Мистериозният проект на Amazon | webcafe.bg
Mobilecafe

Мистериозният проект на Amazon

лебовскиMobilecafe
14.01.2017, 18:24 (обновена 13.02.2017, 15:38)
амазон дрон

Снимка: © Amazon/YouTube

Oсновно лице за контакт в експеримента е Нийл Удуърд - пенсиониран астронавт от НАСА, който се присъедини към Amazon през 2008 г., а сега е висш мениджър в Prime Air

Пенсиониран космонавт от НАСА, безжични технологии и прототипи с "иновативни комуникационни възможности". Това е само част от мистерията около новия проект на Amazon, за който компанията иска разрешение от властите, за да провежда тестове в района на Вашингтон и Ситатъл.

Компанията не уточнява в какво ще се състоят опитите.

Ясно е обаче, че основно лице за контакт в експеримента е Нийл Удуърд - пенсиониран астронавт от НАСА, който се присъедини към Amazon през 2008 г., а сега е висш мениджър в Prime Air. Prime Air е екип, който отговаря за проекта на Amazon за доставки чрез дронове.

Ако съдим по това, можем да предположим, че тестовете вероятно ще включват някакъв вид комуникационна система за контрол на дроновете на Amazon. Може обаче да се отнася и до безжична услуга, замислена да работи с мобилни телефони или таблети като Kindle моделите на Amazon, или домашната система Echo, която компанията продава.

Из целия спектър

Първите изпитания ще се случат на закрито, в централата на Amazon в Сиатъл, след което ще обхванат и зони на открито, около центъра за обслужване на клиенти на компанията в Кенуик, на 350 км от Сиатъл, пише "Бизнес Инсайдър".

Според документите, които Amazon са подали във Федералната комисия за комуникации (FCC) в сряда, тестовете ще включват "временни фиксирани базови предаватели с ниска мощност и свързани с тях мобилни единици на закрито в и близо до фирмените съоръжения в Сиатъл, Вашингтон."

Всяка от локациите ще включва три фиксирани предавателя и 10 мобилни единици.

Тестването ще бъде ограничено само до служители на Amazon, и Amazon казват, че ще съберат и приберат всички устройства, които не отговарят на регулациите на FCC.

"Временните базови станции обикновено ще предават средно само по 4 минути на час, дневно и седмично във всеки конкретен канал или обхват," се посочва в документите, предоставени от Amazon на местните власти. Към момента от компанията отказват да разкрият повече подробности.

Обслужване на клиенти

Amazon имат център за обслужване на клиенти в Кенуик, зад мол с магазин Hobby Lobby и ресторант Wok King.

Зоната за тестове на открито в Кенуик ще бъде ограничена до 5-километров радиус от всяка временна фиксирана локация на предавателите.

"Amazon са посочили 120-километров радиус на действие за локацията в Кенуик само за да имат гъвкавост да избират локация в тази зона, която да отговаря на критериите им за адекватна оценка на функционалността и надеждността на прототипите," се казва в молбата.

Интернет компаниите като Google и Facebook в последните години започнаха да провеждат многобройни безжични изпитания според правомощията за експерименти на FCC, докато навлизаха в области като самоуправляващи се автомобили и разпространяващи Интернет дронове и балони. Въпреки че Amazon започнаха да продават повече хардуер, компанията не е толкова активна като конкурентите си в тестването на безжични комуникационни технологии.

Amazon обаче сериозно се занимават с разработката на дронове, способни да доставят пратки на клиентите им. Разработката на система за комуникация с тях и управлението им може да е решаващ компонент от тази стратегия. Американските регулаторни органи изискват тестовите дронове да се управляват от сертифициран пилот с пряка видимост към дистанционно управляваните летателни апарати.

Компанията има центрове за разработка на дронове в няколко държави, включително САЩ, Великобритания, Австрия и Израел. Миналия месец тя извърши първата си официална доставка с дрон, в селски район в Англия.

Amazon получи одобрение за тестове на дронове за доставки в САЩ през март 2015 г. Според информация на Geekwire, към август 2015 г. Amazon вече са имали център за тестване на дронове в Сноколми, селски район на 30 минути път от Сиатъл.

Oще: amazon  prime air  вашингтон  интернет  компания  комуникации  мобилни технологии  нийл удуърд  сиатъл  технологии 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани