Project Tango: 3D-смартфонът пристига | webcafe.bg
Mobilecafe

Project Tango: 3D-смартфонът пристига

лебовскиMobilecafe, по Mashable
09.01.2016, 11:37 (обновена 29.01.2016, 16:30)
project tango

Снимка: © lenovo

Google и Lenovo обещава революция в мобилните технологии за по-малко от $500

Един от най-интересните прототипи на Google скоро ще направи истинската си премиера.

Project Tango беше показан през 2014 г. като концепция за смартфони и таблети под Android с мощни 3D сензори, които дават възможност на мобилното устройство да разпознава околните предмети, така както човешкото око го прави.

Сега Google привлече на своя страна и Lenovo, като двете компании се готвят да покажат първия потребителски модел смартфон с технологията на Project Tango.

Премиерата на революционното устройство ще бъде през лятото на 2016 г., казват от Lenovo, като цената му ще бъде под 500 долара - т.е. целта е да се излезе от нишовата аудитория, за да може технологията да е достъпна за масовия пазар.

Project Tango използва комбинация от система за компютърно зрение и сензори за движение, които създават усещането за 3D-визия през екрана на смартфона.

Наред с акселерометъра, жироскопа и камерата, които присъстват в почти всички смартфони, Project Tango е снабден с допълнителни сензори, които следят много по-добре дълбочината на пространството и движението на заснеманите предмети.

Когато сензорите се комбинират със софтуера за компютърно зрение, устройството започва да създава образи с "добавена реалност", каквито не биха били възможни с обикновен мобилен телефон.

Игрите стават още по-реалистични за играча, а останалите приложения показват много по-точна визуализация на дигиталното съдържание.

Един от app-овете, разработен за Project Tango, се нарича Car Visualizer, чрез който таблетът или смартфонът ви отваря "прозорец" за разглеждане или дори манипулация на виртуален автомобил само с движения в пространството.

Както при всяка нова платформа, Project Tango изисква разработването на нови и приспособени версии на масовите приложения за мобилни устройства. В момента в Google Play вече има близо 20 игри и други app-ове, които са направени специално за новото устройство.

Google и Lenovo ще създадат "инкубатор" за софтуерни инженери, за да подпомогне създаването на допълнително съдържание за революционния смартфон.

Oще: 2016 г.  3d смартфон  google  lenovo  project tango  виртуална реалност  добавена реалност  дълбочина на пространството  компютърно зрение  мобилни технологии  нови технологии  премиера на нов смартфон  пространство  сензори за движение  смартфон 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани