#Убий Всички Бели Мъже | webcafe.bg
Webcafe

#Убий Всички Бели Мъже

големият лебовскиГолемият Лебовски
28.05.2015, 23:39 (обновена 07.06.2015, 09:50)

1 от 4 снимки Назад Напред

Бахар Мустафа

"Аз съм жена от етническо малцинство и затова не мога да бъда обвинявана в расизъм или сексизъм към бели мъже. Расизмът и сексизмът са структури на привилегията и затова жени с различен цвят на кожата не могат да бъдат расисти и сексисти".

Съвременните воини за социална справедливост систематично превръщат западните колежи и университети в затворени, самоцензуриращи се пространства, в които свободното слово се разглежда като опасен инструмент за "дискриминация, виктимизация и стигматизация". Това са три от най-любимите лексеми на модерните апологети на мултикултурализма и политическата коректност.

Един от по-екстремните примери за гротескната природа на описваното явление е младата дама Бахар Мустафа. Тя  има водеща роля в студентския съюз по въпросите на благоденствието и етническото разнообразие в Goldsmiths University в Лондон.

Преди няколко седмици Мустафа забрани на бели хора да присъстват на открито университетско събитие, посветено на социалното неравенство и културното многообразие.

Иронията тук е с потресаващи измерения, но това е само началото на прогресивната лудост, изпратила този абсурден случай в заглавията. Разбира се, моментално след скандалната забрана последва сериозна негатина реакция, а вниманието на медиите беше насочено и към профила на Бахар в Twitter, където тя разпространява няколко хаштага като #УбийВсичкиБелиМъже и #МразетеМъжете.

Оказа се, че Мустафа дори използва официалния Twitter акаунт на университетската си длъжност, за да публикува същите хаштагове и да определя различни потребители с думите "бели боклуци".

Преди ден стана ясно, че Мустафа ще запази позицията си, въпреки огромния отрицателен отзвук, многохилядни петиции и протести на студенти в Goldsmiths University и извън него. Казусът, привлякъл вниманието на национални и международни медии и наблюдатели, подчертава двойния стандарт, по който се третират откровено расистки публични изявления на официални лица в контекста на тяхната етническа и/или религиозна принадлежност и пол.

Най-разведени с реалността обаче бяха обясненията на Мустафа след фиаското със събитието, което тя забрани за бели хора. Бахар се изправи и съвсем сериозно заяви:

"Аз съм жена от етническо малцинство и затова не мога да бъда обвинявана в расизъм или сексизъм към бели мъже. Расизмът и сексизмът са структури на привилегията и затова жени с различен цвят на кожата не могат да бъдат расисти и сексисти".

Тя действително каза това. Изявлението провокира десетки рационални, критично мислещи хора автоматично да качат веждите си чак на върха на главите си и ги накара да се запитат какво, по дяволите, е чела тази млада, драматично объркана дама, за да си изгради подобна погрешна представа за света и социалните отношения.

Мустафа продължи и обясни хаштага #УбийВсичкиБелиМъже като безобидна вътрешна шега и нормален начин, по който феминистките общности и групите с различна сексуалност се изразяват. Веднага след това тя се обяви за жертва на сексистки и расистки заплахи, които били завалели към нея след случката със забраненото за бели университетско събитие.

В разгара на противоречията, Бахар Мустафа получи мощна подкрепа от воини за социална справедливост от всички ъгли на западния свят. Либерални активисти инициираха кампания в нейна защита в социалните мрежи, тя бе обявена за героиня, ролеви модели и вдъхновителка на феминизма и етническите малцинства. Всеки, който се опитваше да посочи, че Мустафа е отявлен, безсрамен, завършен расист и ксенофоб, беше сравняван с Хитлер, Сталин, Мао и Чарлз Менсън в едно.

Мисията на критична част от тези хора е да легитимират обратния расизъм като оправдана защита срещу евентуална "дискриминация, стигматизация и виктимизация".

Нали помните - това са трите любими думи на средностатистическата амазонка на социалната справедливост.

Бахар Мустафа и многото нейни колеги по призвание и интернет активност желаят да нормализират концепцията за "хетеросексуалния бял мъж" като иманентно лоша и деструктивна машина за омраза, като източник на вси беди.

Някаква жестока ценностна подмяна се случва в либералните университетски кръгове на Свободния демократичен свят в последните години.

Всяка аргументирана критика, която може да засегне представител на етническо, религиозно, културно или полово малцинство е третирана като заплаха и агресивно изтласквана извън публичните платформи на кампусите. Случаите със забрани на отворени лекции на обществени фигури, издействани от студентските съюзи като тези командвани от Бахар Мустафа, вече са с притеснителна численост. От комика Бил Мар до Аян Хърси Али - уважавани автори и оратори, бяха обявени за инкарнация на злото от либерални колежани, които се ангажираха в агресивни очернящи кампании, чиято единствена цел е да цензурират и заглушат свободното изразяване на идеи.

Харвардският професор по психология и лингвист Стивън Пинкър адресира проблема в своя реч за ефектите, които политическата коректност, темите табу и враждебното отношение към различното мнение имат в университетските общности. Според него именно в местата, където трябва да има най-голяма интелектуална свобода и динамична размяна на идеи, се наблюдава тъжно капсулиране и отхвърляне на възможността за ползотворни и стимулиращи дебати.

В YouTube още се споделя аматьорско видео отпреди няколко години, в което космолога и физик професор Лорънс Краус, автор на бестселъра "Вселена от нищото", шокиран установява, че е поканен да говори на студентски форум във Великобритания, където мъжете са отделени от жените в съзвучие с религиозната сензитивност на мюсюлманските студенти, поискали това. Невярващ на очите си, ядосаният учен става и отказва да говори пред полово сегрегирана публика.

В очите на съвременните прогресивни активисти Лорънс Краус не е проявил чувствителност към религията и културата на малцинствената група студенти и се е държал "стигматизиращо, виктимизиращо и дискриминиращо". Окончателното преобръщане на смисъла на думите по някакъв чудовищен кафкиански начин е в ход в много западни университети, но за щастие мрачната тенденция привлича критичното внимание на рационални хора.

Антиутопията на колежанския пейзаж е адресирана с нарастваща степен на тревожност от медии, които нямат ангажимент към каузата на радикалния либерален активизъм.

Наскоро ироничният коментатор в YouTube Девон Трейси направи списък с опорните точки на съвременните западни прогресивни либерали:

-          Обвинявай Запада

-          Атакувай правителството

-          Ченгетата са лоши

-          Белите хора са лоши

-          За тероризма са виновни геополитически фактори и външната политика на САЩ и Израел

-          Още веднъж - белите хора са лоши

Сатиричното преувеличение на Трейси не е драматично далеч от реалната ситуация особено като имаме предвид невероятни случаи като този с Бахар Мустафа. Очакваме следващия пример за обратен расизъм от фабриката за абсурдизъм, наречена "прогресивна студентска общност".

Oще: бахар мустафа  големият лебовски  дискриминация  мустафа  сексизум  толерантност  феминизъм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.06.2015, 19:21

21 Spider | 02.06.201519:32

Подобна агресивна форма на психични заболявания предимно възниква в англо-саксонските общества. При липса на точно определени идеи и ценности, различни от трупането на пари и материални придобивки, възниква празнина, която често бива запълнена от тиха лудост, често избиваща навън в агресия. Да му мислим ние, когато някакви психарки, криворазбрали толерантността и равенството, ни бъдат наложени като норма.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

20 Крив Макарон | 31.05.201512:42

От време на време като чета медии се чувствам като в лаборатория за експерименти с човешкото съзнание, където то е бомбандирано с мощни заряди, за да бъде изследвано как реагира. Тази жена например, вместо да бъде обект на внимание на социалните служби, за да се установи дали страда от психическо разстройство, е станала медийна героиня, ангажираща вниманието на световната общественост. И както се вижда от проведения експеримент тя със своите безумия е предизвикала реакция в множество индивиди във сходно емоционално състояние. От което следва, че още дълго време всеки подобен на нея "гений" ще служи за огнедишащо чудовище-плашило за масите.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

19 Harry | 31.05.201509:31

"ГЕРБ, РБ, ДПС, БДЦ И АБВ НЕ ПОЖЕЛАХА НАРОДЪТ САМ ДА СЕ ПАЗИ ОТ ГРАБИТЕЛИТЕ
С 93 гласа на ГЕРБ, РБ, ДПС, БДЦ и АБВ беше отхвърлено искането на АТАКА за разглеждане от депутатите на промени в НК за неизбежната самоотбрана
ГЕРБ, Реформаторският блок, ДПС, БДЦ и АБВ отхвърлиха предложението на АТАКА за разглеждане в пленарна зала на проекто­закона за неизбежната самоотбрана. Това се случи в сряда, когато зам.-председателят на националистите Десислав Чуколов поиска предложението им да влезе като извънредна точка в петък в дневния ред на парламента.
Припомняме, че измененията в Наказателния кодекс в частта му за неизбежната самоотбрана са предлагани от националистите неведнъж. Властимащите обаче не желаят гражданите да могат да защитават както личния си, така и животите и здравето на семействата си и частната собственост и имуществото.
„Неясните и пестеливи формулировки в текста създават опасност от наказателно преследване дори за тези, които са защитили собствен и обществен интерес, но с това са довели до вредоносен резултат за нападателя, действащ противоправно”, мотивират се от АТАКА за исканите изменения в НК.
Според тях трябва да отпадне в момента действащото изрично изискване за неизбежна самоотбрана да важи, ако се касае за про­никване с насилие или с взлом в жилище.
Също така националистите искат да отпадне наказателната отговорност, ако са взети превантивни мерки срещу престъпление от отбраняващия се."

Изводите направете сами!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

18 Conspirator | 30.05.201517:40

Фрида,казах-плашилото и мотиката.Правиш разликата между двете,предполагам.
Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

17 Frida | 30.05.201516:03

конспи, кога пък Израел и сащ са били в рамките на политкоректността?
или има два-три вида политкоректност?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

16 Conspirator | 30.05.201513:29

''Джендър''-ката Бахар Мустафа е объркала само една точка.
'' За тероризма са виновни геополитически фактори и външната политика на САЩ и Израел.''
Иначе,всичко друго си е супер-политкоректно.
Заради това е цялата врява.Настъпила е едновременно и мотиката,и плашилото.
Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

15 Frida | 30.05.201511:04

адмирирам сексистките оценки за госпоица мустафа, но те са някак повърхностни.
тя не призовава да се убиват мъже, а конкретно -бели- мъже. вероятно в тази категория не влизат араби и мюсюлмани, както и тъмнокожи, които в момента правят революция, според нестигматизираните си разбирания по улиците на сащ. вероятно и интербригадистите от идил - също не се включват в нея. всяка революция се нуждае от пропаганда и трибуни, но и от движещи сили според ленин, също. разпределение на ролите по сексуален признак, сегрегация за недоучилите. проблемът е и не е толкова страшен. просто в ерата на интернет университетите и тумбите научни апаратчици там не са реалният елит. самите университети са своеобразни финансови институции, въртящи пари, изпълняващи адженди и обезсмислящи самото си предназначение. с подобен род активизъм. нещата стигат до епилептичен абсурд и отрицание. но в последните дни на света това е разбираемо - кристализиране на формите. тъй, че споко. междувременно в бъркли се изучава нова научна дисциплина - ислямофобия. честито!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

14 Harry | 30.05.201508:41

Ами огледай се, запали колата и се разходи из провинцията, ще познаеш войната по разрушенията, обезлюдяването... Всеки опит на хората да се защитят от циганския терор, се парират законово от властта в София.

След като един човек се защити със законната си ловна пушка, веднага гласуваха закон, че нямаш право да се защитаваш със законното си ловно оръжие в дома си.

Тарикатския номер да се дават на циганките по-големи детски е взет от САЩ, всички са самотни майки, на българките не се признава, на моя позната казаха знаем с кои живееш.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

13 Bichkiiata | 30.05.201507:06

Хари,

какви са тези глупости дето си ги написал за бялата раса, няма значение че няк'ва се насрала и си демонстрирала грозотията и простотията, светът все повече и повече се контролира от WASP, по същият начин по който английският език асимилира все повече и повече култури, общества, езици...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

12 Rodrigo Diaz de Vivar | 30.05.201506:48

Не знам какви снимки е гледал Bacillus Bulgaricus, но тази млада девойка изглежда ужасТно. Ниска и същевременно затлъстяла, с кофти кожа, поне по лицето, и никакви умения за грим и прическа.
И понеже никой мъж не и обръща внимание, ментално и сексуално, дори и с обеци по носа, виолетова коса и хипстър облекло, тя го търси [вниманието] по друг начин. Стремейки се да шокира околните с поведението и разбиранията си.
Нищо ново под слънцето.
Първия дебел, розовокож и луничав шотландец който я хареса и успее да преодолее сексуалното отвращение от вида и, ще сложи край на изявленията и за "бели боклуци" и въобще за омразни мъже.
   

оценка

+2 -0