Защо забавните хора са по-успешни | webcafe.bg
Webcafe

Защо забавните хора са по-успешни

webcafeLifecafe
26.09.2016, 18:55 (обновена 30.09.2016, 11:54)
s

Хуморът ни дава шанс да отделяме време и енергия за съществените неща, които иначе бихме изгубили в тюхкане и жалване за това или онова.

Да си забавен е не само здравословно, но и полезно във всички свери на живота - както в личната, така и в професионалната реализация. Ето само няколко примера за това как хората с чувство за хумор всъщност държат ключа към успеха:

Те са адаптивни и желани навсякъде

От една страна забавните хора са винаги предпочитана компания. Когато правите списък с гостите, които ще поканите на дадено парти, винаги си мислите кой как ще се държи и как ще реагира в ситуация. Онези, които умеят да разсмиват останалите, са винаги добре дошли.

Освен това, когато си забавен, ти си по-самоуверен. Знаеш как въздействаш на хората и не се притесняваш в комуникацията с тях, което те прави приспособим към различни ситуации и в различни среди.

Мислят бързо и различно

Да раждаш шеги не е толкова лесно или поне не е за всеки. Онези сред нас, които винаги знаят какво и кога да кажат, така че да звучи забавно, определено имат остър ум.

Тези мисловни реакции са доста забавени при голяма част от населението, но не и при тях. Хуморът е и сигнал за творчески потенциал у човека, защото говори за мислене извън рамките и наблюдаване на действителността от по-различен ъгъл, което лесно се проектира и в другите сфери от живота.

Не са толкова стресирани

Стресът е основен източник на всякакви проблеми в живота и няма как човек, който е непрекъснато стресиран, да бъде особено успешен.

Забавните хора, както всички останали, също са подложени на големи дози стрес ежедневно, но поне често съумяват да ги посрещнат с насмешка и ведър поглед, което определено ги поставя с едни гърди пред останалите.

Хуморът им дава шанс да отделят време и енергия за съществените неща, които иначе биха изгубили в тюхкане и жалване за това или онова.

Обвързват се по-успешно

Няма нещо по-привлекателно и секси от мъж с чувство за хумор. А и от жена, всъщност. Изобщо едно от нещата, които хората обикновено посочват, че ценят в една потенциална своя половинка - това е умението да бъдат разсмивани от човека до себе си .

А и споделеното чувство за хумор бързо топи бариерите между хората и ги кара да се чувстват близки и интимни.

Вероятността някой да си пасва с теб на много нива, когато си пасвате по шеги и закачки, е доста голяма и хората усещат това интуитивно.

Oще: адаптивност  забавление  кариера  личен живот  присобимост  смешки  успех  чувство за хумор  шеги 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

1 Ivan Bardarov | 27.09.201601:32

Човек трябва да може да бъде скучен и да се забавлява когато му е забавно, а не за да се харесва на другите.

За качествен хумор си трябва здравословна доза скука, напрежение, вълнение.

Хуморът също е начин да прикриеш тъгата или слабостта си.

Да ви припомня публикувана от вас статия по повод Робин Уилямс:
http://m.webcafe.bg/article/1849415489
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани