Коя съм аз според Фейсбук гледачките | webcafe.bg
Webcafe

Коя съм аз според Фейсбук гледачките

Мария КасимоваМария Касимова
06.02.2016, 08:26 (обновена 16.02.2016, 12:07)
социални мрежи

Снимка: © Getty Images

Докато „проверявате" себе си, системата услужливо регистрира интересите ви и деликатно ви поднася неща за купуване.

Всичко днес е маркетинг. Всяко кликане, което правите, се регистрира в системата, която работи, за да ви кара да консумирате.

Нали уж съм сериозна жена и не правя такива неща, но някак ме подхвана.

Моят постоянен, верен и вечно разговорлив партньор Фейсбук ми предложи да анализирам вътрешната си красота от екрана на компютъра. И понеже, като всеки средноуважаващ себе си и затънал в комплекси съвременен човек, никак не подлагам на съмнение, че разполагам с такава, се подадох на изкушението.

И се започна.

Разбира се, според теста съм ужасно „добър и чувствителен човек, който умее да вижда невидимото". Приятелите ми ценят това мое умение, както и вродената ми способност да изслушвам и да „разговарям без думи"...?!?!

И тъй като, пак според теста, съм и много скромна, обобщението върху моята персона завършва с мило подканяне да споделя това откритие с приятелите си във Фейсбук, които най-после да разберат какво съкровище познават. Такова подканяне, между другото, завършват всички възможни онлайн тестове.

Добре, де, това не го споделих. Което не значи обаче, че не влязох в цикъл от най-различни тестове, чрез които да разбера повече за себе си и приятелите си, да потъна в прогнози за това колко ще живея и как ще изглеждам на преклонна възраст, в откровения какво съм била в предишния си живот и кое име ми отива най-много.

След като отделих почти един следобед на подобни онлайн врачувания, мога с гордост да ви опиша човека, който всъщност се оказва, че съм.

Не от самолюбие - просто от обич към фантастиката, наивистиката, мистериите, онлайн аватарите на циганките гледачки, приложната психология, НЛП метода за мотивация, конспирацията и онези безсмислени моменти на губене на време.

Първо на първо, като стана на осемдесет (възраст, която системата не се съмнява, че ще доживея), ще съм бабка с къса коса, розова риза и очила, над които ще гледам закачливо. Това очевидно няма общо с националността, чийто видими белези имам, защото според друг тест най-много приличам на египтянка.

В същото време обаче, оказва се, историческата личност, която отговаря на моя темперамент, е Мария-Антоанета.

Въпреки тези ми австрийско-френски кралски връзки, в миналото си съм била пророк, който очевидно не се е справил добре с работата си, след като не е предвидил никаква гилотина и Френска революция. В крайна сметка, съм доживяла в охолство и народна обич цели сто и две години.

След историческите препратки към моята личност, реших да наблегна на настоящето.

Намирам поредния тест, който ме уверява, че ако се бях родила от противоположния пол, щях да съм едно супер готино парче на около двайсет и пет, по потник, с разкопчана ризка, ведро перчемче и артистична шапка с периферия.

Доколкото ми стана ясно след бързо препитване на приятелки, отдали се на същата фейсбук прогноза, нито една от тях не е трябвало да се роди плешив чичак с бирен корем и нос като колянна става. И в мъжки хромозоми да ни туриш - все секси! До една!

Криви ли сме, че сме честити?!

Сексът всъщност е една от основните допирателни, по които те плъзгат този вид онлайн врачувания. Хайде сега, признайте си, че дори и да не сте публикували резултатите, сте си направили теста „ Кое е най-хубаво в целувките ти"!

И сте разбрали примерно, че вашите целувки се отличават с „вкус 114, страст 106, техника 102 и интензивност 94"... Е, да се похваля, че това са моите резултати!

Тестът каза, че няма друга такава като мен в целия свят, повтарям, в целия свят, да се целува така хубаво! Така че дори да съм двестакилограмова, плешива самотна госпожа на достолепна възраст, с пет зъба в устата и дъх на койот, в целуването нямам равна! Дори и да не го знаят, този резултат човърка в сърцата на приятелите ми, част от които говорят зад гърба ми, че съм супер голям кариерист! Това също го разбрах от тест.

При това тази, дето най-много ми завижда, се оказва същата, която мисли, че съм супер секси, прилича най-много на мопс от всичките ми фейсбук френдс (и такъв тест има!) и освен това всеки момент ще разбере, че е бременна (да, да, пак тест), нищо, че е на 52 г. и от две години е в менопауза.

Любими са ми тестовете разкриващи личните ми качества. Те ми казаха, че най-подходящият за мен прякор е Звяра, вероятно защото (според друг тест) мога да чета хорските мисли и да правя с тях каквото си искам. През тази година това ще стане ясно на мнозина, защото ще направя егати страхотната кариера за има - няма три месеца (текат вече!), като междувременно ще сънувам кошмари, в които светът е лишен от бира и бургери.

Ако трябва да се доверя на фейсбук тестоманията, по мен си пада една стара приятелка от детинство, която си мечтае да ме целуне. Аз обаче смятам по време на карнавала да целуна друга приятелка, каза поредният тест.

За да олекотя малко тази бурна инвазия на лесбийски приключения, реших да видя какви са прогнозите ми за брак и деца. Е, треперете, завистнички, женя се на 18 януари 2021 година по сметка! Партито ми ще е в Парк Дисни, не е уточнено дали в американския или европейския. Междувременно ще родя набързо едни трима сина, които ще ми запълнят бройката от пет деца, предвидена от една друга онлайн врачка.

Разбира се, колкото и прекрасен да е животът ми и колкото и дълго да живея (едни 114 години, каза поредният тест), все ще трябва да умра.

Когато това се случи, вече знам кой тъпо и упорито ще носи цветя на гроба ми всеки ден - и такъв тест съществува. Та, приятелката, която ще е дежурна по китки на паметната ми плоча, е същата тази, която безпрекословно ми поверява живота си! Има логика, нали? Т.е. вероятно в нейния тест аз съм личният й бодигард, докато на мен системата ми отреди за бодигард възможно най-възрастната ми фейсбук приятелка, която тази година ще навърши 89 и по някакво стечение на обстоятелствата ми е нещо като баба.

Казано най-общо, ако се доверявате на фейсбук тестовете за себе си, със сигурност сте нещо мега абсурдно. Не само защото изведнъж сте в кожата на египетска Мария-Антоанета, която се омъжва в Парк Дисни, раждайки пет деца, докато целува жени по карнавали , чете чужди мисли и е шампион по френска целувка с прякор Звяра.

А и защото, докато „проверявате" себе си, системата услужливо регистрира интересите ви и деликатно ви поднася неща за купуване.

Като така и така ви предстои да се омъжвате, що не вземете например да си купите рокля или пръстен? И като сте секси звяр, който подлудява мъжете, защо не идете на един готин круиз до Тайланд? А онова нещо с анализирането на вътрешната красота не може ли да се подкрепи с един курс по хюман дизайн например?...

Всичко днес е маркетинг. Всяко кликане, което правите, се регистрира в системата, която работи, за да ви кара да консумирате.

Тя ви хвали и подкрепя, защото сте потенциален купувач. Разбира ви, предупреждава ви, винаги е на ваша страна. Дори и в моментите, когато не й вярвате и искате само да разкриете мръснишките й търговски номера, тя намира начин да ви парира.

С още един тест, от който се очаква воайорски да разберете какво точно правят приятелите ви в този момент. И да, системата има чувство за хумор - една от моите приятел „прави чаено парти с плюшените си играчки", друга пише сълзлив роман, трета „разглежда профила ви", а вие... ами вие се смеете на резултатите от този тест.

Добре дошли в матрицата! Тя знае как да ви баламосва!

Oще: facebook  мария касимова  маркетинг  онлайн маркетинг  социалната мрежа  социални мрежи  фейсбук  фейсбук тестове 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

1 паяка | 06.02.201615:38

Поиграй и други игри, например:
http://www.quizony.com/what-classic-rock-band-are-you/index.html

What Classic Rock Band Are You?

Щото аз съм:

You Are:
Led Zeppelin
Sometimes you just wanna be 'Over the Hills and Far Away.' You like people, but you value your alone time and tend not to share your personal life with many people. You are a bit mysterious and people usually can't quite figure you out. People are drawn to you anyway and you just have to take some of the attention in stride. It's not all bad, right?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани