Общуването вече е гигантски смартфон | webcafe.bg
Mobilecafe

Общуването вече е гигантски смартфон

лебовскиMobilecafe, Behance.net, Shiyang he, Ogilvy
07.07.2015, 13:37 (обновена 10.07.2015, 16:37)

1 от 3 снимки Назад Напред

гигантски смартфони

Снимка: © Shiyang he

Реклама с гигантски смартфони показва на какво приличаме, когато загърбим нормалното общуване

Дизайнерът Шиянг (Shiyang) работи в пекинския офис на рекламната агенция Ogilvy. За Центъра за психологически изследвания Шенянг (Shenyang Center For Psychological Research) той създава серия реклами, насочени към употребата на смартфони в съвремеността.

Трите реклами, които можете да видите в галерията, подчертават катастрофалния ефект, който оказват новите комуникации върху човешките отношения и как разделят един от друг близките иначе хора.

На снимките са изобразени нормални, типични домашни ситуации, в които обаче се намесват огромни смартфони, които, подобно на стени блокират възможността да чуеш или да видиш другия човек, независимо дали той е в стаята, или не.

Надписът на илюстрациите гласи "Колкото повече комуникираш, толкова по-малко комуникираш" (The More You Connect, The Less You Connect)

Съгласни ли сте, че смартфонът е не само средство за комуникация, но и начин все повече да потъваме в собствения си свят и да губим интерес към околните?

 

Oще: ogilvy  китай  пекин  реклама  рекламна агенция  смартфон  телефони 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани