Сами сме си виновни | webcafe.bg
Webcafe

Сами сме си виновни

Сюзън Венкер, Fox News
01.12.2012, 16:21 (обновена 05.12.2012, 09:03)
двама, мъже, жени

Битката между половете е в разгара си

Битката между половете е в разгара си. По данни на Pew Research Center, делът на жените на възраст между 18-34 години, които твърдят, че успешният брак е едно от най-важните неща в живота им, е нараснал с девет пункта от 1997 г. насам - от 28% на 37%. При мъжете пък се наблюдава обратната тенденция. Процентът, съгласен с това твърдение, е паднал от 35 на 29%.

Вярвате или не, съвременните жени искат да се омъжат. Проблемът е, че мъжете нямат такова желание


Така наречената оскъдица на подходящи мъже (да се чете "подходящи за брак") е една от горещите теми напоследък. Голяма част от медиите реагират на факта, че за първи път в историята, жените съставляват по-голямата част от работната сила в САЩ и доста европейски страни.

Освен това, те получават повече дипломи за висше образование. Какъв е проблемът? Този нов феномен е променил отношенията между мъжете и жените.

Като автор на три книги за американското семейство и неговото пресичане с поп културата, съм прекарала 13 години, изучавайки взаимодействието на социалния дневен ред със секса, родителството и джендър ролите.

През това време съм говорила със стотици, а може би и хиляди мъже и жени. Правейки това, случайно се натъкнах на една субкултура от мъже, които без капка несигурност са ми заявявали, че никога няма да се оженят. Когато ги питам защо, отговорът е винаги един и същ.   

"Жените вече не са жени"

Да твърдим, че връзките между половете са се променили значително, е, меко казано, омаловажаване. От сексуалната революция насам се наблюдава дълбок преход в начина, по който жените си взаимодействат в мъжете.

Мъжете не са се променили особено - те не са претърпели революция, която е изисквала това от тях, ала жените са се трансформирали почти изцяло.  

Казано накратко, жените са гневни. Освен това, те са в отбранителна позиция, макар че често не го осъзнават. Това се дължи на факта, че са възпитани да мислят, че мъжете са техен враг. Въоръжени с това ново разбиране, жените избутаха мъжете от пиедестала им (жените си имаха свой собствен пиедестал, ала феминистките ги убедиха в противното) и се възкачиха на него, за да вземат това, на което са били научени, че по право е тяхно.

И сега мъжете нямат къде да отидат.

Именно тази динамика - мъжете са лоши/жените са добри - унищожи връзката между половете. При все това, мъжете пак излизат виновни, когато любовта започне да не върви. Та те са виновни още от както феминистките излязоха по улиците за първи път през 70-те.

Ами ако за оскъдицата на подходящи мъже и неспиращата война между половете са виновни - дръжте се здраво - жените?

Никога няма да чуете това в медиите. Всички статии и книги (а и публицистични предавания и сериали) напоследък поставят жените в центъра, докато мъжете и децата са на задната седалка.

Ала след десетилетия на потискане на мъжете в западната цивилизация, на средностатистическия мъж вече му е писнало. Омръзнало му е да му се повтаря, че има нещо фундаментално сбъркано в него. Че ако жените не са щастливи, то това е по вина на мъжете.

Противно на това, което казват феминистките като Хана Роузън, авторка на "Краят на мъжете", така нареченият възход на жените не е заплаха за мъжете. Напротив, това ги вбесява. Освен това то подкопава способността им да си бъдат самодостатъчни с надеждата, че някога ще издържат семейство.

Мъжете искат да обичат жените, а не да се конкурират с тях. Те искат да се грижат за семействата си и да ги защитават - това е в ДНК-то им. Ала модерните жени не искат да ги оставят да правят това.

Това е голямо нещастие, но за жените, а не за мъжете

Феминизмът служи много добре на мъжете: така те могат да правят секс само срещу едно "здрасти" и дори живеят с гаджетата си без особено много отговорности.

Жените са губещите в случая. Не само са обременени от последствията от секса, но и като отписват мъжката природа, те завинаги са обречени да търсят балансирания живот. Факт е обаче, че жените имат нужда от кариерните планове на мъжете - те имат нужда от мъжете, за да  поемат работата им в офиса - именно за да живеят балансирания живот, към който се стремят.

Така че ако мъжете изостават на работното място и ако масово се отказват от брака, жените трябва да се погледнат в огледалото и да се запитат каква роля са изиграли, за да предизвикат тази трансформация.

За щастие, има добри новини: жените имат силата да обърнат нещата. Всичко, което трябва да направят, е да се отдадат на своята женственост и да оставят мъжете да се отдадат на мъжествеността си.

Ако това се случи, може би подходящите мъже няма да са толкова малко.

Oще: брак  връзка  жени  мъже  обвързване  секс  семейство 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

76 Vankata_820 | 05.12.201214:12

А може би това ще се случи, след като измре едно цяло поколение еманципатки и еб@чи на аванта?!Усмивка Усмивка Усмивка
За всеки влак си има пътници, но това, че на някоя еманципирана жена й върви на кариера, не гарантира глутница всеотдайни мъже след нея, а по-скоро е гарант за блажещи секс геймъри, които не се интересуват от задъханото й ежедневие, а са я възприели, като секс играчка, която не им тежи с нищо на съвестта - самодостатъчна си е, при това ще е и с объркващи ги и насилващи ги претенции, ако пожелае нещо повече, на фона на пресметливостта, непокорността и лустрото си!Усмивка
В Германия немците, избягват да се женят за германки - една много странна тенденция, сериозно поляризираща обществото им и твърде спотаена в обществен план!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

75 паяка | 04.12.201215:31

http://www.youtube.com/watch?v=l91u752OCPo
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

74 Frida | 04.12.201206:25

о, деоуин, не се засягайте, моля. от мен очаквате да дам дефиниция на скучен - ами това е заблудата, че демонстрацията на познания в специфични сфери може да бъде сексапилно за неизкушена от съответните специфики публика. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

73 Mile Manolov | 04.12.201202:20

то.. и аз моем.. и тате мое.. ма козата си сака пръч!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

72 deowin | 03.12.201223:55

Уау.. Козът "скучен тип"! Какъв неочакван, нестандартен, унищожаващ с оригиналност обрат на интернет дискусия!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

71 Божидар Гюлмезов | 03.12.201223:37

72 Politically incorrect | 03.12.201223:09
Явно няма смисъл да се хабя.
----------------------------
Недей, няма смисъл. Зомбитата няма да те осмислят. Останалите сме с теб от самото начало и сме напълно съгласни с теб. ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.08.2012, 11:26

70 Politically incorrect | 03.12.201223:09

Явно няма смисъл да се хабя.

Ще допълня че нямам нищо против амбициозните жени. И двамата ми родители работеха по 10-11 часа на ден и намираха време да бъдат родители.

Проблемът са болните амбиции скрити като "стремеж за равенство"... Както винаги някои искат да са по-равни от останалите.
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

69 Frida | 03.12.201222:49

Смее се деоуин, трабва да сте доста скучен тип, за да изисквате подобни примери, но все пак . ами по дефиниция - според темповете на развитие, сесесерето трябваше да е построило комунизма още през 80 година на миналия век - е, реалността каква е?
а в изчисленията на темпове на развитие се включват най-точните от точните науки. също както и в съвременните -икономики, финанси и управление- което е било наука. ква наука, като светът фалира и никой не дефинира точно защо става така, след като според много дефиниции, не би следвало да се случва? все пак става дума за наука, нали?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

68 deowin | 03.12.201222:23

>дефинициите в точните науки нерядко се опровергават

След като е нерядко, би трябвало лесно да можеш да дадеш поне един пример. Иначе ще приема, че говориш наизуст в хилав опит да опровергаеш дефиницията на "рационална мисъл".
Момент, това не прозвуча както трябва.
Втори опит: ... хилав опит да "опровергаеш" "дефиницията" на "рационална мисъл".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

67 Frida | 03.12.201222:06

Смее се дефинициите в точните науки нерядко се опровергават, а какво остава за разните му там обществени - науки-. иначе може да си играем до утре да дефинираме и дефинираме и пак да дефинираме, но с това няма да успеем да достигнем усета, тази тъй тъничка неуловима дарба в отношенията към нещата
   

оценка

+0 -0