Samsung показа новите си джаджи за "умни" къщи | webcafe.bg
Mobilecafe

Samsung показа новите си джаджи за "умни" къщи

лебовскиMobilecafe
03.09.2015, 19:18 (обновена 11.09.2015, 18:53)

1 от 2 снимки Назад Напред

smartthings hub

Снимка: © Getty Images

Хъбът на Samsung ще може да работи до 10 часа без ток и интернет благодарение на вградената си батерия

Само преди година Samsung купи технологичния старт-ъп SmartThings, като направи заявка за лидерство в революцията на т.нар. "умни домове".

Днес компанията вече е готова да покаже линията си с готови продукти, които само доказват, че технологията става все по-практична и скоро ще се превърне в устойчиво решение за потребителите на електроника.

На берлинското технологично изложение IFA 2015 SmartThings представиха нова серия от сензори за засичане на присъствие, движение, теч на вода и др., както и доста по-компактно хъб-устройство за координация на отделните елементи.

Компанията е направила и редизайн на мобилното си приложение, което улеснява управлението на всички устройства, свързани с хъба на SmartThings.

Приложението може автоматично да разпределя задачи на активираните сензори, като потребителите лесно могат да ги програмират сами.

Новият хъб има по-мощен процесор за видео-наблюдение, както и вградена батерия с капацитет за работа от 10 часа в случай на токов удар. Благодарение на нея системата може да продължи да работи в собствена мрежа без необходимост от електричество или интернет-връзка.

Една от най-добрите нови характеристики е видео-наблюдението, което SmartThings въвежда с много грижа, особено след проблемите около smart-телевизора на Samsung.

"Държим да сме внимателни с него, защото виждаме, че възникват множество въпроси, свързани със сигурността и защитата на личното пространство", коментира Алекс Хоукинсън, главен изпълнителен директор на SmartThings пред Mashable.

Хъбът на SmartThings ще събира данните от видео-наблюднието, но няма да ги изпраща към "облачния" сървър освен ако потребителят изрично не поиска излъчване на живо през приложението.

Ако някой от сензорите засече извънредно събитие, което предполага известяване на потребителя (например, ако в дома ви се отвори врата, докато ви няма), хъбът ще качи само отделна част от записа на облака, така че потребителят да може да го изгледа.


Samsung представи и SleepSense - ново устройство, което проследява съня на потребителя си, а с дебелината си от 1 см лесно се побира под възглавницата или матрака, без да причинява излишен дискомфорт.

Устойството ще анализира качеството на съня въз основа на сърдечния ритъм, честотата на дишане и данните от движението на тялото на човека, като ще може да дава препоръки за подобряване на здравословното състояние на потребителите си.

Консултант на проекта е д-р Христос Манцорос от Медицинското училище на Харвард, който е изготвил списъка със съвети за сън, включително препоръки за хранене, упражнения и др.

Системата може да се включи и към другите смарт-устройства на Samsung - климатици, телевизори, или сензорите на SmartThings за температура и осветление, така че да ги контролира по най-оптимален начин, докато потребителят спи.

Oще: ifa 2015  samsung  sleepsense  smartthings  видео-наблюдение  високотехнологични жилища  запис на видео  интернет връзка  качество на съня  регулация на сензори  самсунг  сензори  смарт къщи  смарт-устройства  умен дом  хъб 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани