Гейтс дава $1.1 милиона за нов кондом | webcafe.bg
Webcafe

Гейтс дава $1.1 милиона за ново поколение кондом

Lifecafe, по theglobeandmail.com
28.03.2013, 18:19 (обновена 30.03.2013, 10:03)
Бил Гейтс

Презерватив, който не създава усещане за шлифер

Именно заради това спонсорите на "Големи предизвикателства в световното здраве" - изследователска фондация, основана от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, са готови да дадат 100 000 долара (и $1 милион потенциално последващо финансиране) на изобретателя на нов, по-добър презерватив. 

В крайна сметка нищо не казва по-добре "Обичам секса" от презерватив, който не създава усещането за шлифер

Кондомите и сега имат ефективност от 85%  при предотвратяване на нежелана бременност и разпространяването на повечето болести, предавани по полов път, ала усещането от тях просто не е достатъчно добро. Всеки мъж се е убедил лично в това.

Както е обяснено в официалната обява за конкурса на фондацията, презервативите са "божи дар" за контрола на раждаемостта и превенцията от болести, предавани по полов път. За тяхната употреба не е необходима медицинска рецепта или помощ от медицинско лице, а когато се използват по правилния начин, те действително помагат за предпазване от бременност и инфекции. 

И все пак има какво да се желае по отношение на презервативите

Всъщност технологията на тяхното производство почти не е еволюирала през последните 50 години - основните подобрения са използването на латекс и оптимизирането на стандартите за контрол на качеството.

"Имало е опити за модернизиране на презерватива, ала нито един от тях не е стигнал до масово производство," пише Дан Носовиц от изданието PopSci. На практика, "нашият най-добър инструмент в борбата с болестите, предавани по полов път, не се различава особено от пръста на гумена ръкавица".

И, както фондацията го формулира, "основният недостатък от мъжка гледна точка е, че кондомите намаляват удоволствието в сравнение със секс без кондом, водейки до размяна, която за много мъже е неприемлива." По подобен начин женските кондоми са и скъпи, и трудни за поставяне. 

С други думи, и едните, и другите не струват


Произвеждането на презервативи, усещането от които е поне толкова добро, колкото от естествения допир, не е нова цел, както посочва Кели Бурде от Motherboard, ала докато триковете с подобрената чувствителност могат да "помогнат на дадена марка презервативи да се отличи сред останалите конкуренти в магазина," гелът "огън и лед" и всеки друг маркетингов трик определено не поощрява хората да използват презервативите по-често и по-отговорно".

Пък и презервативите, доставящи по-голямо удоволствие, далеч не са проблем от световно значение. Много интернет потребители са единодушни, че мрънкането, че сексът с презерватив не е толкова хубав, е напълно излишно.

Една потребителка в Gawker.com пише, че "много жени така и не достигат до оргазъм, така че ако даден мъж носи презерватив и въпреки това успява да свърши, значи положението не е ЧАК толкова зле".

И все пак, презервативите са далеч по-достъпни и общоприети на Запад. Една американка спокойно може да застави партньора си да носи презерватив, ала при жените в Нигерия например, ситуацията е доста по-различна. 

Обявата за конкурса недвусмислено посочва, че няма да бъдат финансирани проекти, които са твърде скъпи за изпълнение и използване в развиващите се държави

При все това, спонсорите уточняват, че търсят "презерватив от ново поколение". Очевидно в това число не попадат ултратънките кондоми с всевъзможни релефни ивици и точки, създадени да доставят максимално удоволствие както на мъжете, така и на жените.

Печелившият проект за презерватив ще предложи или изцяло нов материал, от който да се произвеждат кондомите, или невробиологична технология (стимулираща мозъчните центрове на удоволствието), или дори  сърдечно-съдова технология за повишаване на притока на кръв. Сред прогнозите са, че ще бъде предложен и нов дизайн на презервативите, който значително ще подобрява усещането от тяхната употреба.

Предложенията трябва да разполагат с "хипотеза, която да може да бъде подложена на тестове, да включват план за реализирането, тестването и верифицирането на проекта, както и приложими и недвусмислени данни още в началната му първа фаза," преди да бъде разгледан и одобрен за следващия етап на финансиране.

Очевидно в съставянето на обявата за конкурса е участвал самият Бил Гейтс, тъй като едно от изискванията е новият дизайн на кондома да "осигурява подобрено потребителско изживяване" - познавате ли някой друг освен компютърен маниак, който би използвал "потребителско изживяване" във връзка със секса с презерватив?

Идеите за нов презерватив ще бъдат приемани посредством онлайн формуляр през сайта на фондацията. Дали и някой българин ще се осмели да изпрати своето предложение?

Oще: бил гейтс  кондом  презерватив  финансиране 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

7 lele male | 02.04.201314:59

А не трябва ли на презервативите просто да има един предупредителен надпис: Неизползването на презервативи може да причини човек! не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

6 Оня Дето Го Трият | 30.03.201313:35

Универсалния кондом одавна е измислен от колегите на Бил Гейтс - милиони тийнейджъри по света се вълнуват повече от компютърни игри, отколкото от момичета muhihihihi
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

5 Dimitar Stamboliyski | 30.03.201312:47

Дядката вече сювсем изглупя...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

4 Manuela Gerenova | 30.03.201309:11

Презервативите - сега със сто процента повече бъгове Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

3 iii_krv | 30.03.201307:46

Ще има нов Windows: Windows Капут Edition
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

2 Dimitar Stamboliyski | 30.03.201304:41

Капут с уиндоус Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.10.2012, 21:51

1 mastino | 30.03.201303:05

Аз имам една уникална идея, но едва ли ще я споделя с Бил Гейтс за скромната сума от 100 000 $, просто бъдете нащрек и очаквайте моето откритие, което ще промени сексуалния живот на милиони двойки по света!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани