Хотели, които предлагат... небе | webcafe.bg
Webcafe

Отвори си врата...към небето

Lifecafe
01.09.2010, 17:33 (обновена 01.09.2010, 18:53)

1 от 6 снимки Назад Напред

лоисаба, кения1

Звездно легло в Loisaba Wilderness. Следват "хотелите" на открито в Lion Sands, Южна Африка; Killa Bhawan, Индия; Ol Donyo Waus, Кения; Adrere Amellal, Сива; Blue Mountains Safari Private, Австралия.

Да спиш на открито в някое от екзотичните кътчета на планетата е една от най-големите тръпки на пътешествениците. Затова екстравагантните хотели, които предлагат стаи, чийто таван е отворен към небето, се увеличават. Ето и шест от най-очарователните (и скъпи) места, за които да помечтаеш:

В Кения, на две крачки от водата

Сред акациите в саваната в северната част на Кения в близост до Наниуки е изграден нов частен резерват от 150 кв. км - Loisaba Wilderness.

За да предложат почивка в защитена територия с гледка към Монте Кения, създателите на необичайния хотел превръщат екстериора в интериор.

За направата на т. нар. "Звездни легла" са използвани части от карети или стари коли. Те са разположени върху дървени платформи, покрити наполовина със сламени покриви, които могат да се местят из цялата площ, за да се изпита тръпката на африканската нощ.

Като Тарзан и Джейн в Южна Африка

Този мини "хотел" е кацнал на едно дърво в Lion Sands Private Game Reserve във вътрешността на Sabi Sands Private Game Reserve в Южна Африка, в близост до Национален парк Крюгер.

В началото е представлявал импровизиранo убежище, направено от основателя на частния резерват Lion Sands, за да се предпази от дивите животни. С течение на времето се превръща в къща върху дърво за дъщеря му и накрая - в платформа за фотографи.

Но с течение на времето към къщурката са добавени някои детайли за повече комфорт, както и легло.

Сега представлява стая, построена върху 500-годишно дърво с уникална гледка към савана,  оборудвана с репелент против комари, фенери и радио.

Гостите могат да вечерят в "Tree House" и след това да потънат в странните шумове на южноафриканската природа, заспивайки под открито небе. Нощувката в къщата, която побира максимум двама души, струва $ 254.

Залез в Златния град

Златния град - Джайсалмер в Индия, се намира в пустинята Тар недалеч от границата с Пакистан. Джайсалмер е известен най-вече с крепостта, построена от жълт пясъчник на хълма Трикута - или хълма с три върха, както е известен, още през 1156 г. На масивните й стени има близо 100 кулички, които ограждат пет свързани помежду си двореца.

Във вътрешността на крепостта, в която живеят 3000 души, има къщи, магазини и места за туристи като Killa Bhawan. За да се потопиш изцяло в атмосферата, би могъл да следваш местните обичаи и да спиш на открито - на легло на покрива.

В храмове вярващите пеят и свирят на барабани, мотоциклети реват по улиците, но в 22 часа вечерта всичко замлъква, остават само звуците на пустинята. Животът започва в 6 часа сутринта с камбаните за молитва. Нощувката за двама е на цена от 120 долара до $200.

Килиманджаро в лунна светлина

Ol Donyo Wuas се намира в района на парк Амбосели в югоизточната част на Кения.

Курортът представлява малка колекция от 10 бутикови апартамента с легла под звездите - намират се на покрива на стаите.

Гледката през нощта е изумителна - снежната шапка на Килиманджаро, осветена от лунната светлина.

Мястото се издига на 500 м над равнината и е заобиколено от три кладенеца, които осигуряват вода за пиене за всички животни от саваната.

Дрямка в евкалиптова гора

На около 120 км югозападно от Сидни, в една от горите в Сините планини, наречени така заради синкавата мъгла, която нежно обвива гористите им зелени хълмове, се намира  Blue Mountains Safari Private.

Това е частен резерват, където можеш да спиш на открито, заобиколен от евкалиптовите дървета и смущаван единствено от крясъците на папагалите и стъпките на някое и друго кенгуро, което се доближава до реката вечер, за да пие вода.

"Стаята" представлява спален чувал с матрак в луксозен вариант - с хубави меки памучни завивки и богат избор от възглавници. Нощувката между стените на живописната австралийска природа струва $1317.

Oще: австралия  екзотика  кения  пътешествия 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.