Вечерта, в която мъжете хвърляха пари по роботи, а не по стриптизьорки | webcafe.bg
Mobilecafe

Вечерта, в която мъжете хвърляха пари по роботи, а не по стриптизьорки

лебовскиMobilecafe, по Daily Beast
10.01.2018, 12:49 (обновена 11.01.2018, 07:26)
робот, роботи, робот стриптизьор, робот стриптизьорка

Снимка: © YouTube

Може ли машините да изместят еротичните танцьорки?

На пилоните в стриптийз клуб "Сапфир" този път няма изваяни женски тела в оскъдно бельо. Вместо тях бели роботи-стриптизьорки със CCTV камери вместо глави се въртят бавно на подиумите, а за фон звучи нещо на Джъстин Тимбърлейк. Машините пристигат от Лондон, а причината за необичайната визита е изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Според мениджъра на заведението Питър Файснтийн всичко е с цел да бъдат привлечени не просто повече клиенти, а повече жени клиенти.

Той е в търсене на нещо креативно, което да пасва на случващото се във Вегас в повече от една насока.

Файнстийн забелязва промени в демографията на посетителите на CES и типичните секси мацки, които работят за него, се оказват недостатъчни, за да доведат тълпи към клуба му. В XXI-ви век трябва да предложиш нещо различно.

Затова той започва да се цели към масовата аудитория, която е съставена от сравнително млади и активни интернет потребители. Те няма навика да си прекарват свободното време по "клубове за джентълмени". По тази причина докато тече технологичното изложение Питър превръща "Сапфир" в различното място, на което да отидеш.

А и ако например сте компания от шест човека и двама от тях са жени, пак може всички да се забавляват, гледайки роботите и без никой да се чувства точно като в стриптийз клуб.

Грандиозното представяне на роботите беше придружено с "Елате и вижте горещите робо-близначки, които ще разклатят хардуера си специално за вас". Цялото шоу продължава около час, а в краката на роботите има буркани за бакшиши с надпис "Имам нужда от батерии".

Част от "реалните" стриптизьорки дори излязоха на своеобразен "дуел", за да се конкурират с машините. Изглежда мъжката част от публиката хареса жените от плът и кръв повече.

Едно от най-честите оплаквания е, че роботите все още не са достатъчно реалистични. За това не е виновен фактът, че вместо глави имат камери, а начинът, по който се движат. Мнозина вече са виждали роботи, които вършат далеч по-сложни задачи и фини операции. А тези в Лас Вегас изглеждат твърде сковано и механично.

Това, за което изглежда никой не се притесни, беше как изглежда цялата ситуация и дали не може да бъде изтълкувана негативно. В миналото изложението CES е било жестоко критикувано, че не се старае достатъчно да се хареса и на женската аудитория. В последните години организаторите полагат огромни усилия, за да променят това.

Мненията след първото от седемте шоута в "Сапфир" бяха в двете крайности.

Според някои от присъствалите на стриптийз представлението жени тези роботи създават поредната среда, в която жените се чувстват изолирани или не достатъчно способни. Точно както е невъзможно да възприемеш сервитьорките-модели за професионалисти, така и е трудно да не се засмееш при вида на кълчещ се робот.

Други от жените на събитието обаче не са съгласни с това. Те смятат, че шоуто е издържано перфектно в духа на CES и роботите-стриптизьорки ще привлекат повече хора - както в конкретния клуб, така и към самото изложение. Роботите дори могат да се окажат вдъхновяващи за жените и да ги накарат да се запишат на танци или да се заинтересуват от новите технологии например.

Освен това дават една надежда - ако в бъдещето роботите могат да са добри стриптизьорки, защо жените да се занимават с това?

Жил Уокър - създателят на роботите, които са направени като подигравка към видеонаблюдението от страна на правителството - не вижда нищо лошо в шоуто. По този начин технологията навлиза на една нетипична за нея територия - нощните клубове. В крайна сметка за една вечер в Лас Вегас мъжете хвърляха пари по машини, а не по реални жени.

Oще: ces  еротичен клуб  изложение за потребителска електроника  лас вегас  робот  роботи  сапфир  стриптизьорка  стриптизьорки  стриптийз  стриптийз клуб  технологично изложение 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.