Усещане за мъж | webcafe.bg
Webcafe

Усещане за мъж

Миранда
20.08.2010, 14:28 (обновена 20.08.2010, 17:43)
Мъж

The larger the mob, the harder the test... Също толкова трудно е да изпиташ само един човек

Усещане за мъж. Това ми идва от коментарите на един определен индивид, който пише разни работи в някои форуми. Умняга е и (даже) ми е все едно дали е милионер - на една вълна сме. Бих го черпила едно питие. Just because... Само да успея да го измъкна от хралупата му.

Да не съм се влюбила? Не, в листата на чакащите съм. Най-точната дума е заинтригувана. Но и това си е мое личностно постижение. Не се е случвало от твърде дълго време. Пълна идиотщина е, че става точно в Интернет.

В нета има много корабокрушенци. Наясно съм. Но той все пак, може би, надявам се, не плува на отломките (си). Прилича - по думите си - на мъж, който може да погледне от птичи поглед. Ей така си представям моя човек - мъж, който е в състояние да се извиси с някоя глава над останалите мижитурки.  

Интелектуална фехтовка? Защо не, стига да го иска с жена - и няма нужда от предпазители на рапирите. Явно и двамата споделяме прозрението на един от Балтимор (той знае кой), че демокрацията е... worship of Jackals by Jackasses. Казано е за американската, аз го вярвам за българската, а непознатият от нета (все още) не знам с коя точно го идентифицира...

Да усетиш някого по този начин е като да се разминеш с мъж по улицата и за части от секундата да разбереш от оня кон, който бяга из прерията на подсъзнанието ти, че това е твоят човек. А ти даже здравей не можеш да му кажеш. Ако някой/някоя го е правил/правила, да ми каже как става.   

Нищо, че говори твърде много за моя вкус. Но това, което казва, е точно по моя вкус. На една вълна сме. Четем, явно, едни и същи, или почти едни и същи неща. Не съм сигурна, но нищо чудно да се окаже, че и някъде се засичат и музикалните ни вкусове...

Ужас! Вече почнах да говоря в множествено число - за нас, а ние сме си просто аз и той. Той не ме познава - и аз не го познавам.

Но явно жените с развинтена фантазия надграждаме над думите - и от думите, цял един човек.    

Не е от хейтърите. В тази категория слагам всички ония Гадни Бели мъже. Ефтиняците - с ф, абсолютно и безусловно. Което на първо четене означава, че контролира комплексите си и не се изкушава да ги пусне на воля дори под анонимността на ника.

Този е бруталист. "Позитивист". По какво разбирам ли? Поклонник е на Спенсър - очевидно е наясно с познаваемия свят (на явленията), на мен ми е интересно непознаваемото в него. Той в себе си. Иначе бих поспорила относно "дарвинизма", приложен по отношение на обществата - че оцеляват само най-приспособените.

Май е завладян от тезата за супериорите. Превъзходството на едни над други - във всичките му форми. Хм, осъзнато или просто силно его?   

Може ли по думите да разпознаеш силуета на човека зад тях? Колко думи ти трябват? Профайлърите сигурно знаят. Както и гениите в Google - нали нашите браузъри им се изповядват като пред психоаналитик.  

Възможно е, напълно е възможно да си е една проекция.

А мен лично ме интересува четвъртото му измерение... 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.08.2010, 11:48

11 GHOST | 29.08.201011:55

Ако някой от вас се питат защо пада раждаемостта в страната, тази статия е един добър отговор на въпроса ... Едно време философите бяха само мъже. Когато жените започнаха да философстват и да използват куп купешки думи, химера стана не само секса но и любовта. Нима се свършило прането и нуждата от готвене ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2010, 08:32

10 pc | 24.08.201008:58

Малко е да кажа, че ти се възхищавам, Миранда...
Ти си от онази рядка категория индивиди, които наричам ЖЕНИ. Жени с главни букви. Те познават себе си и не се страхуват от емоциите си. Те могат директно да заявят желанията си, защото са ги дефинирали еднозначно. Те знаят, че мигът е този, който решава всичко. И нищо не се повтаря... Никога, или поне по същият начин.
Приемам, трудно е да си ЖЕНА, и все пак има представители на мъжкия пол, които харесват ЖЕНИТЕ. Без да ги идентифицират с каквито и да е крепежни елементи. Дано тази мисъл ти помага.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2010, 11:27

9 ot4eto | 22.08.201011:30

Очакваме болезнено-разочароващата среща с четвъртото измерение. Или пък, защо не...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.06.2010, 14:59

8 MayaNik | 21.08.201016:55

Миранда, прекрасно си описала гъделичкащото чувство на (интернет) влюбването. Напоследък все по-лесно и пълнокръвно опознаваме хората, когато удобно са се разположили зад никнейма си, отколкото при живите и нерядко неловки срещи за опипване на почвата. В това вълче време повечето от нас свенливо драскат по повърхността, когато се гледат очи в очи, а когато имаш за основа едно качествено онлайн запознаване, нещата после са много по-разчупени и имате шанс наистина да се опознаете пълноценно. Със статията си успя да ме убедиш, че и двамата сте дълбоки и интересни хора и, дори и да не изживеете романтична любов, поне няма нищо да загубите от контактите си, тъкмо обратното.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.07.2010, 15:06

7 mumu | 21.08.201014:39

Доста критики си отнесе и донякъде са прави, но така е като си имала смелостта да си признаеш нещо тоооолкова романтично, че чак не можем да го оценим. Що все пак не се пробваш с този пич? Вече си позволи да си поразголиш душата, така че какво толкова? Разочарованията все пак са по-кратки от живота и няма какво толкова да изгубиш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.07.2010, 11:38

6 Iennin | 21.08.201013:17

Asen Kirilov. Абсолютно съгласен, няма такова нещо като ама той добре пишел, той се извисявал на една глава(не прочетох целия материал). Миризмата е в основата. Мен моята жена, без изобщо да я познавам, ми каза точно три думи и след тях вече знаех че ще съм с нея докато съм жив на тази земя. Нито съм чел какво е писала, нито съм и се възхищавал,а и тя на мен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2010, 09:58

5 BAT_VANKO | 21.08.201000:41

Горката!

Ама ти си много дзле бе момиче!

От всичките ти ..."творби" лъха невероятно на болезнена нужда от секс!

Няма да се учудя, ако този лелеян индивид, който така добре пише
/според сценария ти/ не си пак ти - под друг псевдоним!

Това май се наричаше "Раздвоение на личноста"!

Я ходи се прегледай при тия доктори, дето са специалисти по тая част!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.07.2010, 21:07

4 Viki | 20.08.201022:32

You are a dreamer! Може би не трябва да се меся в случая, защото и аз често съм същата, но мислиш повече отколкото трябва. Излез от нета и от тези филми и си живей т.нар. истински живот. Защото в един миг ще се окаже, че си пропуснала реалното в гонене на въобръжаеми обекти (не, че ти го пожелавам)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

3 Профилът е закрит | 20.08.201019:42

Момиче- или не знаеш какво искаш или не знаеш какво търсиш. Ключовата фраза е- НЕ ЗНАЕШ! Толкова си скована от страховете и предубежденията си, че не може да се порадваш на живота... ей така те усещам аз. Усещане за обърквация!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.08.2010, 18:09

2 Asen Kirilov | 20.08.201019:31

На тази статия не мислех да поствам коментар, но виждайки че на работа няма какво да се прави ще постна.
Жените могат да си сглобяват от думи, снимки, сънища всичко защото имат доста богата фантазия която по някога работи за тях а в повечето случай срещу тях но забравят най-важното.
Може да ви звучи брутално и животинско но според мен най-важното нещо е МИРИЗМАТА.
По миризмата моето куче опознава всеки жив субект, някой го привличат други го отблъскват, само помирисвайки ме знае в какво настроение съм след дългият ден в офиса, а то никога не бърка.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани