Науката доказа - кучките завиждат | webcafe.bg
Webcafe

Секси ли сте, кучките завиждат

Lifecafe , по материали от чуждестранния печат
25.11.2011, 13:38 (обновена 01.12.2011, 10:46)
Мария

Женското презрение е вездесъщо - и ако някоя дама разкрива прекалено дълбоко деколте, със сигурност ще си навлече гнева на посестримите си

Вече всички знаем, че жените са кучки, които забиват нож в гърба на другите и с готовност биха унищожили всяка друга жена, особено ако тя е секси. 

Нищо не може да възпре дамите да злословят едни за други

Женското презрение е вездесъщо - и ако някоя дама разкрива прекалено дълбоко деколте, със сигурност ще си навлече гнева на посестримите си - да не говорим пък, че никога няма да се запознае с гаджетата на своите "приятелки".

Дори и в настоящите времена на независимост и самоизразяване, жените все още намират късите поли и изрязаните потничета за заплаха - и то толкова сериозна, че не могат да устоят да отправят хапливи коментари дори към напълно непознати.

Вече съществува дори научно доказателство за всичко това. 
Университетът в Отава е извършил проучване, в което група от 86 хетеросексуални жени е  разделена на двойки, като всяка двойка е поставена в различно помещение. След това трета жена влиза в стаята, като е облечена или "консервативно" (с дънки и тениска), или "провокативно" (къса блузка и минижуп). Изследователите Трейси Ваянкур и Аншал Шарма заедно с екипа си записват женските реакции на видеоклип. 

Най-добрата част обаче тепърва предстои: женски бой на много нива

Видеоклиповете с индивидуалните реакции на участничките са били показани на 13 непредубедени бели жени, класифицирали и определяли участничките според две взаимно зависими променливи: дали видимо проявяват поведение на "кучка" (например индирекна агресия) и ако да - колко силна е била реакцията им от 0 до 10.

Поведението, дефиниращо "кучките", включва негативни изражения на лицето (от рода на презрителен поглед и извръщане на очите нагоре), избягващо и игнориращо поведение, критично оглеждане и смъртноносни погледи, поза на тялото, подигравки или иронични забележки, саркастичен тон на гласа и фалшиви усмивки.

Ваянкур и Шарма не приканват жените само да обсъждат една "секси" посестрима - те осигуряват и дами, които да съдят съдниците. Женски бой на две нива! Резултатът от него: по-вероятно е жените да бъдат определени като кучки, когато реагират при вида на секси облечени представителки на същия пол (арбитрите в проучването не виждат на какво всъщност реагират жените, а само техните реакции).

Обяснението на Ваянкур и Шарма за това е: "Въпреки че исконната причина, поради която жените презират своите съпернички, все още е неизвестна, имаме сериозни подозрения, че употребата на индиректна агресия от жените се корени в еволюционната история". 

Жените мразят съперничките, компрометиращи властовите им позиции

Съществува научна хипотеза, че жените "потискат сексуалността между себе си" като начин да поддържат предимството си в преговорите за ресурси. Според тази теория жените, които правят секса леснодостъпен, компрометират властовата позиция на групата. Следователно най-голям интерес за нея представлява наказанието на жените, които нарушават неписаните правила.

Идеята, че самите жени са отговорни за това, че заклеймяват като "уличници" другите, е станала популярна напоследък, тъй като тя освобождава мъжете - и обществото като цяло - от всякаква вина и представя опозоряването като естествено и дори рационално действие, а не като проблем, който се нуждае от решение.

Разбира се, в конкретното проучване е напълно възможно жените да се държат като кучки не защото се притесняват, че тяхната секси конкурентка ще им открадне партньора, а защото просто е облечена странно за научен експеримент. 

Възможно ли е злостните женски коментари да се дължат на "странно" облекло?

Авторите на проучването вземат предвид тази вероятност, след което обаче я отхвърлят: "Възможно е участниците да реагират на нарушаването на нормите, въпреки че не съществуват разлики между двете състояния на изненадата, изписана на лицата им. Жените определено се обличат провокативно дори и в университета.

Въпреки това, при повечето асистентки в проучванията има по-малка вероятност да изберат толкова провокативно облекло. И все пак подозираме, че е сравнително трудно да оценим правдоподобно тази хипотеза за нарушаване на алтернативните норми.

Например, дадена жена може да бъде облечена като клоун (което само по себе си е нарушение на нормата) и бихме очаквали реакция от участничките, но наред с това - и да подозират целите на проучването и оттам да бъде компрометирана неговата валидност".

Има много начини да се нарушат нормите, без да се налага някой да се облича като клоун - например една жена може да бъде неподдържана, да мирише лошо или да бъде облечена в анцуг.

Въпреки това като че ли е по-лесно да се върнем към обяснението, че кучките завиждат, защото, както самата Ваянкур обяснява: "Ние, жените, не можем да търпим някой, който раздава млякото безплатно".

Какъвто и да е случаят, вече знаете как да вбесите приятелките си - просто изглеждайте неотразимо.

Oще: агресия  власт  деколте  жени  кучки  облекло  проучване  реакции  секси  съпернички 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

40 YOLE | 28.11.201114:54

Моето мнение е еднакво с това на Мария от снимката . Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2011, 22:41

39 korneliq | 28.11.201113:24

...аз....убедителни...грешки от бързане.... Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2011, 22:41

38 korneliq | 28.11.201113:22

Тази теза е изключително елементарна!Освен това не е ясно какво точно се влага от текста в понятието "кучка".Интересно- ако един мъж е секси,провокативен,с мнение-веднага е пич,а когато някоя жена прояви тези качества-кучкаУсмивка))Освен това "секси" в бг по съвременните чалга стандарти е извратено и уродливо понятие...даааа ас също се дразня от този първичен и просташки сексапил но не защото завиждам а защото ме е срам от начина по който се възприема пола тук.Също така се радвам когато макар и рядко видя жена ,която е секси но със стил...така,че айде стига бг мъже с вашите плоски коментари....не сте ъбедирелни...ама никак Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2011, 22:37

37 beyond | 28.11.201112:32

Машини за ерекции и ерекции, не видях акъл от вас. Но пък ако всеки прави секс, заради интелектът на някой друг, значи е пълно с глупаци.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.11.2010, 20:40

36 Miss Ivano | 28.11.201111:40

Ъъъъ..ъ.ъ. все си мислех, че тези с късите поли са кучките Чуди се
Както и да е - приятен ден на всички животни Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.05.2011, 21:24

35 Deyan Savov | 28.11.201111:21

Както сигурно си забелязала умишлено съм избягнал да говоря във второ лице в тази част на коменатара ми, казах просто, че има много такива жени. Това дали твойто е женска злоба или просто ставаш жертва на такова мнение, което други жени са помогнали на мъжете да си изградят, не знам и няма как да разбера по интернет. Просто казвам, че така звучи и както сама каза и на други така им звучи просто защото има прекалено много други жени, които го потвърждават и вече по презумция мъжете ще го предполагат и към другите ...
Всичко това съм го казал и в предишния си коментар, но явно лаконичното "от друга страна ...." не се е разбрало...
За мъжете аз лично нямам такива приятели, които да злобеят срещу някой мъж или поне не го правят пред мен де... Даже ще се изхвърля малко - не съм и чувал за подобно нещо между мъже...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2011, 22:37

34 beyond | 28.11.201111:02

Yawn.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:20

33 qwe | 28.11.201111:00

Deyan Savov, между поддържана и прекалено нагласена има разлика. Както и между сексапилна и приличаща на к. По въпроса за мъжа, като цяло злобните коментари към красивите мъже са много, но той не може да си позволи това, което една жена може да направи, което може да бъде и именно палячовщина. Разбира, че ще сравнявам с мъжете и не виждам как това било "синдром на недоказалия се пол" Усмивка. И да има статия, която обобщава глупости за мъже, пак така ще пиша. Инак, че има такива жени каквито се описват, има. Сигурно защото красотата се слага на някакъв пиедестал, но не всички са така. С приятел обсъждахме една певица, като просто казах, че ми изглежда злобна, защото такива физиономии правеше, при което той каза: "женска завист".
Била съм определяла по облеклото.... Кой по-точно не го прави? Разбира се, че за мен жена, на която и се вижда задника, не е сериозна, а и всички биха я възприели така, дори мъжете друго да говорят. Ако върши добра работа, може само това да и призная, но за сега не съм виждала такава май.
За липсата на какви аргументи ми говориш? Не е ли истина, че много жени прекаляват? Не е ли истина, че може и с палячовщина да граничи? Нещата не се изчерпват с едно "секси". По въпроса за това да си призная, че другият е прав- не уцели човека. Нямам никакъв проблем, стига да ме убедят, че греша.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

32 lele male | 28.11.201110:48

Тъжен Дет се вика - Ай ем ту олд фор дис шит... инак мнението ми на 100 % се покрива с това на Мануела ДА!
И с пожелание за лека седмица:
- Момчета, аз май съм зоофил.
- Какво е станало?
- Влюбих се в една жена, а тя се оказа кучка!

П.С. За мен "кучка" е жана, която не се съобразява с чувствата на другите и мачка наред...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

31 Мина | 28.11.201110:47

Евала, Swingers!
   

оценка

+0 -0