят Венци Златарев и ромският журналист и блогър Огнян Исаев.

Форум „Заедно" идва в момент, когато отношенията между хората - локални и глобални, никак не са цветущи, когато сме цветни графики с таргет групи, когато ни разделят по категории - полов, расов, етнически, политически принцип. Делят ни на млади и стари, на бедни и богати, красиви и грозни.

И все пак агентите от „Горичка" са доказали нееднократно, че не се плашат да нищят сюжети, с които никой не иска да се занимава. Седемте форума на организацията досега извадиха наяве различни човешки истории, които на моменти буквално зашеметяваха със своята сила.

Водещи на събитието, както и преди, ще са Маги Малеева и Манол Пейков. Нея навремето сме я виждали да кове победни форхенди, с подобен замах тя води и всеки наш форум от първия досега. Той, от своя страна, е любимият ни издател, но по-късно го открихме и като рецитатор, певец, сериозен мислител и изключителен шегобиец.

Местата са удобни, но ограничени като бройка, така че натиснете бутона пауза на това, което вършите в момента, и се регистрирайте.

Oще: горичка  екология  заедно  лекции  маги малеева  образование  форум заедно 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани