Защо мъжете са сърдити? | webcafe.bg
Webcafe

Сърдити бели мъже...

Webcafe.bg , По The Daily Beast
28.02.2011, 18:04 (обновена 03.03.2011, 10:09)
махмурлук

Така или иначе не са потребни никому. Не се налага да правят нищо. Защо просто да не си отворят още една бира?"

Публикуваната наскоро книга на Кей Хаймовиц "Възмъжаване" провокира свръхбурна реакция сред мъжете заради тезата, че в "пред-зрялостта" - интервалът между 20 и 30 години - не се наблюдават особено добри черти у тях. 

"Жените ги търпят за кратко, но след това с ужас и отвращение или се отказват от идеята за съпруг и деца, или просто отиват в банката за сперма, без да им е необходим мъж и вървящите с него проблеми", пише Хаймовиц и продължава още по-злостно: "Този разумен избор от страна на жените само легитимира оставането на мъжете в пясъчника. Защо да порастват? Така или иначе не са потребни никому. Не се налага да правят нищо. Защо просто да не си отворят още една бира?"

Реакцията на част от мъжете беше толкова рязка, че би могла да прозвучи като "дано авторката получи толкова тежка травма на ръката, че никога да не пише отново".

Отпор: "Не сме заседнали... Това е изборът ни!"

Голяма част от коментарите на мъжете по повод книгата обаче разкриват нещо друго: че мъжете са крайно гневни. Показателно мнение от читател на Wall Street Journal: "Ние не сме ЗАСЕДНАЛИ в пред-зрялостта, ние сами сме я избрали, тъй като няма никакви подходящи за харесване жени в Америка. Те са отгледани и възпитани да злоупотребяват с мъжете."

Или не по-малко масова позиция от сайта на в. "Seattle Post Intelligencer": "Съжаляваме, скъпи дами. В епохата на PlayStation 3s, 24-часови спортни канали и безплатно Интернет порно, вие сте просто излишни. Цялото това заяждане, хленчене и отнемане на трудно спечелените ни пари най-после ви се връщат тъпкано."

Мъжете питат - за какво всъщност им е нужен нежен пол

Има ли всъщност шокирани от подобни мнения? Самата Кей Хаймовиц твърди, че в последните години, в които е проучвала тази възрастова група, е забелязала мощна вълна на крайна горчивина у мъжете, която няма нищо общо с износа на работни места в чужбина, по-големите загуби за мъжете на трудовия пазар или други проблеми, свързани със съвременното недоволство на представителите на силния пол.

Това е горчивината на мъже, установили, че младите жени, с които те са се надявали да излизат, са "претенциозни, непочтени, егоцентрични, неверни, манипулативни, повърхностни, свръхконтролиращи" - и не на последно място по думите на авторката: "златотърсачки".

Напоследък стават все по-популярни уебсайтове с имена като MGTOW ("Мъжете поемат по свой собствен път"), Nomarriage.com или EternalBachelor.com ("Дайте на модерните жени такъв съпруг, какъвто заслужават: никакъв.").

Популярни блогъри като подвизаващия се под псевдонима Roissy правят свирепо язвителен разрез на женската "курварщина" и "проверките на мъжествеността" (опити да бъдат манипулирани мъжете). В Мрежата се подвизават с дузини гурута и съветници, които публикуват текстове като "42 неща, които не са наред при съвременните жени", докато в чат-форумите силната половина на човечеството размишлява защо "жените просто не струват".

В съвременното общество правилата са противоречиви

Дали става дума за това, което писателката и журналистка Сюзън Фалуди нарича контрареакция? Дали е признак на незрялост, както смята Хаймовиц? Или Интернет е клапа за изпускане на парата на трупан с десетилетия бунт срещу политическата коректност? Или е просто познатото старомодно женомразство?

Вероятно по малко от всичко наведнъж. Но все пак има и една допълнителна причина за тези оплаквания - и тя остава като цяло неразбрана. Нека я наречем полова "подмяна на сделката".

Никога досега в историята мъжете не са били изправени пред жени, които да са до такава степен равни на тях - в социален, професионален и сексуален план. Към момента, когато те достигат 20-годишна възраст, имат години опит с жените като равни конкуренти - в училище, на футболния терен, дори в леглото. И те много логично приемат, че жените, които срещат в баровете, кафенетата или фитнеса, търсят същото, към което се стремят и те самите: финансова независимост, успех в кариерата, поддържани трицепси и секс.

Точно когато ги приемаш за равни, жените всъщност искат ти да водиш

Жените може и да искат равенство в заседателните зали и на бягащата пътечка, но когато нещата опират до секс и любовни срещи, въобще не са толкова категорични. Те може да практикуват креватна гимнастика с различни мъже със същата свобода като професионални спортисти - но същевременно да искат от мъжете да се правят на джентълмени от поколението, израснало в Голямата депресия и сражавало се на фронтовете на Втората Световна война.

Те очакват от мъжете да плащат вечерята, да се обаждат и да ги канят на срещи - както автор в популярния сайт за запознанства The Frisky беше озаглавил скорошен свой текст: "Просто ми се обади и ме покани на среща, по дяволите!" - и да им отварят вратата на обществени места. И много мъже си задават въпроса: "Какво значи това, мътните го взели??!"

Защо в крайна сметка те трябва да се молят за среща? Защо да плащат за вечерята? Първо, къде се дява заявеното равенство на половете - и във всеки случай жената, която те ще поканят на вечеря, вероятно ще има повече пари в джоба си, отколкото те самите. Факт е, че неомъжените висшистки в повечето големи градове печелят повече от мъжете.

Да, жените могат да канят мъже на вечеря и да плащат сметката, без да им мигне окото; понякога дори го правят. Жените обаче могат сами да направят този избор. Мъжете заявяват, че не им е оставен избор. Ако искат да имат личен живот, те са задължени да канят жените на среща; те трябва да започват разговора в баровете и на партитата, те трябва да поемат и водещата роля в секса.

На жените е позволено да възприемат избирателния подход към половите роли, типичен за китайските менюта. Те могат да заявят "Аз ще платя билетите за киното" в петъчната вечер, и същевременно да се озъбят на 14 февруари: "Само една роза - и това е всичко?!"

Дамите искат добри момчета за съпрузи - и хулигани за любовници

Още по-лоша подмяна в тази насока е заявеното от жените предпочитание към "добрите момчета" - съчетано с реалната им страст към лошите типове. Е, очевидно това далеч невинаги е вярно за всички жени. Много от тях, може би почти всички, искат мъж с приветливостта на Джими Стюарт и чувствителността на Ашли Уилкс (онзи персонаж, в който толкова дълго беше влюбена Скарлет в "Отнесени от вихъра", помните ли го - бел.р.).

Но толкова голям процент от тях имат вкус към подобните на Чарли Шийн господа, че един от популярните гурута на бързите свалки - Дейвид Дианджело, поставя "Прекаленото придържане към поведението на добро момче" на първо място в своя списък "Десетте най-опасни грешки, които мъжете допускат пред жените".

На сайт с провокативното име Relationshit.com ("Брутално искрени съвети за свалки за циници, огорчени и изстрадали", който е нещо като братовчед по аудитория на Dating-is-Hell.com), най-посещаваните страници са именно тези, където се обсъжда въпросът защо жените не харесват добрите момчета.

Така че за мнозина мъже плейстейшънът и Интернет порното просто изглеждат като по-смислената алтернатива.

Oще: бира  деца  жени  мъже  пол 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.05.2011, 19:03

21 King | 04.05.201121:24

Ами просто времената са други, това е !!
Скоро обаче и мъжете ще могат да отидат в клиниката, да разгърнат каталога и да си "изберат" какво точно дете искат. Въпрос на време, просто технически не сме дорасли още а и идеята не е хрумнала на някой с пари, че да я развие.
Другото което е, говоря специално за Канада, социалната система е изключително подпомагаща за жените с едно или повече деца. Дефакто те без да си мръднат зандника изкарват повече от някой, който блъска за 20 $ на час. Затова е пълно със сингъл мамс, които искат за една путка (и то в 90% от случаите миризлива!) да им храниш челядта, ами не става, как да стане. Затова и всички се ебат като шушумиги в тази страна, срещат се за малко, пият евтин алкохол (защото и алхокола е скъп тука) и всеки си живее сам като скот във едното и полвина от страх, че жена му може да го изхвърли на улицата във всеки един момент от денонощието без абслютно никаква причина. На кучките им е абсолютно безразлично дали ще забременеят или не, в крайна сметка гаварнамента киха солидно за детето, кинти има и тя е винаги на конете с изтънчен тоалет от Уолмарт в преследване на поредната жертва...
В цялата тази суматоха чичо Том се е ориентирал най-добре, абсолютен шамар за бялото население от мъжки пол, което общо взето не знае каквво да прави. Чичо Том знае: той ебе..., и създава поколение без никакво притеснение кой ще го храни след това, все пак гаварнамента плаща...
И понеже Чичо Том не работи и няма как да му удържат бащински, него общо взето го боли кура колко деца ще направи, повечето от тях дори не знаят кой е татко им...
Това е, докато жената има пари и е равноправна с мъжа, тя просто няма нужда от него. Това поне показва практиката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.01.2011, 17:40

20 Дани | 10.03.201112:46

жалко....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.03.2011, 23:17

19 divina | 02.03.201123:37

добре казано!!!Направо останах без думи Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

18 fALLEN | 02.03.201117:25

анал-лизатор - с кръгли идиоти па съвсем мразим да спорим. поне само идиот да беше... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

17 Mile Manolov | 02.03.201117:21

При положение, че има world of warcraft за 20-тина кинта месечно... Собиески за 10 и курви за 40 за къв хуй ми е да се занимавам с жени? Поне да готвеха баси Тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.01.2011, 20:09

16 sherry | 01.03.201121:01

За тези, които държат да видят нещата и от друг ъгъл, препоръчвам "Златното руно-походът на аргонавтите" на Р.Грейвз. Накратко: поставена е дилема - я да видим как е в матриархата? И дали той не е по-адекватен и по-приемлив пред патриархата като ценностна система и въобще? Защото никой не може да да отрече майчинството, докато бащинството често е под съмнение... Та - дали не е дошло време, когато мъжете по интуиция вече са разбрали, че е по-добре вече да не се изживяват като силен пол? Не ме разбирайте криво - нито съм феминистка, нито мачо. Опитвам се да погледна обективно на нещата...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 22:54

15 Nikola Aslanov | 01.03.201121:00

Жените твърдят че харесват свестни мъже, а всъщност харесват кръгли идиоти и после се чудят защо идиотите по света се увеличават...
Чудно защо наистина.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.01.2011, 18:57

14 simo_haihe | 01.03.201113:06

жена обяснява мъжете?! съществото, което прекарва 2 часа пред огледалото в чудене "тази или тази", съществото, което размишлява три дни "ама той не забеляза, че съм си променила цвета на косата с един микронюанс, значи не ме обича и/или има друга" - това същество анализира другия пол? жени като тая винаги трупат много горчив опит с мъжете, защото попадат винаги на мъже-отрепки. после описват собствените си мъже-отрепки, твърдейки, че ВСИчКИ мъже са отрепки. и не подозират, че има и други, защото никога не срещат други. а не срещат други, свестни мъже, защото свестните мъже са при свестните жени. толкова е просто.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.02.2011, 22:38

13 analizator | 01.03.201111:26

До FALLEN

Както вече казах жените не харесват груби мъже. Злобата и отчаянието което излъчват към другите също.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 15:46

12 Haha | 01.03.201111:08

Дамммм... Ми те и мъжете искат "к..ва в леглото и дама в обществото" и то още от времето, когато жените трябвало да са "честни", за да се омъжат, нали? (Между другото има една ужасно забавна руска комедия по темата, ама ми бяга заглавието.)
А това че жените искат лоши момчета в леглото и добри за останалото си има по-дълбоки причини - и биологични, и социални. Освен това жените искат точно такива мъже от зората на цивилизацията, просто сега имат повече свобода да избират. А такива индивиди са рядкост, точно както и жените, които да съчетават всички изброени по-горе качества. В крайна сметка всички са недоволни...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани