Винаги ли е незаконно да убиеш жена? | webcafe.bg
Webcafe

Винаги ли е незаконно да убиеш жена?

Lifecafe
15.10.2013, 16:17 (обновена 17.10.2013, 08:04)

1 от 27 снимки Назад Напред

banned vintage ads

Покажи й, че това е мъжки свят!

Докато псуваме телевизора и намаляваме звука с дистанционното, надали си даваме сметка колко дълъг път е извървяла рекламата, за да стигне до съвременното си ниво с всичките му дамски превръзки, лекарства срещу газове и уголемени простати.

Ако днес във вестника се появи това, което преди 50 години е било напълно безобидно (и даже забавно), в рамките на половин час пред редакцията и офиса на рекламодателя ще има защитници на правата на жените, децата, възрастните хора, малцинствата и кой ли още не - всичките въоръжени с ножове, камъни, факли и гранатомети. И с право, от днешна гледна точка.

Старите реклами са очарователно карикатурни в опитите си да продадат нещо - както pin-up момичетата излъчват шаржирана еротика. Липсва лустрото на политическата коректност (и дребния шрифт долу вдясно) - посланията са откровени до степен, в която навсякъде биха ги забранили. В същото време дебелашкият сексистки и расистки хумор показва много ясно какви са били нравите даже на Запад.

И все пак, дядовците на днешните постмодерни рекламисти заслужават поздравление за смелостта да сложат като девиз на кампания: „Винаги ли е незаконно да убиеш жена?". Въпросът е актуален и до днес...

Oще: послания  реклама  сексизъм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.08.2010, 15:09

4 skd911 | 19.10.201304:54

Сега нещата са дори още по лоши. Особено по телевизията.

Дори още по лошо рекламата в момента се пробутва придружена с промивка на мозъка, не само като чиста реклама. Непрекъснато излизат разни специлисти и говорят за "ползата" или "вредата" от нещо. В много случаи това са просто скрити реклами. С надеждата, че хората ще спрат да ядат или пият конкурентен продукт и ще започнат да използват алтернативен (най добре техния).

Народеца "попива жадно" съветите на "специалистите". Без да си има ни най малка представа дали това което говорят е истина. Без да се учи от историята и да си спомня ей за ония реклами по горе и колко смешни и трагични изгеждат днес. Утре днешните реклами и съвети за здравословен живот ще бъдат също толкова смешни.

Така че живейте здравословно, но си имайте едно на ум и слушайте най вече организма си. Защото ако той ви дава тревога, въпреки съветите на специалистите, слушайте него. Вашият организъм носи опита на 4 милиарда години еволюция и със сигурност е по добър специлист и съветник от всичко което може да предложи човечеството към днешна дата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

3 lele male | 16.10.201313:05

Питат радио Ереван:
- Какво ще стане ако Земята се върти 7 пъти по-бързо?
- Хараби!!! Събота, неделя, събота, неделя ...
- Какво ще стане ако Земята се върти 14 пъти по-бързо?
- Хараби!!! Аванс, заплата, аванс, заплата...
- Какво ще стане ако Земята се върти 28 пъти по-бързо?
- Кофти!!! Мензис, мензис, мензис...
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

2 Citizen X | 16.10.201312:21

Хахаха, това ми напомня на една Амеркинска карикатура - двама въздебели JT-та си говорят около бибикюто, докато техните праски коментират нещо на заден фон, а въздебелите чавета щуреят наоколо. Едини я казва на другия: "Писах миналата седмица на нашия сенатор, като минат 400 паунда да е разрешен отстрела"... Кул
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 07.08.2013, 07:05

1 BD | 16.10.201301:44

Тъжно. Радвам се, че не живея в тези времена. Но пък "шегата" в последния параграф ясно показва, че тези нрави не са съвсем изчезнали от българските глави...
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани