Млади доброволци превръщат подлези в градско изкуство | webcafe.bg
Mobilecafe

Млади доброволци превръщат подлези в градско изкуство

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
21.08.2017, 12:22 (обновена 28.12.2017, 12:30)

1 от 5 снимки Назад Напред

Стажанти на Виваком

Над 80 таланти от Лятната стажантска програма VIVA Z се включиха в доброволческата инициатива на VIVACOM, проведена съвместно с фондация „ПОдЛЕЗНО". Младежи от цялата страна се събраха, за да участват в проекта „Научен подлез".

Целта е цялостно обновяване на един от ключовите подлези в столицата, преминаващ под бул. „България". Заради близостта му до редица училища, детски градини и парк „Здраве", инициаторите на проекта от „ПОдЛЕЗНО" си поставят задачата да илюстрират в него разнообразни научни теми чрез графити и модерни арт инсталации.

С много труд и ентусиазъм стажантите на VIVACOM заедно с организатори на инициативата промениха досегашния облик на подлеза и го превърнаха в красиво и полезно градско изкуство. Той ще бъде напълно завършен и открит с началото на учебната година през месец септември.

През септември жителите и гостите на столицата ще могат да завъртят турбина за вятърна енергия и зъбчатите колела, да проследят в изображения еволюцията на човека, да прочетат интересни факти за градовете на бъдещето, както и да научат интересна информация от света на химията физиката, математиката и биологията.

Доброволческата инициатива, в която взеха участие младите таланти на VIVACOM, e част от приобщаването им към основните ценности на компанията и стремежа за подкрепа на младежки инициативи.

Лятната стажантска програма на VIVACOM се провежда вече за 14-та година във всички отдели на компанията. Над 40% от стажантите впоследствие остават на постоянна работа в различни дирекции на телекома.

Oще: vivacom  viva z  виваком  градско изкуство  доброволци  доброволчество  летни стажове  подлез  стажанти  стажантска програма  хуманитарна дейност 


Още от Бъдещето

Най-коментирани