Мъжка кралица на драмата | webcafe.bg
Webcafe

Мъжка кралица на драмата

Паола Валерия
09.11.2011, 14:51 (обновена 10.11.2011, 13:19)
маскиран

Снимка: © Getty Images

„Аз съм най-доброто за теб"

Мислех, че като си мъж по полови белези, си мъж и по душа. Но се оказа се, че и в мъжкия свят, който харесвам милион пъти повече от женския, понеже е искрен и директен, са се промъкнали и псевдоелементи.

Има един особено коварен тормоз: когато той съзнателно изгражда цяла схема на издевателство на основата на наранените си чувства.

Стараеш се раздялата да премине възможно най-спокойно, уповавайки се на собствените си представи за него - след като си била с този мъж, значи той по някакъв начин е доказал, че си тежи на мястото, смяташ, че ще приеме нещата мъжки и сам ще иска да избегне драмата, предимно характерна за жените.

Е, грешиш. Чувството ти на вина, че си го обидила, е първата основа, на която ще стъпи той, за да заплете мрежата на прикрития тормоз.

Вечер на оплаквачите

Както той реве за вас двамата, в следващия момент излиза с набързо сформирана група мъже, не приятели, а такива, които си нямат представа що е то дълга връзка, и посвещава цяла вечер на това да говори какъв боклук си и как си предала неговото тотално доверие.

Върхът на всичко е , когато на тази среща той има тоталното безочие да покани и т.нар. си съперник: „Брато, тя мен излъга, та сега ти си мислиш, че няма да излъже и теб ли? Тя не те харесва, нито обича, само те използва".

Тази схема стъпва на идеята за мъжко приятелство „bros before hoes", макар на всички да е ясно, че двама мъже, които по едно и също време са били с една и съща жена, не могат да са точно bros! Още повече, че подобно поведение да привлечеш „врага" на своя страна не е мъжка, а курвенска женска постъпка.

Жените стават уж приятелки със съперницата, за да я контролират, не мъжете, мъжете се дуелират, бият, обиждат. Факт. Исторически. Интригите НЕ СА мъжки, а стопроцентов женски похват.

Аз съм най-доброто за теб"

Започва невинен разговор за вашето прекрасно минало, акцентира на всички хубави спомени. Добре, прекрасно беше, ама... И в следващия момент, в който аха-аха си решила, че той е просто сантиментален, се прокрадва репликата „Е, кой друг може да ти даде това? Аз аз съм най-доброто за теб".

Добре, да кажем говори така пак от болка. Но той отива още по-далеч - подарява на ваша обща приятелка екстравагантен подарък, със сигурност от марка, която ти харесваш до безумие. С две думи - гледай сега как ще си похарча парите за друга и си спомни когато си ги харчех така за теб. Липсвам ли ти, а, а, а?

Публично започва да се отнася и да говори с други жени по начин, по който е говорил само на теб. И ти си казваш, чудесно, може и леко да минем, той вече обръща внимание и на други жени. Но той успява така да завърти разговора, че дори за секс с друга не бил готов. Опит да ти се вмени чувство на вина, че и сексуалното му здраве е пострадало от тебе.

В следващия момент не забравя линията на доказване, че той е най-добро за теб - помага ти при абсолютно всеки удобен случай, при положение, че не си искала, но той настоява, че най-добре знае как. За да те убеди, че си слаба и беззащитна, че сама няма да успееш и само той може да те подкрепи.

С този трик „бягам да ме гониш" се опитва да предизвиква инстинкта ти на ловец - като ме няма до теб, ти сама ще ме подгониш. Но когато осъзнае, че не го гониш, както той беше убеден, че ще направиш, се изчерпва откъм идеи.

Повратен момент, в който той напълно превърта и започваме със заплахите

Ако си направила грешката да сте имали и общ бизнес или социални отношения, той заплашва, че ще изпепели всичко и то ще потъне с него, понеже ти си никоя без него и той сега ще ти покаже как владее ситуацията, че ще ти покаже кой командва и е по-добре ти да му играеш по свирката и да правиш каквото ти се казва, защото иначе това ще е последната ти изява.

Тази фаза е най-страховита - като се започне от това да бъдеш привикана на среща, на която да се дебатира неподходящия ти избор на облекло за работа, до това да изясняваш с кого си говорила по телефона от колегите и на кого какво си писала по мейла, понеже си подозирана в задкулисни игри и да се изисква телефонна разпечатка и достъп до мейла и Facebook профила ти, за да бъде доказано, че си етична към колектива и най-вече към него, самокоронясания нов шеф.

Свиква работна среща, на която ти си задължена да кажеш не просто, че вие вече не сте заедно, ами и да разкажеш на всички с кого точно си спала (по дни, часове и минути, най-добре и по размери!), как си изневерила и колко виновна се чувстваш, че заради своята черна душа, изпусна най-правилния мъж.

Ето точно в този момент се събуждаш - чии чувства щади да мине леко раздялата? Човек с истински чувства ще направи ли всички тези безумия? Чувства няма, добро утро!

Моментът на истината, от който можеш само да вървиш нагоре - взимаш телефона, той очаква сълзливо извинение, молби и любовни обяснения, но ти си внимателна само в началото и после просто, ясно, точно, с нисък, леден, ултимативен тон, му казваш какво мислиш за него. Нека свободата започне сега! Кралицата умря, да живее кралицата!

Oще: болка  интриги  мъж  раздяла 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.11.2010, 14:09

48 vanilla | 13.11.201114:33

На мен тая статия ми прилича на вътрешен диалог на авторката със самата нея, излагайки вътрешните си убеждения в полза на решението си да се раздели с мъжа, обсебил цялото и ежедневие до момента на раздялата, че и след него, посредством словесни излияния, и редуващи се ту драматични постъпки, ту "мръсни" номерца...
Мога само да съчувствам на авторката, защото подобен сценарий съм го гледала, на живо... и сега вече ми е смешно, ама тогава ника не беше :-)
С пожелание - Следващият път да си отваря по-широко очите, предимството е, че вече знае за какво ;-)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

47 fALLEN | 10.11.201123:08

ти го вкара това с 99-те процента. дори не е по темата, мисля.

гледай сега, ясно е, че не 99% са срещу тебе или класата, така да се каже, която представляваш. ако това твърдение беше истина, щеше да си загазил яко, това исках да ти кажа.

тези дето врескат винаги (с малки, но много фатални изключения, виж историята) са маргинали, "крайни", лумпени и пр.

и т.н.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

46 deowin | 10.11.201122:38

Интересното е, че като минавам всеки ден край парк Зукоти (живея точно до него), никак не се чувствам застрашен от тълпата отрепки там. А уж те са истинските представители на 99-те %, и според теб би трябвало да ме застрашават някак.. Или, викаш, те са си страшни и ако не им се плаша, то е щото съм тъп? Мда.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

45 fALLEN | 10.11.201122:29

я кажи пак за морските въшки, амебите и мармозетките, че ми е интересно. Усмивка

ако 99% са срещу подобни на тебе "леко" тъпи говеда... ами закъсАл си я, брато, нема кво да се лъжем. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

44 deowin | 10.11.201121:48

Що пък ти хрумна, че съм безработен?
Всъщност, за добро или лошо, статистиките сочат, че съм от ония 1%, дето явно им бъркаме в здравето на младоците от Окупирай УолСт с техните 'Ние сме 99-те %'.
Ама що ли го пиша това де, като естествения ти коленен рефлекс ще е 'лъжеш говедо, знам аз!'..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

43 fALLEN | 10.11.201121:40

кохерентни, мохерентни, научил 5 думи на кръст нашия, дето звучат мноу фьешън и вече е намба уан гейфег.... Усмивка ти имам разбираниятга за живота. Усмивка

тва че ти не можеш да ми разберепш мненията, те прави просто тъп, казах ти. няма кво да спорим повече. все едно да продължаваме да спорим за твоите мегапростотии за лъвовете и морските въшки. осъзнай се докато е време, педьо. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

42 fALLEN | 10.11.201121:38

свинчо, добре де, като сси толкоз "умен", що си безработен? м? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

41 Лудколю Деликолев | 10.11.201121:22

Тцъ. Няма такива мъжлета. Представеният от драгата авторка мъжки лирически герой е събирателен образ от отрицателните черти на поне четирима нейни бивши приятели.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

40 deowin | 10.11.201120:57

>бих препоръчал на разни свинчовци да не взимат много насериозно форумите

В контекста 'насериозно' е празна, куха дума, но не бъркай изразяването на кохерентно мнение и изтъкването на противоречията в твоите коментари с взимане присърце.
Съществуват хора, различни от теб, за които изказването на ясно и последователно мнение е възможно, и отнема пренебрежимо малко време.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

39 fALLEN | 10.11.201120:47

бих препоръчал на разни свинчовци да не взимат много насериозно форумите, че като ги гледам - съвсем си ебали майката. драпай там за помощи, свинчо, а сложните житейски въпроси не си ги взимай присърце. явно не са ти в категорията. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани