Amazon вече ще доставят с дронове | webcafe.bg
Mobilecafe

Amazon вече ще доставят с дронове

лебовскиMobilecafe, BBC
10.05.2015, 19:50 (обновена 14.05.2015, 17:28)
Пико-куадротор

Макар и още да е рано, ако Amazon започне да доставя с дронове, светът на търговията ще се промени тотално

Подробности как ще работят предложените за работа дронове за доставки в най-големия онлайн магазин Amazon бяха публикувани от Aмериканската патентна служба.

Според патента, дроновете ще могат да следят местоположението на човека, до който доставят продукти, като използват данни от неговия смартфон.

Безпилотните летателни апарати също така ще могат да комуникират помежду си, предавайки информация за климатичните и пътните условия.

Amazon обявиха обаче, че са изправени пред много регулаторни пречки, преди плановете им да могат да се превърнат в реалност.

Компанията е изпратила патента си за дрон през септември 2014, но подробностите едва сега са огласени от американската служба за защита на патенти и търговски марки - след като са били одобрени.

За много хора идеята на Amazon за доставки чрез дронове се приема като празна мечта, но детайлите, които фирмата осигурява в патентната си документация, показват, че всъщност Amazon работят напълно насериозно по плана и се борят усърдно за преодоляването на разнообразните технически препятствия.

Въпреки това получаването на одобрение за патента не означава, че окончателният продукт ще е точно какъвто го описва документът, или че ще се превърне в реалност.

Amazon правят опити да убедят американската Федерална агенция за авиация (FAA) да одобри масова комерсиална употреба на дронове.

Според плановете, дроновете на Amazon ще могат да обновяват маршрутите си в реално време.

Схема на екрана за доставки показва, че хората ще могат да избират между разнообразни варианти за доставка - от "донеси ми го", до посочване на дома, офиса или дори "лодката ми" като места, където да бъдат оставяни доставяните пакети.

Миналият месец производителят на автомобили Audi заяви, че ще изпробва доставки до багажниците на коли в партньорство с Amazon и DHL.

Използвайки комуникационната система в колите на Audi, наречена Connect, шофьорите от DHL службата за доставки ще проследяват автомобила на клиента в посочен времеви период и после ще използват цифров код за достъп, за да отключат багажника, обяви автопроизводителят.

Този код ще е за еднократна употреба и повече няма да важи след затварянето на багажника.

Други разкрити от патентната документация подробности включват:

Amazon ще използват разнообразни безпилотни апарати в зависимост от формата и теглото на доставяния продукт.

Ще се използват летателни сензори, радари, сонари, камери и инфрачервени сензори, за да се гарантира откриване на безопасни зони за кацане.

Безпилотният летателен апарат постоянно ще следи маршрута си за хора или други животни и ще променя навигацията, за да избягва такива препятствия

Сериозен напредък

Плановете на Amazon за доставки с дронове оказват нарастващ натиск върху Федералната агенция за авиация на САЩ да одобри повече изследвания и разработки на дронове.

Агенцията е критикувана, че бави регулацията и възпрепятства напредъка в разработката на дронове в САЩ.

Развитието на технологиите се премести в други държави, най-вече Великобритания, където в Лондон предстои да бъде построен изследователски център за безпилотни летателни апарати.

Тази седмица FAA отбеляза сериозен напредък в облекчаването на правилата за употреба на дронове, като одобри употреба на безпилотни хеликоптери за нуждите на обработката на посеви от селскостопанската авиация в САЩ, както и оповести планове за тестове на новинарски дронове в градски зони, в партньорство със CNN.

FAA също така обяви, че ще тества комерсиални дронове, които могат да летят отвъд видимостта на оператора за инспектиране на железопътни линии.

Amazon тестват системата си от дронове в Канада, където регулациите на въздушното пространство не са толкова строги.

През март Федералната агенция по авиация им даде разрешение да започнат да правят тестове и в САЩ, но при условие, че дроновете не летят на височина над 400 фута (122 м) и винаги остават в полезрението на пилота.

Oще: amazon  амазон  великобритания  доставки  дронове  онлайн търговия  сащ  търговия 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

5 Rodrigo Diaz de Vivar | 12.05.201500:45

veselavesela
"Това със сигурност е от голяма важност за Джефри и Амазон"

Их, че остроумно!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

4 The Seeker | 11.05.201521:58

Голямо отстрелване ще пада - гастербайтерите от цял свят ще си набавят какви ли не безплатни глезотии от Амазон Усмивка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

3 Mako | 11.05.201520:45

дроновете ще могат да следят местоположението на човека, до който доставят продукти, като използват данни от неговия смартфон
...............................................

Хе, хе - какво дрониране на хамстери ще паднеееее.....
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.04.2011, 05:03

2 veselavesela | 11.05.201514:32

Това със сигурност е от голяма важност за Джефри и Амазон Усмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 11.05.201513:18

Нееднократно съм казвал, че Джеф Безос е велик.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани