Кой ли би могъл да замени Слави Трифонов? | webcafe.bg
Webcafe

Претендентът

VaGro
04.09.2010, 22:29 (обновена 06.09.2010, 21:56)
Слави Трифонов

Снимка: © bTV.bg

Има ли незаменими хора?

Съдбовната дата дойде. Днес изтича крайният срок за записване в епохалния кОнкурс (с ударение на О-то) "Претендентът" за водещ на "Шоуто на Слави". Бляскава и чутовна формула на Слави Трифонов да изкара още някой милион преди да се е разпаднал съвсем.

Мало и голямо, а най-вече кьораво и кьопаво, копнее да стане "един от тях" - осакатителите на поне две поколения, чрез патриотично-музикантската си линия "Балканто Чорел".

Съдбата и успехът на предишните тримесечни конкурс-маратони на Славито остават спорни. При пеенето е ясно - или го можеш или не. Победителите попеят, попеят, па избягат или ги изгонят. Среден вариант имаше само при Борето Солтарийски и той се нарича „визуално и естетично обезобразяване".

При танците е почти същата история, с тази разлика, че там амортизацията на кръшните девойки става светкавично. И моментално следва нов конкурс за свежа плът, кълчеща се смехотворно под оркестрантски опити за кавъри на вечни световни хитове.

Голямото порно беше в конкурса за актьори. Там българският Фелини Трифонов с месеци убеждаваше една чалгирана нация, че грозното и уродливото е хубаво и екранно. Гротескната соц-отживелица мъже да играят женски образи може и да разсмива онези с търнокопите и 17-дневна кир по вратовете, но това не е хумор с марка 2010.

В екшън-конкурсите на Славчо пък пролича най-много неговата искреност. Защото Слави е ИСКРЕН. Това поне ни повтаря през 200-300 знака, изписани на аутокюто. И понеже е искрен, никога, ама никога не краде чужди конкурсни формати. Ако реши да взаимства нещо мъничко, я за телевизионна сватба, я за някое бягство към победата, той моментално се реди на една голяяяяяяяма опашка и чинно си плаща правата! Понеже е ИСКРЕН!

Сигурен съм, че и сега така е постъпил. Влязъл е накуцвайки в офиса на Доналд Тръмп и го е попитал на перфектен английски „Мистър Тръмп, мога ли да ползвам рамката на вашето шоу „Стажантът" за моето подобно „Претендентът"? Ето тук в този сак нося таксата за правата!".

А Доналд Тръмп си е плюнал на дланта, шпакловал е дузина рижи косми от тила си към челото и е подал същата тази ослюнчена ръка, да сключат сделката...

И все пак - как трябва да изглежда идеалният кандидат за „Претендентът"? Човекът, който макар и за части от секундата би дръзнал да замени колоса на новодемократичната българска телевизия? Този отговор ще получим в следващите три месеца от екрана... но той е ясен още отсега. Такъв човек просто не се е родил и не съществува!

Ако не вярвате, питайте Слави след три месеца!

Ето как (най-вероятно) ще протече този фамозен телевизионен спектакъл:

Първи етап - Учене на чужди езици

Кандидатите задължително учат английски, преподаван лично от Слави с помощта на преводача на „Гугъл". Ако знаят английски предварително, учат цигански с лектор Софи Маринова. Ако пък се окаже, че знаят и английски, и цигански, за да ги пребори, Славито ще ги препитва на изчезналия древен учиндолски диалект, подплатен с яко викане за убедителност.

Втори етап - Оцеляване

Този етап е най-логично да се проведе в Стара Загора. Тестът е изключително за физическа кондиция. Полето на действие е добре намокрена старозагорска хотелска баня, в която всички кандидати за слава падат, стават и пълзят. Претендентът със здрави крайници продължава в следващия тур. Отпадналите ще се наложи да си платят гипса, но за сметка на това могат да получат безплатна снимка с Нели Петкова за спомен.

Трети етап - Вицове

Тук е доста трудно. Най-напред се намира що-годе забавен виц от някой руски интернет сайт. Тежката сценарна артилерия  на Славчо му блъска едно гигантско интро с около 800 прилагателни, а кандидатът за слава започва да срича от аутокюто с хъшовски патос. Номерът е до смешния финал на вица всичко живо да е забравило началото му. Тогава самият водещ започва да се гърчи от смях и за да засили ефекта, повтаря финала между 4 и 8 пъти.

Четвърти етап - Гледане тъпо в танцуващи балерини

В този етап се включва запотеният балет „Магаданс" с всичките им там перушини и тоалети. Трифоновият наследник седи на трона му, правейки възможно най-нелепите и идиотски гримаси, изразяващи едновременно отегчение, учудване и болки в тазобедрените тенекета.

Пети етап - Магадан

Хумористичната поредица в стил „ранен Калоянчев" е за пълнеж преди досадното комерсиално прекъсване, наречено „реклама". Тук на Претендента ще му се наложи да чете тотални небивалици на мозъчно ниво „блондинка в кома".

Шести етап - Контакти с оркестър Ку-Ку

Тук кандидат-водещият е в сложна ситуация. Трябва и да се пее понякога. Но пък от друга страна, който и да се пробва, ще изкара поне два куплета на супер по-вярно ниво от Годжи например, освен ако не са му отрязали езика. Има и 4-5 фрази за наизустяване в този етап: „Евгени, спиш!", „Заключ!", „Много ли ти е смешно, Венко?", „Кубинец, излез отпред!", „Чети, Иване!" и т.н.

Седми етап - Редколегия на живо

Това прилича на Лайпцигския процес, като в ролята на Георги Димитров е Претендентът, имитиращ Славчо. Срещу него са някакви ултра надути хора, облечени в черно. Те гледат надменно цялата Вселена, а ролята на водещия не е много сложна. Трябва единствено да се прави на изненадан на всяка тяхна дума или псувня срещу управляващите и да цъка с език. Като бонус може да се пусне някое сърцераздирателно видео на Кулеков, снимано в Люлин и посветено на някоя премазана от случаен минувач зелена гъсеница.

Осми етап - Разговор с гост

Последният и най-труден етап. За да затрудни максимално претендентите, Славчо като нищо може да викне за него „Ъпсурт". Тук големият шанс на кандидатите за водещи е да задават въпроси от поне 7-8 страници със шрифт 14. Колкото по-дълъг и самоизтъкващ е въпроса, толкова повече плюсове се трупат. Ако гостът бъде докаран до състояние да отговаря само с „да" или „не", е най-добре. Печели обаче този, който спести и това, като сведе отговорите на гостуващия само до кимане с глава...

Реалистичният финал на „конкурса" би звучал така: Народе български, не се подлъгвай от словата Трифонови! Това с Претендента е ала-бала. Три месеца ще се катери рейтинг и накрая горкото момче или момиче ще завърши в някоя кабеларка. Без таз, без крак, без око... Славито ще си крещи от екрана во веки веков, защото такава е Системата!!!

Той е един модерен, брутален, алчен и високомерен бай Ганьо, превърнал се в знаково лице на една тежко болна нация. И това е закономерно. Всеки друг Претендент би стоял нелепо начело на постния ни паприкаш, сготвен от чалга, простотия и омраза.

Незаменими хора... ИМА! И за тях се грижи медицината!

Oще: конкурс  претендентът  слави трифонов 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

18 Dimitar Stamboliyski | 19.10.201013:55

Аз, пък, като чета коментарите и губя усещането за реалност...

Резюмето за тоя селяк е невероятно точно! Какви са подбудите на автора не ме касае, важното е, че на 100% се покрива с моето виждане за тоя примат.

Трябва да си някъде от квадратните щати за да му се радваш на такъв и, въобще, да го асоциираш с чувство за хумор.

Е, да, аз се считам за високо образован, човек на който му е минало доста през главата, затова мога да отсея. Тъжно ми е, че в беге мейнстрийма е тотално всеяден - kfc, славитУ, смс-и за бай Ландо, вйеп бра'ър, но какво да очакваш от деца на колибари и болшевики - самата дума си го казва.

В заключение - вие сте повече, вие печелите! Слави е велик!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2010, 17:51

17 Гагауз | 22.09.201010:40

Заради Слави намразих БТВ и спрях да я гледам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.07.2010, 13:36

16 oshane | 11.09.201009:40

Тази статия е нещо като нищо,нещо като отмъжение за нереализирал се сценарист.Кой ли не писа за Слави,но кучетат си лаят,кервана си върви,та и тази статия си е нещо като нищо.Просто, недоволство от житието на един нереализирал се сценарист.Ударил на камък и ето ти статията.Защо ли се публикуват такива неща,явно и редакторите нещо са недоволни от Слави,знам ли.
Много проекти реализира Слави,сигурно ще реализира и този, да не забравяме,че все пак тази телевизия бТВ си има ръководство и то решава за Слави и шоуто му.
Това е момчета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.09.2010, 12:42

15 СТЕФАН КИРИЛОВ | 10.09.201012:49

Балканска завист лъха в повечето коментари.Слави това, слави онова!!!!
но със сигурност Претедентът ще е с висок рейтинг
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.07.2010, 08:18

14 vasil111 | 07.09.201009:37

Добре, и така да е .... целевата аудитория няма да прочете тази статия, (нито пък която и да е от другите тук). Механизма е безкрайно прост - пазарната логика захранва предаването, комерсиалната телевизия би го свалила сама ако не носи печалби. А носи печалби защото има зрители. Ето това ще бъде железния аргумент на критикувания с който ще ви каже да си наврете статията еди къде си. Сякаш не виждаме двумилионната аудитория вечерно скрита зад екраните, но тя съществува и гледа, а не чете статии в нета. С което формира точно този същия стилизиран обобщен образ на бай Ганъо и го захранва с невидима сила. Аз лично наистина отдавна не го гледам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

13 fALLEN | 06.09.201021:58

тия дето го плюят са си му по правило най-верната аудитория. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.09.2010, 17:08

12 padreto | 06.09.201011:27

едно изчерпано предаване като апотеоз на навика по първичната простотия.Сла-
ви е вечен като стремежът ни към удобното и спокойното живуркане.мижитурския начин на живот-нищо да не променяме за да си съхраним рахатлъка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.07.2010, 15:31

11 assface | 06.09.201009:40

Защо имам чувството, че коментарите ви са доказателство, как сте го гледали през вечер има-няма десетина години и бавно и славно ви е спаднал интереса. А той си е същия, натеглив и комплексиран измисленяк с властови нагон, още от 80-те, от кандидатстването си във ВИТИЗ/НАТФИЗ . . . Обаче друго се сещам. Каква ли е и откъде произлиза връзката между нас и запенените, изцъклени бюргери от 30-те на миналия век и защо намирам някаква абсурдна логика в емблематичната реплика на министъра им на културата - "като чуя култура и се хвашам за кобура". Особено, ако под "култура", е имал предвид най-ревностните й и най-характерни за обществените тежнения, нейни "деятели", носители и . . . консуматори . . .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 03:03

10 baba | 06.09.201004:47

Ейейейййййй, въх!!! Тези лица дори ще гостуват в Торонто и то съвсем скоро. Много ми е кахър че не съм подготвена по въпроса със Слави и КУ-КУто. Какво ще кажа на колегите, ако някой случайно е минал покрай площада и ги е чул и видял, както ме сбъркаха и ме питаха след концерта на Брегович? Моля помогнете...Добре все пак че тук сме мултикултурна държава и сме свикнали на какви ли не Ганювци от цял свят. Все пак е добре да се подготвя с обяснение, да не изглеждам съвсем незапозната с днешната култура на родната страна. Или пък недай си боже да се прокрадне негативна нотка в обяснението ми.
Предложения моля.....приемам...какво бихте вие казали на мое място?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

9 fALLEN | 05.09.201021:07

скандал между фолк певици, ама едната е на ниво парцал у хоремага, пък другата е на ниво азис (поне), ако мога така да се изразя.
не е верно, че тва е първата статия в която с е плюе слави, плюят си го от години, всекакви нереализирани амеби, най-вече от няква завист, си мисля аз.

най-големото наказание за тоя е никой да не му гледа шоуто. а не току некой орапляк да изплъзи от кенефа и да почне да чете голем морал. ай стига с тия партийносекретарски чекии... Усмивка
   

оценка

+0 -0