Нещата, за които най-много съжаляваме в живота | webcafe.bg
Webcafe

Нещата, за които най-много съжаляваме в живота

Webcafe
03.04.2017, 10:56 (обновена 07.04.2017, 19:23)
депресия

Хора споделиха най-големите си грешки в Reddit.

За много от нас въпросът „ами какво ли щеше да се случи, ако..." води до огромен списък със съжаления. Винаги в живота има нещо, което ни се ще да бяхме направили по различен начин, изобщо да не го бяхме правили, или пък да да сме имали повече време за него.

В скорошна гореща дискусия във форума Reddit потребители обсъдиха и споделиха своите най-големи житейски съжаления. Ето някои от най-честите примери:

„Това, че се оставих да надебелея, е единственото нещо, за което съжалявам" - споделя участник в дискусията, а друг допълва: „Това, че не спортувах в гимназията... Сега ми се налага непрекъснато да се боря с тялото си, за да го поддържам в някаква форма".

Явно много хора се чувстват зле от факта, че не са възпитали у себе си грижа за добрата си форма навреме, заради което след една определена възраст вече им е доста трудно да го направят.

Едно от нещата, за които най-много хора съжаляват, е разбитото сърце или преждевременното прекратяване на връзката с любим човек:

„Често, когато се разделиш с някого и си кажеш: „Ще ми се случи нещо далеч по-добро от това", в следващите няколко години осъзнаваш, че, не, нищо по-добро не те чака..." - пише отчаян участник в дискусията.

„Покажете на любимите си създания, че ги обичате и не позволявайте на несигурностите да отровят съзнанието ви" - казва друг.

Някои хора пък споделят за своите трагични истории като например: „След като синът ни се роди, бяхме откачили покрай новото си амплоа на родители и не се бяхме обаждали на баба, въпреки че знаехме, че тя е много ентусиазирана.

Щяхме да звъннем уикенда, но тя получи фатален сърдечен удар в сряда. Моля ви, отделете време да видите специалните хора в живота си, защото може и да нямате тази възможност по-късно".

Много потребители споделят, че им се ще да са прекарали по-малко време в работа и повече в това реално да се наслаждават на живота си.

„Съжалявам, че толкова много енергия и време отелих на работата. Като погледна назад, въпреки че съм горд със себе си и постиженията си, чувствам, че съм изпуснал нещо важно в живота. Сякаш никога не съм бил млад."

За други един от големите проблеми е непрекъснатата мисъл за това какво предстои в бъдещето и изпускането на настоящия момент.

„Така не живях за момента. Съществува тенденция хората да сме толкова концентрирани върху предстоящото, че да губим усещане за настоящето и така да пропиляваме живота си". - пише друг потребител.

Oще: reddit  грешки  депресия  житейски грешки  любов  наднормено тегло  потиснатост  раздяла  разочарование  съжаления  тъга 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

1 ImaIma | 05.04.201704:43

Да съжалявам в живота си... все едно да си отричам избора.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани