Samsung подготвя огъващ се смартфон, който става на таблет | webcafe.bg
Mobilecafe

Samsung подготвя огъващ се смартфон, който става на таблет

лебовскиMobilecafe
11.01.2017, 16:09 (обновена 30.01.2017, 17:19)
lenovo

Дизайнът му вероятно ще е по подобие на прототипа на Lenovo, представен миналия юни

Южнокорейската компания Samsung ще пусне в продажба огъващ се смартфон, вероятно в третото тримесечие на 2017-а.

Според информация на изданието The Korea Herald, технологичната компания планира пускането в продажба на 100 000 броя от смартфон, който при разтваряне ще може да бъде ползван и като 7-инчов таблет.

От Samsung работят по прегъващ се диспей на смартфона от много години, припомня сайтът Android Autority. Компанията патентова още една, нова серия варианти на прегъващи се дисплеи миналата седмица.

Според източници новият дисплей на Samsung обаче ще се прегъва навътре, като екрана остава от външната страна, подобно на прототипа, който Lenovo показа през юни 2016-та. По това той ще се отличава от последните патенти на компанията.

Patently Mobile

Новината в The Korea Herald съвпада с информацията на Bloomberg от миналата година, според която Samsung приготвя две огъващи се утройства през 2017-а. Едното, според Bloomberg, ще се огъва навътре, а другото "ще има 5-инчов екран, който може да се използва като мобилен телефон и ще може да се разгъва до 8 инча, подобно на таблет".

Вариантът на Lenovo

Според Android Autority предвид източниците, надеждността на информацията, че Samsung подготвя подобно устройство е твърде голяма, но все още не е ясно в рамките на какви дати това ще се случи.

The Korea Herald пише: "Въпреки техническата готовност Samsung Electronics все още не са взели финално решение за това кога ще бъде пуснато устройството тази година, поради маркетингови въпроси и такива относно неговата доходност".

Aко Samsung пусне подобно устройство, той ще се превърне в първият производител, който ще разполага с такъв продукт на пазара и определено ще спечели пред своя технологичен конкурент LG, който също работи по подобна технология. Но това крие и доста голям финансов риск за производителя.

Вероятно, точно както и Galaxy Note Еdge, устройството ще бъде пуснато заедно с по-традиционен вариант и в лимитирано количество, за да се изпробва доколко то ще се хареса на потребителите.

А вие бихте ли имали интерес към подобен смартфон?

Oще: samsung  samsung electronics  the korea herald  мобилни технологии  мобилни устройства  огъващ се таблет  пазар  смартфон  таблет  технологии  устройства 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани