Защо жените не харесват "добрите момчета"? | webcafe.bg
Webcafe

Защо жените не харесват "добрите момчета"?

Lifecafe , по Аskmen.com
16.11.2011, 16:41 (обновена 18.11.2011, 08:22)
любов, приятелство, млади

Снимка: © Getty Images

Жените не са глупави. Те никога не биха отхвърлили един мъж само защото е прекалено добър

Обсъждали сме този въпрос много пъти. Това малко наподобява на дебата дали мобилните телефони причиняват рак. Съдебните заседатели все още не могат да стигнат до окончателно решение, а и няма конкретен отговор, макар че има някои доста точни попадения по темата.

Винаги съществува контра аргументът, че жените, които си падат по загубеняци, не уважават себе си достатъчно. Но ако приемем, че това не е случаят, защо смятате, че добрите момчета никога не се оказват заедно с момичетата на мечтите си?

Ето 10 причини причини, формулирани от потребители на услугата Quora.

Отнема им прекалено много време да се съвземат

Добрите и лошите момчета имат еднакво ниска успеваемост сред жените.

Разликата е, че лошите момчета свалят почти всяка жена, с която се запознаят. Въпреки, че ги отхвърлят доста често, те успяват да си намерят гадже, защото са по-настойчиви в опитите си. Когато една жена ги отблъсне, те го приемат по-лесно и продължават към следващата.

За разлика от тях, добряците се движат много бавно и свалят само жената, от която наистина се интересуват. Ако тя ги отхвърли, прекарват седмици и месеци, лижейки раните си, преди да повторят цикъла.

Те са слаби противници

Момичетата не харесват добрите момчета, защото гледат на тях като на безгръбначни. Един мъж може да бъде добър, но това не означава да се съгласява с всичко, което жената казва и прави.

Имат скрита същност

Като цяло, да бъдеш добра личност е нещо, което привлича хората. Но "доброто момче" е нещо друго. Неговата добрина не е истинска - тя е социална стратегия, която не работи - и на всичкото отгоре той вини другите за това.

На доброто момче му липсва достатъчно самочувствие да покани някого на среща, или в противен случай си пада по жени, които няма да му отвърнат със същата симпатия. Подобен човек може да развие навика да прави услуги на тези жени, само за да бъде близо до тях. Но това никога не води до сексуално привличане от страна на нежния пол.

По-късно тази констатация може да вбеси доброто момче, тъй като стратегията му не е проработила и той чувства, че не получава нищо в замяна на усилията си, но на практика той просто се самозалъгва.

Не поставят себе си на първо място

Какво не им е наред на добрите момчета? Най-големият проблем е, че повечето от тях са адски неуверени в себе си. Те толкова се притесняват за това дали ще се харесат на другите, че правят неща, с които да спечелят чуждото внимание и одобрение, вместо просто да се раздават, защото им доставя удоволствие. Никога не можем да бъдем сигурни дали едно добро момче ни харесва заради това, което сме, или защото е толкова отчаян, а ние сме му обърнали някакво внимание.

Те толкова много държат да задоволят чуждите потребности, че слагат настрана собствените си нужди и поставят обекта на своето желание на пиедестал. Вместо да оценяват жената, те я боготворят. В крайна сметка, ние сме просто хора, а пиедесталите са неудобни - да не споменаваме факта, че хората често падат от тях.

Добрите момчета рядко се обаждат, когато нещо ги притеснява и почти никога не казват точно какво искат и очакват. Те се страхуват, че всеки конфликт може да сложи край на връзката. Вместо да правят компромиси и да водят преговори, те се предават. Когато жените не оценяват жертвата им, започват да се оплакват "направих всичко това заради нея", сякаш това ги превръща в мъченици. Жените не искат мъченици, а зрял и грижовен партньор, който е равен на тях.

Социалните разбирания за ролята на мъжете

През изминалите няколко хилядолетия, социалната структура е била такава, че мъжете са били ръководни фигури, а жените - техни слуги (или собственост, в зависимост от това как виждате нещата). В рамките на историята, жените са били подчинени на мъжете.

Женската еманципация е сравнително ново явление. Сто години са само един миг в историята на социалната еволюция.

Жените, които харесват добрите момчета, са ърли адоптъри. Обикновено те учат компютърни технологии, започват собствен бизнес и т.н. Другият тип жени - традиционните, които все още не са възприели новия социален ред, все още търсят мъжът-водач, който да ги притежава.

Добротата не е с предимство пред останалите качества

На добротата се гледа като на даденост. С други думи, когато една жена сравнява двама мъже, които не я карат да се чувства нещастна, това, че единият от тях е "по-добър" не значи, че тя няма да предпочете другия. Ако погледнем на нещата по този начин, става ясно защо външният вид, социалният статус и дори доходите се нареждат пред добротата при повечето жени. А го има и психологическия ефект: това, че си прекалено добър, може да се смята за сигнал, че нямаш какво повече да предложиш.

По-лесно им е да оплескат нещата

Да си лепнеш етикет на "добро момче" повишава очакванията към теб многократно. Истината е, че никой не е добър през цялото време, дори и да прецака нещо случайно. Разликата е, че когато един гадняр сгафи, за него казват, че "той си е такъв понякога", но ако едно добро момче сбърка, хората гледат на него като на лицемер, който през цялото време се е преструвал на добър, само и само за да бръкне в гащите на момичето.

Лишени са от самочувствие

Клишето, че "добрите момчета свършват последни" е пълна заблуда. Тя се подсилва от усърдно подбирани ситуации, които я затвърждават и чрез охарактеризирането на добрите и лошите момчета от медиите. Истината е, че добрите момчета са срамежливи и покорни, което оказва влияние върху способността им да откриват жени, които се интересуват от тях.

Не си признават, че проблемът в тях

"Момичетата не харесват добряците" е това, което загубеняците си казват, когато не искат да приемат, че жените не ги харесват заради това, което са. По-лесно е да вярват, че са отхвърляни, защото са "прекалено добри", от колкото да признаят пред себе си, че имат лош дъх или са противни малки досадници.

Жените не са глупави. Те никога не биха отхвърлили един мъж само защото е прекалено добър.

Не са всъщност добри момчета

Добрите момчета рядко са наистина добри. Тези от тях, които се оплакват, че жените не ги харесват, защото са твърде добри, често са скучни, несигурни в себе си и много глезени. Те вярват, че ако отворят вратата на момичето, то трябва да спи с тях - и ако не го направи, значи си пада по гадняри.

Oще: връзка  жени  момчета 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.04.2011, 06:08

88 apropos | 19.11.201106:15

Bobby_gBG
Остави ги добрите и лошите момчета.
Виждам, че не са ти ясни. Е, не че на мен са ясни...
Извън темата!
По-добре ми обясни,
що така глупендера Митко се дърви на пастрока си?
Уж Болен щеше да се бори с шуробаджанащината в държавата, а
сам направи най-шуробаджанашката партия?
И сега като свалите Болен Лидеров, кого ще турите за цар?
Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 06:08

87 apropos | 19.11.201103:11

яяяяяяя, колко коменари има!!!!
Само аз липсвам.... Намига

Какво ли да кажа? Ми ако повярвам на статията...
"добрите момчета" са лоши момчета, а
"лошите момчета" са добри момчета. Въпрос Въпрос Въпрос Въпрос
Чуди се Чуди се Чуди се Чуди се Чуди се Чуди се
Добре че много не се задълбочавам в подобни статии.

Ама все пак си мисля, добре де, "добрите момчета", дето са лоши, са възпитани от доскорошни момичета, които може би така са си представяли техните гаджета. хмммм .....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.10.2011, 20:00

86 Nqkakva | 18.11.201121:17

Лошо момче-свръхегоизъм,надменност,погрешна самооценка,високомерие,надменност,склонност към лъжа,женкарство,ГРУБ...ГРУБ...И ПАК ГРУБ.....а да не ви казвам какво е да си дете на остаряло "лошо момче"........хайде стига сте ги представяли за нещо.......
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

85 fALLEN | 18.11.201118:28

само да вметна за тия младите маци, дето виждат големия потенциал в млади години на младоците до тех. доскоро ебах една такава, младичка - под 24, с нов брак, по любов, както тя самата се изрази, с малко хлапе, над годинка с нея, само си я почуквах, пийвахме си хапвахме си и толкоз. беше полудела, чак се плашех, като и свирнех - идваше, и понеже аз съм културно, макар и, копеле, не прекалявах с това мое "умение". щеше да се развежда даже и да идва при мене.

като и скръцнах със зъбки се освести. сега не я знам, какво прави, дано всичко и е наред със семейството и да не прави подобни забежки, макар че аз лично не вярвам. но... всеки сам си носи кръста.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

84 fALLEN | 18.11.201118:25

nikoj nякой - стига с тия постижения в личния живот, че се излагаш вече...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

83 Bobby_gBG | 18.11.201118:21

Мина | 18.11.2011 15:37
Хммм, не забравяй, че горното действие се развива в Холандия... И тука как са нещата... смея да твърдя не си запознат много добре!
------------------------------------
Може би. Надявам се положението да е по-добре отколкото в Чалгария.
Но и там съм сигурен че "добрите момчета" като това блъснатото получават много по-малко внимание от жените в сравнение с отворените лоши момчета.

Това е че той ще се опита да се хареса на всички, доста често няма да си казва мнението от страх да не засегне някоя потенциална, и в резултат няма да впечатли никого...


------------------
Мина | 18.11.2011 15:59
"Аз се определям като добър защото имам някакво развито чувство на справедливост, състрадателен съм и поемам отговорност върху действията си."

Браво, Сафирос, само така!
--------------------
Бе и аз бях накога така, ама в последните години състрадателността ми доста е понамаляла, та останах главно на справедливостта и отговорността... Смее се


А по въпроса с каките - житейската практика е доказала че 90% от връзките с "кака" се разпадат след като си научиш житейския опит...
Наистина има едни 5-10% дето наистина успяват да създадат стабилна връзка с кака, ама тежко и горко на някой извън тях дето сбърка да се ожени така, или не дай си боже да им се родят деца...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 09:28

82 Theodora | 18.11.201118:05

хаха Rowan ...не съм съгласна. На първо място - не обичам генерални заключения от сорта на -трябва да са", а "че са".
Това, че един мъж е лоялен и моногамен = "добро момче" така ли? Просто явно имаме различни разбирания за мъжете. Усмивка Усмивка Усмивка А и като се замисля по-добре...не ми трябва още конкуренция..и от твоя страна.....
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

81 Rowan | 18.11.201117:59

Пфф Теди, не казвам, че "трябва да са", а "че са". Различно е нали? Просто са лоялни и моногамни и която и да е жена с която са се хванали, лесно може да ги задържи, после и децата съвсем ги привързват. А на въпроса "Що свестните мъже се женят за курви?", отговарям "Ми щото свестните жени са заети да се чукат с курвари". Други въпроси?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

80 deowin | 18.11.201117:40

>и точно тези, забелязаните още в студентските години...като станат на 30 и малко и си намират любовници

Или след няколко години със забелязалата го кака, доброто студентче се отраква достатъчно, за да осъзнае в каква ситуация се намира, отебава каката (благодарско за житейския опит), и почва да търси каквото му трябва на него.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 09:28

79 Theodora | 18.11.201117:31

Rowan | 18.11.2011 13:56
Хаха Теди, ами защото "отговорните, възпитани, интелигентни и интересни мъже" ги забърсва някоя кака още в ранна младост и докато жените се наживеете, ония дундуркат второ бебе. Такива мъже не са свободни просто, някоя е видяла потенциала им още в студентските години и е заложила на тях, докато си губите времето с поредния сваляч. След определена възраст настава суша на мъжкия пазар.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Да...сигурно е така...и точно тези, забелязаните още в студентските години...като станат на 30 и малко и си намират любовници...ама иначе са "щастливо" бракувани де Усмивка Усмивка Усмивка.
Кой каза, че "добрите" мъже (в частност отговорни, възпитани, интелигентни и интересени)...трябва да са с две деца и брак веднага след университета? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани