Фурна, която "мисли" като готвач | webcafe.bg
Mobilecafe

Фурна, която "мисли" като готвач

лебовскиMobilecafe, по CNN
24.07.2015, 12:56 (обновена 06.08.2015, 17:18)
умна фурна

Снимка: © Getty Images

Какво се случва, когато събереш в една кухня 10 бивши инженери на Apple?

Фурна с интерфейса на iPhone и вградена камера за оптимизиране на готвенето.

Мат Ван Хорн и Никхил Богал създадоха Джун - компютъризирана фурна, която „мисли" като готвач.

Тя струва 1 495 долара, има сензори, с които разпознава типа храна, който готвите и дава инструкции как е най-добре да бъде сготвена храната. Приложение за смартфон ви праща нотификация, когато ястието е готово.

Преди година и половина Мат Ван Хорн и Никхил Богал напускат работата си в стартъп проекта Path и започват да работят по новата си концепция. Джун се появява официално преди месец, въпреки че продуктът няма да бъде достъпен за продажби до 2016 година.

Богал обясни, че фурната има заемки от телефон и от високотехнологичен таблет. „Всъщност това е компютър, който готви", каза още той, цитиран от CNN. В дизайна на фурната се усеща и духът на Apple.

Двамата инженери са наели Робърт Брънър да направи дизайна на фурната. Брънър е човекът, работил по PowerBook на Apple, а сред другите му известни проекти са  Beats на доктор Дре и редизайнът на Polaroid.

„Искахме да създадем красива фурна, затова обърнахме внимание на всяка повърхност, на всеки детайл, всеки елемент от нейната функционалност", каза Брънър

Идеята не е Джун да замести фурната - тя не е проектирана за по-големи ястия.

Ван Хорн казва, че онова, което го изпълва с най-силно вълнение тези дни, е светът извън мрежата. Според него с поевтиняването на телефоните и допълнителната сила на процесорите им, ще има сензори навсякъде, което създава нови хоризонти за иновациите.

Oще: apple  инженери  печене  печка  смарт устройство  смарт фурна  умна фурна  фурна 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.