Пишеш върху лист - излиза върху таблета | webcafe.bg
Mobilecafe

Пишеш върху лист - излиза върху таблета

лебовскиMobilecafe
12.04.2016, 13:44 (обновена 25.04.2016, 17:50)

Искате ли да рисувате или пишете на хартия, но всичко от листа мигновено да се прехвърля върху екрана на вашия смартфон?

Това не е мечта. Благодарение на новата смарт-система за писане и рисуване, предлагана от компанията Moleskine, вече можете просто да запишете/начертаете/нарисувате на ръка всичко, докато то автоматично се дигитализира.

Вижте видеото

Системата работи благодарение на три обекта: смарт-писалка, специална хартиена смарт-тетрадка тип таблет и специално приложение, чрез което можете дигитално да редактирате и споделяте всичко нарисувано от вас, без да е необходимо да сканирате, занимате или качвате онлайн каквото и да е.

Тетрадката тип таблет по всичко прилича на обикновена тетрадка, с тази разлика, че нейният дизайн е със заоблени краища, за да изглежда като таблет. Но, разбира се, основното, което я отличава от "обикновените" тетрадки е, че в нея в вградена невидимата технология NCodeTM, която е разработена от компанията NeoLAB Convergence.

NeoLAB работят основно за "намаляване на разликите между хартията и дигиталните технологии".

NCodeTM е вкарана във всеки тънък (100 g/m² ) хартиен лист на тетрадката на Moleskine и помага за разпознаването на точното място, на което се намира писалката, както и осигурява трансфера на написаното на ръка към екрана в реално време.

Самата писалка е изработена от алуминий и в нея има скрита камера, която проследява и дигитализира всичко, което напишете.

Приложението, което ви е необходимо се нарича Moleskine Notes App за притежателите на iPhone и Neo Notes за притежателите на устройства с операционна система Android.

Въпреки че в епохата на графичните таблети, мястото на продукта на Moleskine може и да изглежда все още неясно за масовата публика, графичните дизайнери и илюстратори със сигурност ще оценят спестяването на цял един процес, свързан с дигитализирането на всичко, създадено върху хартиен носител.

Новата технология със сигурност има своите предимства, но все още на твърде висока цена. Устройството се предлага на сайта на Моleskine за 229 евро.

В пакета е включен хартиен бележник-таблет, смарт-писалка, USB-кабел за зареждане на смарт-писалката, мастило за презареждане на смарт-писалката, упътване и книжка с историята на компанията.

Oще: moleskine  smart writing set  арт  видео  дигитализиране  дигитално изкуство  молескин  писане  рисуване  смарт система за писане  смарт система за рисуване  технологии  технология 


Още от Бъдещето

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 14.04.201608:44

Разбира се, че не е мечта и изобщо идеята не е нова. Wacom поне от 5 години продават Inkling, който при това работи върху всяка обикновена хартия, а не само със специална тетрадка. Не е идеален, има кусури, но съм сигурен, че и това нещо ги има.
Образовайте се малко преди да наставлявате дизайнерите и илюстраторите!
   

оценка

+0 -0