„Първата целувка" се превърна в „Първия шамар" | webcafe.bg
Webcafe

„Първата целувка" се превърна в „Първия шамар"

Lifecafe
27.06.2014, 01:40 (обновена 28.06.2014, 08:06)

1 от 2 снимки Назад Напред

видеото Шамарът

Снимка: © YouTube

Въпреки първоначалната нервност, участниците във видеото никак не се жалят при ударите. Вече се появиха достатъчно съмнения, че и този клип е по-скоро нагласен, отколкото автентичен.

През март малкият YouTube филм „Първата целувка" накара различни хора да се целуват пред камерата веднага след запознанството си и предизвика сензация в интернет.

Видеото се оказа реклама на модна компания и мнозина го обявиха за измама, но все пак днес то има над 85 млн. гледания в YouTube, като се радва и на доволно количество пародии (включително версии с кучета и с момичета на Playboy).

Едва в последните дни обаче се появи една от най-ловките пародии на клипа, успяла да изведе свое собствено послание отвъд намигването към първоизточника.

Въпросният проект се оказа дело на Макс Ландис, син на големия американски комедиен режисьор Джон Ландис, който определено има таланта на баща си да открива човещината и сърдечността и в най-глуповатите и неловки ситуации.

Произведението му „Шамарът" изобразява в четири минути как 40 души, разделени по двойки, се срещат за първи път, но не за да се целунат, а за да си разменят по една сочна плесница. И то наистина сочна и звучна, макар авторът да твърди, че всеки си е получил толкова силен шамар, колкото сам си е поискал.

В началото на видеото двойките преговарят правилата за размяната на удари, а впоследствие някои невъзмутимо си признават, че се вълнуват от перспективата да плеснат непознат и се хилят неконтролируемо докато раздават и получават шамари.

Участниците са приятели на Макс Ландис и голяма част от тях са актьори, но авторът гарантира, че случващото се пред камерата е напълно автентично и спонтанно.

Несъмнено най-известното лице (макар и трудно разпознаваемо) е на актьора Хейли Джоел Осмънт.

Звездата, изгряла като дете в „Шесто чувство" и „Изкуствен интелект", определено изненадва с появата си и си получава заслуженото от блондинка, която не може да спре да се смее през цялото време. „Извинявай", казва му тя, „Просто съм толкова развълнувана, че ще ударя някого".

Авторът Макс Ландис подчертава, че видеото не е част от никаква маркетингова кампания. „То е просто едно тъпо интернет видео, но кое ли не е в тези дни?", пита той и обяснява простичката си теория, потвърдена в клипа: „Един шамар, лишен от унизителния си контекст, е много по-интимен от целувка".

Наистина „Шамарът" успява да създаде специфична абсурдно-трогателна атмосфера, кулминираща към края, когато участниците дават воля на инстинктите си и започват групово да се шамаросват, боричкат и поливат с бира.

Какъв по-хубав начин да си спечелиш нови приятели?

Oще: youtube  видео  клип  макс ландис  непознати  пародия  плесница  първата целувка  хейли джоел осмънт  целувка  шамар 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.