Операция „Жълти стотинки“ с нова кауза | webcafe.bg
Mobilecafe

Операция „Жълти стотинки“ с нова кауза

лебовскиMobilecafe
19.09.2017, 14:40 (обновена 19.09.2017, 15:28)
Операция Жълти стотинки

Даренията от кампания 2017 ще осигурят допълнителни рехабилитатори към „Център за надежда“ в София

Дарителската кампания Операция „Жълти стотинки" започва поредното си осмо издание с нова кауза. Тази година кампанията ще набира дарения в помощ на деца с множествени увреждания. Даренията ще бъдат насочени към „Център за надежда" в София, който предоставя дневна грижа и обучение на деца с увреждания.

Средствата ще бъдат инвестирани в осигуряване на допълнителни рехабилитатори към Центъра и в развитието на програма „Мобилен терапевт". Това ще повиши качеството на грижата за децата, ползващи Центъра, и ще даде повече свобода на техните близки през деня.

По този начин дарителската кампания ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени увреждания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта.

Операция „Жълти стотинки" е инициатива на VIVACOM, а тази година основен партньор на кампанията е фондация „И аз мога".

Мотото на кампанията е: „Твоето ресто връща надежда за децата с увреждания и техните семейства".

Ако успее с мисията си, кампанията ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени увреждания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта. В много случаи майката остава сама в грижата си за болното дете, а здравите деца биват принудени от обстоятелствата да пораснат преждевренно, поемайки грижите за своите братче или сестриче.

Допълнителните рехабилитатори ще повишат качеството на дневната грижа за децата, ползващи Центъра, и ще дадат повече свобода на техните близки през деня.

Началото на кампанията бе дадено с Деня на баскетбола, организиран от bgbasket.com и viasport.bg на 17 септември. Средствата от билетите за спортното събитие бяха дарени за каузата от Българската федерация по баскетбол. Така Операция „Жълти стотинки" започва мисията си с първоначална сума от 5 236 лева.

В кампанията може да се включи всеки - както физически лица, така и търговски обекти. Тази година инициаторът VIVACOM е осигурил допълнителен брой от специалните касички за жълти стотинки, които могат да бъдат заявени от всеки един търговец, независимо от обхвата и вида на неговата дейност - на имейл адрес kasichka@vivacom.bg.

Кампанията може да бъде подпомогната и със sms на кратък номер 1415 или с обаждане на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички абонати на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лв. за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има осигурена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

Oще: vivacom  виваком  деца с множествени увреждания  операция жълти стотинки 


Още от Бъдещето

Най-коментирани