Защо Меркурий така опасно обърква всичко? | webcafe.bg
Webcafe

Защо Меркурий така опасно обърква всичко?

webcafeСелена Астро
23.09.2015, 17:23 (обновена 03.10.2015, 11:59)
хороскоп

Ретроградният Меркурий във Везни означава хаос, объркана комуникация и не особено трезва преценка в знака на любовта, хармонията и разбирателството

Всички сме забелязали, че има периоди, в които колкото и много да се стараем, колкото и много да подреждаме и организираме мислите, документите или пък отношенията си с другите хора - нещата ни си остават в хаос и не следват нормалния си ход.

Дали ще липсва важен документ в значим за нас момент, дали ще възникне грешка или пропуск в друг такъв, дали наше съобщение ще остане неразбрано или погрешно изтълкувано от важен за нас човек или пък писмо и телефонно обаждане няма да може да достигне до друг, с когото силно желаем да се свържем и да изясним позициите и гледната си точка - това са все признаци, че планетата Меркурий, управляваща разума и комуникациите, отново е поела на обратно.

А защо Меркурий така опасно обърква всичко?

От гръцката митология знаем, че Хермес (Меркурий) е син на Зевс и на нимфата Мая.

Малко след раждането си той скача от люлката и поема към своите приключения. Нетърпелив и много палав, той е пълен със здравословно любопитство. Благодарение на острия си ум и в силата си да убеждава събеседника и да се спазари в своя полза, той бързо успява да си уреди място сред боговете на Олимп.

Хермес олицетворява първичния принцип на свързването, на обмена на информация, на хитростта.

На него е поверена отговорността да посредничи между богове и смъртни, между живи и умрели, между простосмъртен с простосмъртен. Неговата задача е да разнася съобщения и да покровителства търговците и крадците.

Можем да си представяме дните, през които планетата Меркурий поема своя обратен ход, като дни, в които Хермес изоставя задължението си да ни свързва с останалите и ни поверява задачата сами да се оправяме.

Това не значи, че съвсем нищо няма да свършим, но при всички случаи ще ни е доста по-трудно от обикновено.

Това са дните, в които безпомощността ни е завладявала и имаме усещането, че нещата ни никак не вървят по план, а силите и възможностите ни са изчерпани.

Това са дните, в които въпреки усилията ни, все се сблъскваме със стена от пречки и неразбиране.

Пречки, възникващи дали заради нашата объркана преценка или тази на другите, дали заради проблеми със средствата ни за комуникация и транспорт, на които иначе така смело разчитаме, понеже сме свикнали, че благодарение на тях винаги стигаме до където трябва и успяваме да сме в контакт с останалите.

Усетим ли, че казаното или написаното от нас остава неразбрано или погрешно интерпретирано, това също е индикатор, че Хермес не върши работата си, че невидимата нишка между нас и другите като че ли се губи.

През периода всеки е насочил енергията си навътре към себе си, силно сме фиксирани в собствената ни гледна точка, в представата ни за собствения ни свят.

Загубили сме гъвкавостта и обективизма си, загубили сме реализма и чувството си за справедливост.

Понеже ретроградният Меркурий се отнася за повечето от нас (обръщането на планетата влияе на всички, с изключение на тези, които по рождение го имат, но дори и на тях се налага да се сблъскват и да живеят с грешните преценки на другите през периода), това се превръща в основен комуникационен проблем, траещ около двадесет и три дни, който под една или друга форма засяга всички ни.

Колкото и статии да са изписани, колкото знайни и незнайни астролози да са коментирали периода, темата за ретроградността на Меркурий си остава винаги актуална.

За нея няма просто решение или всеобщ и винаги ефикасен съвет.

Основното, което повечето хора са се научили да спазват или с което поне отчасти се стараят да се съобразяват, е да се пазят да не подписват договори или да внимават да не стартират важни неща, връзки, съдебни дела или проекти, защото знаят, че работите им в последствие биха могли да се объркат.

Но такова преустановяване на важни неща не се получава при всеки.

Няма начин адвокатите да не влизат в съда и да не се занимават с документи повече от три седмици, или пък лекарите да спрат да преглеждат през периода, понеже има риск да недогледат нещата и да объркат диагнозата на пациентите си.

Истината е, че дори и през ретроградния Меркурий животът си продължава и колкото и да внимаваме, да се пазим и да планираме, щем не щем под една или друга форма все ще се сблъскаме с него.

Затова най-важен като че ли остава фактът, че след тези двадесет и три дни нещата ще се наредят и в каквито и ситуации да сме се набъркали, каквито и конфликти да сме предизвикали, всичко ще отшуми и ще премине.

Когато мисълта ни се избистри ще си влезем в основния ритъм на живот и всичко ще си е по старому, Хермес отново ще ни свърже с останалите.

Планетата е ретроградна три пъти годишно за малко повече от двадесет дни.

Сега това се случва от 17.09. до 10.10.

Обръщането на движението на Меркурий сега е в знака на Везните, най-хармоничният и стремящ се към баланс и разбирателство знак.

Нещото, което най-вероятно най-силно ще желаем, докато Меркурий е ретрограден в знака, управляван от Венера, но някак все ще ни убягва - ще бъде хармонията и разбирателството с другите.

Защото дори и заобикалящите да не ни мислят лошото и да не желаят да влизат в конфликт с нас, сигналите, които ни изпращат по всяка вероятност ще бъдат грешно интерпретирани от нас и ще съществува риск сами да саботираме постигането на мир с тях.

За това е добре да избягваме да сме крайни в преценките си и да не прекратяваме важни за нас отношения през периода, само защото изведнъж имаме чувството, че между нас и важен до нас човек е изникнала комуникационна пропаст.

Добре ще е първо да изчакаме поемането на Меркурий директно и свързването му с принципа на Венера.

Ако и тогава нещата куцат, значи наистина си куцат и няма да е зле да вземем нужните мерки и решения, но докато Хермес е изоставил отговорностите си, крайни решения не са желателни, добре е да се отдадем главно на онова, което зависи повече от нас и по-малко от другите и да се стараем да не мислим много много кой, какво, защо ни е казал и как ни е погледнал, докато го прави.

Най-вероятно и той се намира в същата дилема с някой друг - все пак Хермес си е взел триседмичен отпуск.

Oще: астро  астрология  венера  гадание  меркурий  ретрограден меркурий  съдба  хермес  хороскоп 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

7 Крив Макарон | 24.09.201509:01

Това е мн яко!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.06.2015, 20:38

6 Белка&Стрелка | 24.09.201506:51

Шарлатанията шества по всички медии, казвал съм го много пъти ще го кажа пак - Това че някой може да придаде форма на един текст не означава че може да му придаде и смисъл => в общия случай писачите по медиите са лъжци и идиоти на които им вярват себеподобни.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.05.2015, 12:34

5 krismin | 23.09.201522:26

Когато статистически ни докажете, че когато Меркурий е ретогарден проблемът в комуникациите не е във Виваком, може и да ти повярваме. Дотогава изсмукани от гръцко-римската митология глупости не ми се четат. И за незнаещите да отбележа, че Меркурий само видимо се движи на обратно иначе съвсем си се движи така както трябва. А сега идва въпроса как една илюзия създава всички тези страхотии написани от някое кукуригу, дето си няма друга работа. Явно нейният Меркурий е нон стоп ретрогарден
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

4 pepe | 23.09.201522:16

Меркурий а? И ще ми говорите за "жертвите на войната за кликове"?
И ще публикувате дълги статии, "смислюващи" върху западането на авторитета на масмедиите /и телевизионните anchor-и в частност/ и френските интелектуалци? Усмивка
Или смятате, че убиването на клетките на мозъците на "драгите зрители" е "по-невинно" занимание, което няма нищо общо с гореизброеното?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

3 Manuela Gerenova | 23.09.201519:26

What the fuck did I just read?! Шокиран Шокиран Шокиран
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.02.2015, 20:26

2 скочубър | 23.09.201518:42

"първо да изчакаме поемането на Меркурий директно" - авторката изчаква да му го поеме директно на Меркурий...хубаво се изразява, харесва ми
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 23.09.201518:09

К'во стаа тука, бе!? Шокиран Смее се
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани