Звънни ми по холограмата | webcafe.bg
Mobilecafe

Звънни ми по холограмата

лебовскиMobilecafe, по The Verge
28.03.2016, 13:00 (обновена 30.03.2016, 12:38)
Microsoft представи иновация за общуване чрез холограми

Представеният софтуер за HoloLens дава възможност за общуване чрез холограми - но си личи, че все още е в ранна фаза, а и наличната информация за него е оскъдна

Съвсем в стил „Междузвездни войни", общуването предстои да се революционизира чрез виртуална телепортация или, по думите на създателите й - холопортация. Изследователският отдел на Microsoft представи софтуер, използващ устройството на компанията за разширена реалност HoloLens, чрез който вашият събеседник се появява пред очите ви под формата на 3D холограма.

Според Microsoft иновацията позволява комуникация и взаимодействие между хора от разстояние, което е „също толкова естествено, колкото общуването лице в лице".

Потребителите на HoloLens могат да променят размера на холограмите в реално време чрез жестове и да записват разговорите в архив, за да могат по-късно да ги гледат. Така разширената реалност получава много сериозен тласък, коментират анализатори.

„Холопортацията е нов тип 3D технология за заснемане, която позволява висококачествено реконструиране на триизмерни модели от хора, които се пренасят навсякъде по света в реално време", коментира екипът зад проекта.

Компанията разпространи удивителен демонстрационен клип от изолирана стая, снабдена с няколко камери, които заснемат обстановката от различни ъгли, за да получат триизмерна и единна картина.

Вижда се, че холограмата на дете включва и част от интериора на средата, в която то се намира - масичка, върху която са подредени нейните играчки.

Това означава, че домашната употреба на продукта трябва да почака, защото предстои още много работа, включително по изчистване на качеството на образа, особено при движения.

HoloLens тръгва в продажба на 30 март, но само за разработчици и на цена от 3000 долара.

Oще: 3d холограма  hololens  виртуална реалност  виртуално телепортиране  добавена реалност  комуникация  междузвездни войни  общуване  разширена реалност  холограма 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.