Mobilecafe

Podcast of Things: Изкуственият интелект е сред нас и ще става все по-умен

СтаниславСтанислав Касчийски
29.11.2018, 09:13 (обновена 30.11.2018, 16:43)
Podcast of things

Снимка: © Webcafe.bg

С Христо Томов и Никола Тулечки

В този епизод на Podcast of Things търсим начин да заменим водещия с най-обикновен умен телефон.

В студиото са Христо Томов от българската компания Dreamix, Никола Тулечки - завърнал се от Франция, за да работи в българската компания Ontotex, и Станислав Касчийски от Webcafe.

Тримата се опитват да ни потопят в света на сложния софтуер, без да изпадат в неразбираем сленг.

Какво са Изкуствен интелект (AI), Artificial General Intellegence (AGI), невронни мрежи и машинно самообучение, и как да ги различаваме?

Как се чупят неврони мрежи и нацисти ли са скриптовете?

Кои са професиите, които вече са започнали да бъдат замествани от самостоятелни машини и ще започне ли човечеството да разчита на компютрите за неща като изкуство?

Как може един обикновен код да бъде обучен да прави нови и нови неща? Къде всеки ден се допираме до кодове, представляващи AI, и нужно ли е да знаем, че именно такава технология стои зад тях?

Podcast of Things - Христо Томов, Никола Тулечки и Станислав Касчийски

Как компютър би Гари Каспаров на шах по грубия начин и защо отне толкова много години на индустрията да победи световния шампион по китайската игра Го?

Ще достигнат ли умните машини скоро нивото на човешкото дете и ще се наложи ли след това да изключваме от контакта Скайнет?

Всичко това и още в епизод 3 на Podcast of Things. Слушайте.

Aко искате да ни слушате отново - ще се радваме и да се абонирате за нас в:

Благодарим на Ива Мечкунова и Любомир Бабуров за помощта с гостите.

Не пропускайте и участието на Христо Томов в събитието Fooling the AIs for fun and survival - на четвърти декември от 20:00 часа в Строежа.

Ако харесвате нашата музика, трябва да благодарите на Chris Zabriskie и FMA.

Този епизод на Podcast of Things се излъчва с подкрепата на Vivacom.

Oще: alpha zero  artificial general intellegence  deepfakes  dreamix  google alpha zero go  lyrebird  ontotext  podcast of things  sirma group  skynet  vivacom  българия  епизод  изкуствен интелект  какво е  машинно самообучение  невронна мрежа  никола тулечки  обяснено  подкаст  христо томов 


Още от Podcast of Things

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.