Виртуален секс за мечтатели | webcafe.bg
Mobilecafe

Виртуален секс за мечтатели

Mobilecafe, по Rae Votta от Dailydot.com
19.01.2015, 18:24 (обновена 22.01.2015, 08:25)
секс кукли

Снимка: © Getty Images

Бъдещето на виртуалния секс е различно от всичко, което сме изпитвали досега

В момента, в който влизам в стриптийз-клуба, съм заобиколен от танцуващи жени. Мъже седят зад мен, подавайки им банкноти за танци в скута. После се оказвам насред оргия, където хората правят секс навсякъде около мен, на осветен от слънцето плосък покрив. И направо ми спира дъхът, когато извръщам глава и виждам двойка как го прави буквално на сантиметри от главата ми.

Не наблюдавам тази шокираща сцена на живо

Просто нося Oculus Rift очила за виртуална реалност на XBiz 360, конференция за секс и технологии в Лос Анджелис. Виртуалното сексшоу е творение на RedLightCenter, компания, която взема идеята за нецензуриран виртуален свят и създава изживяване, изцяло потапящо потребителя в него, разказва Рей Вота.

"Хората, естествено, се събират на едно място и желаят да взаимодействат помежду си, и ние можем да им осигурим повече реални, наподобяващи живота преживявания," казва Брайън Шустър, изпълнителен директор на RedLightCenter. "Общата реакция е главозамайваща. Това шоу ще е достъпно за масовите потребители на 21 януари. Има много часове на заснети със сензори за проследяване на човешките движения сексуални сцени, стриптийз, танци на пилон, плуване и ходене сред виртуалния свят. Всичко."

Но Шустър не иска да кара потребителите на порно да си представят, че правят секс във виртуален секс-свят

Той иска да им даде възможността да се почувстват, сякаш наистина правят секс. Макар че възможността за самостоятелно изследване на виртуалните секс-светове и среща с други хора е достатъчно привлекателна, възможността за засилване на дигиталната интерактивност чрез докосване на участниците във виртуалната реалност е нещо съвсем различно.

Брайън Шубен, управляващ директор на компанията за сексиграчки за мъже Fleshlight, иска да даде на потребителите възможност да правят секс с любимите си актьори във филми за възрастни и момичета, позиращи пред камери, взаимодействащи с феновете си чрез онлайн секс шоу програми.

„Имаме нов вид потребители - потребителите на камери," заявява Шубен на дискусия по време на Xbiz360. "Може би изгубихме тези потребители на един етап, но с интерактивни продукти имаме възможността да си ги върнем."

Единият от вариантите да го постигнат е чрез аксесоар за Fleshlight, наречен Vstroker, който контролира "сексмашина" на име Shock Spot, моторизирано устройство, създателите на което го определят като "ролс-ройс на машините за секс". Vstroker следи скоростта на движенията на потребителя и безжично ги предава до компютъра, давайки възможност той да прави секс с човека от другата страна на екрана - естествено срещу заплащане.

Тази технология обаче не позволява на звездата от другата страна да доставя удоволствие на зрителя

Тук пък се намесва Kiiroo, компания за "теледилдоника", която минава за пионер в споделеното сексуално изживяване чрез капацитивно докосване.

Първоначално, позиционирайки се само като фирма за сексиграчки за двойки, поддържащи връзка от голямо разстояние, Kiiroo сега се опитва да обхване и пазара с актрисите, които правят сексшоу пред камера за масова аудитория - „един споделя с много хора" на живо.
Новата сексуална играчка на компанията Pearl изпраща сигнали до мъжко устройство, наподобяващо

Fleshlight, наречено Onyx, което включва 10 активно разширяващи се и свиващи се пръстени. Те са проектирани да имитират усещанията, предавани от другата страна, от леки докосвания с пръст и език до класическа пенетрация.

Kiiroo пускат на пазара Pearl през февруари - и смятат да използват Fleshlight като партньор и дистрибутор
Вече има хиляди предварителни поръчки, преди още дори той да е демонстриран публично, като популярни кам-модели убеждават клиентелата си да се снабди с устройството за по-интерактивни изживявания.

"Всички чакаме такъв продукт буквално от поне десетилетие," казва Грег Клейман, съосновател и президент на уеб сайта за възрастни Flirt4Free.com, който използва тези устройства, за да внася интерактивност в шоутата си с камери. "Ставаме свидетели на технологична еволюция. Винаги сме имали визия за такава интерактивност. И продажбите на шоута от моделите, които са поставили интерактивното лого, са много по-големи, и времето на гледане също е много по-дълго."

Pearl е предоставен на тестове за доброволци на xBiz 360. Докоснат отвътре, Kiiroo оставя механичното усещане на масажор, като изключим факта, че някой друг контролира движенията му. Управлението на Pearl обаче е по-лесно от очакваното - и не се изисква контролиращият го да държи нещо, наподобяващо полов орган, за да изпрати усещане до устройството. Тестерите в случая са без изключение жени, така че все още няма запознати извън фирмата-производител какво е усещането от свиващите и отпускащите се пръстени около мъжки интимни части, но според компанията то било "обещаващо". Както реален тестер обяснява във видео на Vice: "Не е като секс, но не е и като мастурбация - напълно различно е."

Засега Pearl е замислен само като еднопосочна сексиграчка: той вибрира, но никакви сигнали не се подават обратно към "мъжкото" устройство Onyx

Робърт Дорнбос от Kiiroo казва, че следващата стъпка ще е да се позволи на Onyx потребителите да контролират вибрациите на Pearl, и фирмата вече е патентовала технология за употреба на същите свиващи и разширяващи се пръстени в мъжкото устройство и в женско такова.

Kiiroo обаче не е ограничен само до хетеросексуален секс от разстояние. Един Onyx може да контролира и друго мъжко устройство, благодарение на капацитивни сензори по горната повърхност на устройството. Което според създателите му отваря възможности за най-разнообразни взаимодействия и между мъже.

"Това е начин мъжете, които са открито хомосексуални, и тези, които са прикрито хомосексуални, или се разкриват, да изследват сексуалността си насаме и да изживеят какво е да бъдат с друг мъж," обяснява Клейман. По негови думи Flirt4Free обмисля промоции за съпрузи и съпруги на военни, чиито половинки са на хиляди километри разстояние. "Имаме специално отношение към военните - те са перфектен потребител за тези технологии," казва той.

Какво става обаче с хората, които нямат партньори и просто искат да разберат какво е да правят секс с любимата си порноактриса или виртуална стриптизьорка?

Kiiroo работят върху Oculus Rift интерфейс, чрез който да става възможно взаимодействие във виртуалната реалност, и Шустер твърди, че партньорството между фирмите им е много тясно.

"Интеграцията с устройства като Kiiroo и Fleshlight е идеален вариант. Това, което виждаме сега с устройствата със "сетивна обратна връзка", е просто първото поколение, защото досега не е имало реална платформа за употребата им. Когато се използва виртуална реалност, не виждате устройствата за обратна връзка, така че те действат като реални физически части от човешкото тяло. Това е много по-привлекателно решение. След като това се случи, ще има положителен финансов резултат и това ще оправдае сериозното реинвестиране в следваща генерация на тази технология."

Що се отнася до виртуалния секс обаче, Шустър има по-подходяща за непълнолетни визия за бъдещето на технологията

Така, както си представям технологията за сетивна обратна връзка през следващите 5-10 години, те няма да са само за генитална стимулация", твърди той. "Би било чудесно да можем да се държим за ръце, да се прегръщаме, да се целуваме и какво ли не още. Когато се замислите за това да го правите с устройство, цялата идея изглежда непривлекателно. Но ако си представите пет поколения след сегашното, при което всяко отделно дори незначително усещане се предава на другия и виждате партньора си, според мен ще е доста по-привлекателно. Сега сме в самото начало. В момента бих сравнил Kiiroo с калкулатор, на който предстои еволюция до смартфон. И нямам търпение да дойде времето, когато тези устройства станат толкова съвършени, колкото примерно сега е iPhone 6."

Oще: lifecafe  виртуален секс  знаменитости  кино  любов  модни тенденции  онлайн секс  пътувания  секс  сексиграчки  секс играчки  фотогалерии 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 20.01.201509:16

Човечеството е на път да изчезне... Само да се популяризира още малко клонирането...
Смее се
   

оценка

+2 -0