Посрещнете Механичната ръка | webcafe.bg
Mobilecafe

Посрещнете Механичната ръка

лебовскиMobilecafe, roc21.com
17.03.2016, 14:28 (обновена 27.03.2016, 18:55)

AxiDraw е плотер, който е плашещо перфектен.

Тази нова технологична джаджа разполага с "механична ръка", с която рисува, пише и чертае по-точно от всеки един човек на земята.

Плотерът може да се използва върху практически върху всякаква хартиена повърхност - от оризова хартия, до дебел картон.

Освен това, в "механичната ръка" може да бъде поставена химикалка, молив, маркер, тънкописец и дори паче перо - по ваш избор.

Можете да принтирате с изумителна точност абсолютно всякаква рисунка в многоброен мащаб - механичната ръка повтаря онова, което е зададено на компютъра ви.

И ако всичко дотук е недостатъчно - добре е да знаете, че можете да нагласяте и ъгъла под който AxiDraw да "принтира" върху хартия.

Така можете да създадете абсолютната имитация, че принтираното е направено на ръка.

С една дума, ако се занимавате с дизайн, предпечат или печат, с плотера можете да направите: визитни картички, покани, да подписвате имената на дипломи и сертификати, да го използвате за поставянето на подписа си върху хиляди документи, да пишете менюта за ресторанти, да правите технически рисунки, да мултиплицирате благодарствени писма, да имитирате калиграфия и какво ли още не...

Единственият проблем е с размера на принтираните документи.

Без проблем AxiDraw работи върху лист A4, но ако е необходимо принтиране върху по-голяма площ, трябва ръчно да се мести хартията.

Единственото, което трябва да направите, за да използвате устройството, е да го вържете с USB кабел и да свалите необходимата програма.

За жалост, в България "механичната ръка" още преди няколко години беше внедрена в някои криминални среди, за да се фалшифицират чужди подписи, основно при имотни измами.

Бедата е, че напредването на технологиите не среща адекватен отговор в законодателството и подпис с "механична ръка" трудно се доказва в съда за различен от истинския.

Сами разбирате, че с напредването на технологиите (и с наличието на AxiDraw) всеки вече може да имитира вашия подпис.

Може би е време да измислим друг начин за подписване на личните данни?

Като всяка технологична новост, и „механичната ръка" дава колкото свобода, толкова и възможности за злоупотреби.

Неслучайно, ако се въведе масово в бита (което е на път да се случи), някои неща относно нашата сигурност ще трябва да бъдат сериозно променени.

Oще: имитация на подпис  маркер  механична ръка  молив  нова технология  писане  плотер  подпис  принтер  принтиране  рисуване  ръка  тънкописец  химикалка  чертаене 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 26.03.201601:52

Глупости!
Първо, научете разликата между принтер и плотер, а после спрете да говорите за принтиране. Има си причина за различните термини.

Второ, писалкови плотери със смяна на пишешото средство имаше и преди 30 години в България и те пак се командваха от персонален компютър. Така че и това не е новост. Даже в един русенски институт имаше такъв касетен - с комплект от 4 глави, в които можеше да наредиш писалки с 4 различни цвята.

Трето, машините за размножаване на подпис пък са още по-стари. Отпреди Втората световна война. Както се вижда още не е настъпил катаклизъм.

Четвърто, почти никой не се подписва два пъти по абсолютно еднакъв начин, а отделно пък хартията е податлива на разликите в натиска. Тоест всеки средно добър графолог ще може да отличи истински от начертан подпис, защото този плотер не се отличава от предните. Нито достъпните векторни програми дават информация за натиск, нито пък този плотер ще може да я приеме и изпълни.
Ако е имало сделки с фалшифицирани подписи чрез плотер, то това е проблем на некадърни или корумпирани вещи лица и съдии, а не на тази технология.

Така че не AxiDraw е плашещ. Плашеща е готовността с която се хвърляте на всяка нова джаджа и провокирате паника без да се поинтересувате поне малко от история. Дори да сте родени след 1989, все пак имате лесно достъпен Интернет.
Само че изцяло се вписвате в анекдотичното сравнение между Интернета и пениса. И двете били измислени за да носят полза, но се употребяват предимно за забавление.
   

оценка

+1 -0