Джеръми Кларксън рекламира новия дрон на Amazon | webcafe.bg
Mobilecafe

Джеръми Кларксън рекламира новия дрон на Amazon

лебовскиMobilecafe
30.11.2015, 17:50 (обновена 02.12.2015, 01:11)
amazon дрон

Снимка: © Amazon/YouTube

Новият дрон в рекламния спот на Amazon е представен от скандалния бивш водещ на Тop Gear Джеръми Кларксън

Преди две години Amazon съобщи своите планове за услуга, която тогава беше приета oсновно със скептицизъм. Интерес към плановете на големия онлайн търговец тогава проявиха основно главните конкуренти в областта на интернет-бизнеса на дребно Walmart и Google.

Тогава Amazon съобщиха, че в обозримо бъдеще, ще могат да доставят поръчките на клиентите си с дрон.

Компанията остана вярна на този пъроначален план и излезе с нова реклама, в която демонстрира доставките с дрон.

Рекламният спот е с участието на бившия скандален водещ на Тop Gear Джеръми Кларксън.

Услугата, разработвана от Amazon, ще се нарича Prime Air.

В рекламния спот, Кларксън нарича прототипа "чудото на модерната технология" и макар че думата "чудо" звучи малко приповдигнато, новият начин на доставка определено заслужава внимание.

Ето за какво става дума:

Новият дрон, демонстриран от Amazon в рекламния спот, разполага с две перки - една за вертикален полет и една за хоризонтален - което прави машината да наподобява наполовина летенето на хеликоптер, наполовина - това на самолет:

Това е голямо подобрение, в сравнение с предишния модел на куадкоптер, показан през 2013-та.

Вижте предишното рекламно видео на Amazon:

В настоящия прототип се вижда как, когато доставката (която трябва да тежи до 2,30 кг) е пусната в двора на поръчителя, дронът се издига вертикално до височина 121 метра (стандартната височина за разрешени любителски полети) и тогава системата се сменя с хоризонтална до достигане на дестинацията.

Според рекламата, дронът ще може да лети в радиус от 24 км (15 мили) от началната точка и ще разполага със сензори за избягване на въздушни течения.

За да получат доставката, клиентите ще трябва да поставят някакъв отличителен знак, който да показва къде да кацне дронът.

И все пак куп детайли все още остават неясни.

Под въпрос е и основното: кога точно се очаква дронът на Amazon да влезне в употреба.

На страницата за въпроси и отговори за новата услуга Prime Air, Amazon пише "Ние ще работим там, където имаме съответната регулаторна подкрепа, за да реализираме сигурно и безаварийно своята визия".

Все още пред Amazon седят сериозни регулаторни проблеми дори в САЩ, където Националната авиационна администрация (FAA) има правомощията да ограничи този вид операции, позовавайки се на изискванията, че дроновете не трябва да излизат извън обсега на погледа на оператора.

Въпреки всички бюрократични спънки, Amazon звучи напълно решена да осъществи услугата Prime Air.

Във видеото, Кларксън обявява, че новият дрон е само "един от многото прототипи, които сме разработили" и че "ще има цяло семейство дронове на Amazon с различен дизайн и предназначени за различни условия".

Само бъдещето ще покаже дали всички ще получаваме скоро стоките, поръчани онлайн, по подобен начин.

Oще: amazon доставя с дронове  amazon дрон  top gear  амазон  бивш водещ на top gear  бъдеще  джеръми кларксън  доставяне с дронове  дрон  дрон за доставки  дронове  минало  нова реклама на amazon  нов дрон за доставки на амазон  нов модел дрон  рекламен спот  телевизионна реклама  телевизия 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.